Bună ziua! În urma intrării în vigoare a legii austerității 2024, din bugetul școlii la categoria Bunuri și servicii, a fost retrasă de către trezorerie suma de 170,000 lei. Menționez că bugetul anual al școlii este de cca 450,000 lei, media cheltuielilor pe primele 8 luni a fost de cca 45.000 lei. Este în regulă ce a făcut trezoreria?
Care este (daca exista) baza legala in care o autoritate publica poate face o achizitie directa (valoarea sub pragul mentionat de lege) fara a publica achizitia pe SEAP?
Orice achizitie publică se face numai prin SEAP? (ma refer la achizitiile publice a căror valoare este sub pragurile stabilite prin art 7 alin 1 din Legea 98/2016)
buna ziua, va retin atentia cu cateva nelamuriri:
1. ce este un contract de prestari servicii? (eventual un model)
2. ce este conventia civila?
3. in ce conditii o unitate (scoala), care nu are aprobat in statul de funcii un post, poate incheia pe o perioada determinata un asemenea contract, plata facandu-se nu din fondul de cheltuieli de personal ci din cheltuieli materiale.
Buna ziua! Sunt un director de scoala generala, au venit in control de la ISU si m-au amendat cu 2500 lei pentru unele nereguli la tabloul electric. Cine plateste amenda? Eu personal sau scoala? Cum o pot contesta?
Indemnizatia pentru concediu de odihna este afectata de legea 118 (reducere cu 25%)? Mentionez ca lucrez in invatamant si am intrat in concediu pe 16 iunie.
Va rog sa-mi spuneti baza legala, in care beneficiarul sa numeasca, prin decizie un diriginte de santier. (sunt director de scoala si trebuie sa numesc printr-o decizie un diriginte de santier, si am nevoie de legislatia aferenta). Va multumesc!