avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1927 soluții astăzi
Forum Activitate Marius 06

Activitate Marius 06

Poate obliga sa fie in favoarea celuilalt daca nu se dorește vânzarea casei? Nu este de acord și asta e. Sa se facă scări pe exterior și unul la etaj și unul la parter și gata. Daca nu se înțeleg la suma.
La un partaj prin tribunal ce se întâmplă dacă unul dintre proprietari dorește să cumpere casa și celălalt proprietar nu este de acord cu suma cu care dorește celălalt proprietar sa o cumpere? Se poate ajunge la nevanzarea casei și să folosească ambii proprietari casa? Unul nu este de acord și nici celălalt cu ce solicită celălalt, poate să vina și cu evaluator dar nu este de acord cu suma respectiva.
Buna ziua. De exemplu au o casa de împărțit și una dintre părți dorește să o cumpere dar cealaltă parte nu este de acord cu suma care dorește celălalt să o dea, ce se va întâmpla aici? Si daca nu este de acord și cere împărțirea casei unul la etaj altul la parter se poate? Cat ar dura un partaj de genul acesta?
Dar nu se ia în considerare și faptul că nu este plătită pensia alimentara? Sau faptul că nu a dormit deloc cu minorul atâția ani?

Madalina Pascu a scris:

Buna ziua, depinde de foarte multe aspecte: varsta copilului, relatia cu parintele, evolutia acestei relatii, conditiile parintelui unde va dormi, etc. Daca aveti actiune in instanta cu probe si intampinare se poate obtine orice e in favoarea minorului.

Buna Ziua. Daca cineva are program de vizita programul minim pt copil de 2 ori pe săptămână în săpt impare 2 ore si de 3 ori în săpt pare de cate 2 ore pt că persoana a solicitat să fie în favoarea minorului că nu e obișnuit minorul cu persoana și acum dorește alt program maxim să doarmă la persoana știind că 5 ani nu a dormit deloc cu minorul , poate primi? Dar respectivul nu a plătit pensia alimentara până în prezent doar a plătit multe cadouri sau mai venea cu haine cumpărate. Îl va ajuta sa primească cat va cere? Copilul nu dorește să stea mai mult cu el, solicita cand e cu el să meargă acasă.
A zis ca daca nu accepta nu conteaza ca este obligat sa stea copilul cu el si va veni protectia copilului.

Marius 06 a scris:

Se poate obliga copilul sa stea cu tatal daca copilul nu vrea si sa se schimbe cu un program prea mare? Il da la telefon ui ca e tati la telefon si nu il baga in seama. A cerut prima data program maxim si la a doua intampinare zice ca e mai bine cateva ore si acum iar cere mai mult.


Se poate obliga copilul sa stea cu tatal daca copilul nu vrea si sa se schimbe cu un program prea mare? Il da la telefon ui ca e tati la telefon si nu il baga in seama. A cerut prima data program maxim si la a doua intampinare zice ca e mai bine cateva ore si acum iar cere mai mult.
Daca una dintre parti dupa divort a platit singur rata. Cum se va proceda? Daca valoreaza 170.000 euro casa si mai au 30000 euro rata de platit la banca. Se scade suma din 170 ar mai ramane 140. Dupa se imparte la 2 suma care ramane si dupa trebuie sa plateasca partea care nu a platit celuilat adica jumatate din rata din ce a platit singur dupa divort.

apasati pe raspunde,nu pe citeaza
Buna ziua. Am o intrebare pt un cunoscut. Sotul a dorit sa divorteze de sotie deoarece s-a îndrăgostit de altcineva. Ei au un baiat de 6 ani. In instanta a cerut programul maxim. Copilul nu a dorit sa mearga cu tatal afara fara mama. Dl dupa si-a schimbat decizia si a schimbat întâmpinarea cu un program mai mic de cateva ore 2 zile pe sapt ca a zis ca e in interesul copilului sa se obisnuiasca cu el daca nu dorește copilul cu el. Acum dupa 1 an doreste sa deschida iar proces ca doreste vacantele cu el. Ii cumpara de fiecare data cate ceva ba o jucarie ba o hainuta ba dulciuri dar tot nu vrea fara mama. Va avea sanse sa castige un alt program cat va cere reclamantul?
Dacă în prima întâmpinare la divorț scrie ca "soția" își poate păstra numele după divorț și după îsi retrage decizia de a păstra numele. Cum poate doamna sa își păstreze numele? Poate reuși cumva la proces sa își păstreze numele?