avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1191 soluții astăzi
Forum Activitate Carmen_1982

Activitate Carmen_1982

Buna seara,
Am o întrebare legată de planificarea concediilor de odihna pe anul 2024: până anul acesta programarea s-a făcut individual, dar pt anul viitor salariații nu mai doresc sa își ia tot concediul odată astfel că s-au hotărât că programarea sa se facă fractionat. Întrebarea este: planificarea se face doar pe cele 10 zile neîntrerupte, restul zilelor luandu- se pe baza de cereri de concediu sau trebuie făcută pe cele 10 neîntrerupte+ celelalte 10 sau 11.Adica in planificare pot fi doar cele 10 neîntrerupte? Mulțumesc. Aștept răspunsul dvs.
Buna ziua,
O salariata are doua contracte de munca unul cu 8 ore si unul cu 4 ore.
Urmeaza sa intre in CCC pentru 2 ani.. Daca ii suspenda contractul( unde lucreaza cu program de 8 ore) este necesar sa il suspende si cel cu 4 ore? Sau poate realiza venituri in continuare unde are programul cu 4 ore. Mentionez ca, contractele nu sunt la acelasi angajator.
Multumesc si astept raspunsul dvs.
Scuze,nu m-am informat corect. Salariata este in prenatal
BUNA ZIUA,
UNEI SALARIATE CARE ESTE IN CONCEDIU POSTNATAL, I SE FACE MAJOREA DE SALARIU CU 01.10.2023 ?CONFORM CM , PE PERIADA CONCEDIULUI NU SE ADUCE NICI O MODIFICARE LA CONTRACT.
MULTUMESC.
Buna ziua,
Modificarea salariului minim pe economie se poate face și prin decizie colectivă, ținând cont că această majorare s-a făcut prin HG și sunt peste 100 de salariați, sau este mult mai indicat act adițional la CIM fiecărui angajat? Care este cea mai "corecta" varianta?
Mulțumesc.
Buna ziua,
Am o salariata in ccc. Copilul implineste 2 ani pe data de 13 august. Doua luni i se cuvin acum tatalui, iar ea ar trebui sa revina luna aceasta pentru cererea de reincepere a activitatii. Ideea este ca nu mai raspunde la telefon, nu stiu nici daca tatal are dreptul la cele 2 luni(si atunci ea ar sta in continuare acasa...),. Exista chiar posibilitatea sa fi parasit tara. Intrebarea mea este: Cum procedez cu contractul? Sta in ccc ,si la data cand implineste copilul 2 ani fac si incetarea suspendarii ccc si incetarea activitatii? Sau trebuie mai inainte cu 60 zile(cand tatal ar trebui sa stea)?
Multumesc. Astept raspunsul dvs.
Buna ziua,
Ma puteti ajuta va rog cu un model de regulament intern actualizat cu noile modificari? Multumesc.
Doresc să știu dacă odată cu modificarea contractului individual de munca, trebuie neapărat modificat și regulamentul intern al societății?