avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 823 soluții astăzi
Forum Activitate maconni

Activitate maconni

1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Eu sunt propietar și am închiriat unei firme.
Produsele pentru curățenie vi le cumpărați singuri...nu le furnizează propietarul.
În privința vizitelor într-adevăr doamna are un comportament abuziv. Eu întreb dacă sunt defecțiuni: la baterii, aragaz,,. instalație electrică, etc. La câteva luni verific și eu, dar verific strict instalații și electrocasnice. De exemplu nu mi-au spus că frigiderul nu mai funcționează în parametrii. Am constatat în prezența lor...și a doua zi am cumpărat unul nou.
Trebuie văzut ce suprafață este trecută în antecontract. Sunt diferențe între suprafața utilă și cea construită. Dacă nu este trecut clar care din suprafețe este, el poate spune că este suprafața construită.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
După decesul mamei mele am făcut succesiunea în care erau incluse mai multe bunuri. Tatăl meu a renunțat la o parte din ele în favoarea surorii mele. În actul de succesiune se specifică ce moștenește fiecare succesor.
Cred că puteți renunța la apartament și eventual, tatăl vitreg la terenurile deținute de mamă înainte de căsătorie.
Eu primesc mailuri și sms-uri de la bancă, după ce am depus asigurările facultativă și PAD. Pot să afirm că mă hărțuiesc. Anul acesta am început să primesc cu o lună înainte de scadența polițelor. I-am sunat și le-am spus că-i dau în judecată pentru hărțuire și le cer daune morale.
Produsul vândut de BCR este o mare țeapă. Eu am fost suspicioasă de la început. Părea prea frumos să fie adevărat. După 2 ani în care mi s-au retras comisioanele și nu am primit cei 25%, i-am retras, bineînțeles pierzând destul de mult.
O variantă sunt produsele de la firmele de asigurări (și aici aveți grijă ce firmă alegeți) pentru copii. Eu am beneficiat de o astfel de asigurare (păcat că au apărut destul de târziu la noi) și cțnd copilul a împlinit 18 ani a primit banii în contul lui. Am ales varianta rentă anuală.
Si eu am aceeasi problema, fiica mea are un SRL si este asociat unic. La dosarul pentru indemnizatie dividentele nu au intrat in calcul si nu are indemnizatie de administrator
Daca sunt in concediu pentru cresterea copilului pana la 2 ani, firma poate fi activa?
am esi eu aceeasi problema, dar administratorul nu primeste indemnizatie lunara. Deci, asociatul unic este si administrator, dar fara indemnizatie. Eu am inteles ca pentru concediul de cresterea copilului pana la 2 ani, conteaza numai sa nu ai indemnizatie...treaba cu asociatul unic nu intra in discutie.
In articolul "Anumite impozite nu se mai platesc in contul unic" publicat in 7 septembrie pe acest site, se intelege ca firmele care au contracte pentru drepturi de autor, nu vor mai trimite impozitul pe venit pentru aceste contracte in contul unic 20.47.01.01. Astazi am fost la Trezoreria Constanta si am intrebat in ce cont se vor vira acesti bani. La trezorerie nu stia nimeni nimic nici despre existenta ordinului nici despre existenta unui alt cont. Cine ma poate ajuta, cai 25 ale lunii se apropie si eu habar n-am in e cont trimit banii.
Gabrielle Monique a scris:

.........
Pentru veniturile cu retinere la sursa obtinute din profesii liberale, drepturi de autor şi drepturi conexe se mentine cota individuala de 10,5%, pentru contributiile de asigurari sociale.
In cazul beneficiarilor veniturilor din drepturi de autor si drepturi conexe, contributiile pentru pensii si sanatate vor fi calculate, retinute si virate la bugetul de stat, in cursul anului fiscal de catre platitorii de venituri si sunt obligatii finale.
Incepand cu 1 iulie 2012, contributiile sociale datorate de persoanele fizice prevazute la cap II si III din titlul IX2 al Codului fiscal se achita la unitatile Trezoreriei Statului din cadrul organelor fiscale în raza carora sunt luati in evidenta contribuabilii, in conturi de venituri bugetare distincte, codificate cu codul de identificare fiscală al contribuabililor.



Am accesat link-urile postate si nu stiu daca am inteles bine. Din postul dvs (multumesc de lamurire) am inteles ca pentru drepturi de autor se pastreaza cota de 10,5%, dar baza de calcul trebuie sa fie cuprinsa intre 35% din venitul mediu brut lunar si 5 salarii medii brute lunare.
Citind acolo, am inteles ca somajul 0,5% nu se mai retine.
CASS -ul in cota de 5,5% il plateste tot platitorul de venit?
Eu am urmatoarea situatie:
1. firma inregistrata in Constanta
2. contract de colaborare servicii artistice - drepturi de autor cu o persoana din Bucuresti
3. pana acum faceam plata la Trezorerie in conturile unde este inregistrata firma

Va rog frumos sa ma luminati...
Multumesc anticipat