avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 906 soluții astăzi
Forum Activitate Alin Ionescu - Cabinet de Avocat

Activitate Alin Ionescu - Cabinet de Avocat

Bună ziua,
S-a întâlnit cineva cu situația asta?
Blocul meu are încălzire prin centrală proprie de bloc.
Anul acesta au montat repartitoare atât în apartamente cât şi pe casa scării.
Pentru a face economie au închis căldura de pe casa scării (mai exact de jos de la subsol).
Pe mine mă prejudiciază foarte mult asta pentru că apartamentul meu este la etajul 1 peste intrarea blocului. Fiind rece acolo, este mult mai rece şi la mine în apartament. Pe langa ca e frig, eu ar trebui sa beneficiez de caldura din spatiul comun si automat consum mai mult individual daca vine rece din spatiul comun invecinat.
Mă îndoiesc că au dreptul că închidă aşa căldura în spațiul comun, cu siguranță, mă gândesc că ar fi nevoie de acordul majorității.
Există însă vreun text de lege care le-ar interzice să închidă căldura din spațiile comune (chiar cu acordul majorității)? Nu am reușit să găsesc ceva clar.
Mulțumesc!
Bună seara,
Facturile se emit pentru lucruri datorate conform unui contract, nu pentru o faptă nelegală.
Pentru o nelegalitate le puteți face o notificare prin care să le cereți să vă plătească nişte bani (daune), iar, dacă nu se conformează, îi acționați în instanță.
Statul nu vă vă plăti niciodată o astfel de factură pentru că ar fi pasibil de abuz în serviciu.
Nu ştiu dacă sunt date publice sau nu, dar vă pierdeți vremea. Nu cred că o să le obțineți şi chiar dacă ați obține aceste date, cum o să calculați dumneavoastră cat va datoreaza? Dacă filmele au fost distribuite gratuit, deci nu s-a făcut un profit din asta, numărul de distribuiri nu ajută mult la calculul daunelor.
Datele astea le veți obține în instanță.
Mergeți la un avocat specializat în proprietate intelectuală. Lămuriți-vă întâi dacă din punct de vedere legal chiar v-au încălcat proprietatea intelectuală şi, dacă da, cam câți bani ați putea obține. S-ar putea să nu merite tot demersul acesta, să vă pierdeți timpul degeaba şi să nu obțineți nimic. Va costa niste bani sa mergeti la un avocat, dar, pentru asa problema, daca incercati sa o rezolvati singura, s-ar putea ca la sfarsit sa va treziti ca ati pierdut mai mult.

Cel mai bine luati legatura cu un avocat care are experienta in astfel de probleme si care va poate indruma cum va puteti intelege cu organismul de gestiune astfel incat sa iesiti cat mai ieftin. De exemplu, daca aveti artisti care canta live intr-un local chiar cu bilete vandute, puteti incerca sa le cereti sa va dea in scris ca nu au pretentii pentru acea comunicare publica. Puteti negocia cu organismul ca in astfel de cazuri sa nu platiti nimic pentru acea prestatie. Depinde si ce artisti sunt si ce canta.
Buna ziua, nu exista nimic in metodologii legat de decibeli.
Parerea mea este ca daca vindeti bilete, va incadrati la concert. Daca nu vindeti bilete, ci doar sunt prestatii artistice intr-un local iar banii pe care ii obtineti sunt doar din consum, intrati la muzica ambientala. La concert remuneratia se calculeaza in functie de vanzarea biletelor. Daca nu vindeti bilete, nu prea au ce sa calculeze.
Fiind vorba de o singură literă şi nu de un nume, va fi mai greu să dovediți „furtul”, dar nu neapărat imposibil.
Dacă înțeleg bine, este vorba de o semnătură formată dintr-o literă (să zicem litera „A”) scrisă într-un mod mai special.
Cum folosiți semnătura? E folosită strict pentru a semna dumneavoastră de mână în josul paginii atunci când dați cu subsemnatul la încheierea unui contract sau a altor acte? Sau mai degrabă o folosiți ca o imagine (logo) atunci când încheiați contractele in plus fata de semnatura de mana?
Litera e stilizată după un font disponibil online sau e pur şi simplu o stilizare pe care ați făcut-o dumneavoastră de mână pe hârtie şi care a fost copiată grosier de hotel?
Hotelul este concurent cu dumneavoastră, desfăşurați o activitate identică sau legată cât de cât de domeniul hotelier?
Bună ziua,
Trebuie să oferiți mai multe detalii ca să vă poată da cineva vreun sfat, mai ales ce înseamnă că vă folosesc semnătura. Cel mai bine este însă să apelați la un avocat de proprietate intelectuală.
Bună ziua,
Nu sunteți obligat să acceptați voucherul oferit.
Spuneți-le că nu sunteți interesat de voucher şi că doriți toți banii înapoi.
Spuneți-le că sunt obligați să vă dea toți banii înapoi pentru că nu au prestat nimic din ce au promis.
Nu ştiu cum funcționează cardurile de vacanță, dar bănuiesc că pot transfera cumva banii înapoi pentru ca dumneavoastră să-I puteți folosi în alt sejur.
Sper să rezolvați. Dacă nu rezolvați, recomandabil ar fi să apelați la un avocat. Dacă nu vor să dea banii, se poate face o cerere în instanță (numită „de valoare redusă”) pentru astfel de situații.
Mult succes!