avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1035 soluții astăzi
Forum Activitate Ing.Valentin

Activitate Ing.Valentin

In legatura cu un proces civil am o hotarare in instanta de fond prin care mi s-a respins actiunea, vreau sa fac apel dar inca nu mi s-a comunicat motivarea, in aceste conditii doresc totusi sa introduc cerere de apel fara motive si doresc sa stiu daca o pot introduce si fara plata taxei de timbru momentan si sa platesc taxa de timbru cand o sa primesc motivarea, si mai doresc sa stiu daca se poate trimite pe e-mail aceasta cerere de apel fara motive?

Va multumesc!
Am facut doua solicitari catre D.G.P.M.B pentru a imi comunica daca o anume persoana este inscrisa in CAZIERUL JUDICIAR? Raspunsul DGPMB a fost cu nu poate sa imi dea aceasta informatie din cauza ca este o informatie din sfera GDPR (mentionez ca acea persoana eu am reclamat o printr-o plangere penala pentru savarsirea unor infractiuni si s-a deschis DOSAR PENAL ulterior) intrebare: este aceasta informatie confidentiala si face parte din sfera GDPR???

Multumesc.
In cazul unei confirmari renunţare urmărire penală (art. 318 alin. 12 NCPP) care are deja termen la instanta, se poate solicita judecatorului care judeca aceasta speta si o eventuala internare medicala a INCULPATULUI conf. art 247 NCPP??? este oare ADMISIBILA o ASTFEL DE SOLICITARE???
Multumesc!!!
Din pacate chiar Prim-procurorul este procurorul care supravegheaza urmarirea penala in dosarul penal in care eu am calitatea de parte vatamata si in momentul cand a vazut solicitarea de internare din partea mea, a dispus renunţarea la urmărire penală pentru unchiul meu...si trimiterea dosarului la instanta pentru confirmare renunţare urmărire penală (art. 318 alin. 12 NCPP) DOMNUL PRIM PROCUROR SPUNE CA fapta unchiului meu nu este GRAVA, chiar dacă in mod normal ar trebui sa se pedepseasca cu inchisoare de la 7 luni la 6 ani, avand in vedere ca "NU EXISTA UN INTERES PUBLIC IN URMARIREA ACESTEI INFRACTIUNI" propune SCOATEREA DE SUB URMARIREA PENALA ȘI INCHIDEREA DOSARULUI PENAL ......ASA JUSTITIE...ASA DREPTATE.....
Sunt parte vatamata intr-un dosar pentru violenta in familie, iar unchiul meu are calitatea de SUSPECT, avand in vedere comportamentul anormal si agresiv al unchiului meu, eu in calitate de parte vatamata am facut o solicitare catre procurorul de caz pentru internarea provizorie conf. art 247 NCPP, la respectiva SOLICITARE domnul PROCUROR nu a binevoit sa imi raspunda de niciun fel....unde pot sa reclam faptul ca un PROCUROR ignora o SOLICITARE a unei parti VATAMATE intr-un dosar penal??? si ce pot face pentru a-l interna pe unchiul meu???
Multumesc!!!
Am inteles, asta inseamna ca incepand cu data de 27.07.2023 se poate depune actiunea la instanta?
Multumesc!!!

Cabinet de Avocat ”Patrascu Razvan” a scris:

Conf. art. 488^1 alin. 3 lit. a ”după cel puţin un an de la începerea urmăririi penale, pentru cauzele aflate in cursul urmaririi penale”.

Doresc sa initiez o contestatie privind durata procesului penal, precizez ca in dosar sunt parte vatamata si am fost audiat in data de 18.10.2022, doresc sa va intreb daca pentru admisibilitate este luat in considerare termenul de un an de la data inregistrarii dosarului penal ori de la deschiderea in rem pentru fapta? intreb pentru un dosar penal care a fost deschis in data de 08.06.2022 dar U.P in rem a fost deschisa prin ORDONANTA procurorului de caz in 26.07.2022, care este data de implinire pentru admisibilitatea actiunii???
Va multumesc!!!
In cazul in care sunt parte vatamata intr-un dosar penal iar activitatea de cercetare penala in dosarul meu este coordonata chiar de Prim-procurorul acelui Parchet, si anume parchetul de judecatorie, unde pot cere RECUZAREA acelui Prim-procuror? la instanta ierarhic SUPERIOARA adica la Prim-procurorul de pe langa TRIBUNAL???

Multumesc!!!
Doresc sa formulez o contestatie privind durata procesului penal, (488 indice 1 NCPP) mai exact este vorba despre o plangere penala depusa la "intimidare" de un vecin de al meu pentru infractiunea de hartuire dar problema se pune ca a trecut peste un an de la depunerea acelei plangeri pe numele meu iar eu nici macar nu am fost audiat in vreo calitate ceva...doar am primit un telefon de la un nenea politist care mi-a comunicat ca trebuie sa ma audieze pentru acea plangere penala de "hartuire"...audiere care nu a mai avut loc..dar dosarul penal exista la parchet pe numele meu si eu vreu sa fac contestatie privind durata procesului dar vreau sa stiu daca este ADMISIBILA avand in vedere ca nu am fost nici macar audiat.....

Va multumesc!!!
Am luat legătura și mi-a spus că o să mă contacteze dânsul, lucru care de o lună nu s-a mai întâmplat...

Cabinet de Avocat ”Patrascu Razvan” a scris:

Luați legătura cu organul de cercetare penală și discutați problema dvs, nu e cazul de plangere penala.