Buna seara,
Am o întrebare legată de planificarea concediilor de odihna pe anul 2024: până anul acesta programarea s-a făcut individual, dar pt anul viitor salariații nu mai doresc sa își ia tot concediul odată astfel că s-au hotărât că programarea sa se facă fractionat. Întrebarea este: planificarea se face doar pe cele 10 zile neîntrerupte, restul zilelor luandu- se pe baza de cereri de concediu sau trebuie făcută pe cele 10 neîntrerupte+ celelalte 10 sau 11.Adica in planificare pot fi doar cele 10 neîntrerupte? Mulțumesc. Aștept răspunsul dvs.
Buna ziua,
O salariata are doua contracte de munca unul cu 8 ore si unul cu 4 ore.
Urmeaza sa intre in CCC pentru 2 ani.. Daca ii suspenda contractul( unde lucreaza cu program de 8 ore) este necesar sa il suspende si cel cu 4 ore? Sau poate realiza venituri in continuare unde are programul cu 4 ore. Mentionez ca, contractele nu sunt la acelasi angajator.
Multumesc si astept raspunsul dvs.
BUNA ZIUA,
UNEI SALARIATE CARE ESTE IN CONCEDIU POSTNATAL, I SE FACE MAJOREA DE SALARIU CU 01.10.2023 ?CONFORM CM , PE PERIADA CONCEDIULUI NU SE ADUCE NICI O MODIFICARE LA CONTRACT.
MULTUMESC.
Buna ziua,
Modificarea salariului minim pe economie se poate face și prin decizie colectivă, ținând cont că această majorare s-a făcut prin HG și sunt peste 100 de salariați, sau este mult mai indicat act adițional la CIM fiecărui angajat? Care este cea mai "corecta" varianta?
Mulțumesc.
Buna ziua,
Am o salariata in ccc. Copilul implineste 2 ani pe data de 13 august. Doua luni i se cuvin acum tatalui, iar ea ar trebui sa revina luna aceasta pentru cererea de reincepere a activitatii. Ideea este ca nu mai raspunde la telefon, nu stiu nici daca tatal are dreptul la cele 2 luni(si atunci ea ar sta in continuare acasa...),. Exista chiar posibilitatea sa fi parasit tara. Intrebarea mea este: Cum procedez cu contractul? Sta in ccc ,si la data cand implineste copilul 2 ani fac si incetarea suspendarii ccc si incetarea activitatii? Sau trebuie mai inainte cu 60 zile(cand tatal ar trebui sa stea)?
Multumesc. Astept raspunsul dvs.