avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 211 soluții astăzi
Forum Activitate Hercule36

Activitate Hercule36

La o unitate de învățământ a fost vacantat un post de îngrijitor (demisia titularului). Se poate organiza concurs?
Care este (daca exista) baza legala in care o autoritate publica poate face o achizitie directa (valoarea sub pragul mentionat de lege) fara a publica achizitia pe SEAP?
Orice achizitie publică se face numai prin SEAP? (ma refer la achizitiile publice a căror valoare este sub pragurile stabilite prin art 7 alin 1 din Legea 98/2016)
buna ziua, va retin atentia cu cateva nelamuriri:
1. ce este un contract de prestari servicii? (eventual un model)
2. ce este conventia civila?
3. in ce conditii o unitate (scoala), care nu are aprobat in statul de funcii un post, poate incheia pe o perioada determinata un asemenea contract, plata facandu-se nu din fondul de cheltuieli de personal ci din cheltuieli materiale.

cu respect!
perioada de concediu crestere copil si ce in care se beneficiaza de ajutorul de somaj constituie vechime in munca?
multumesc!
Discuție Amenda!
Buna ziua! Sunt un director de scoala generala, au venit in control de la ISU si m-au amendat cu 2500 lei pentru unele nereguli la tabloul electric. Cine plateste amenda? Eu personal sau scoala? Cum o pot contesta?
Indemnizatia pentru concediu de odihna este afectata de legea 118 (reducere cu 25%)? Mentionez ca lucrez in invatamant si am intrat in concediu pe 16 iunie.
Răspuns la discuția Revenire: nelamuriri!
Cam "stufoase" aceste legi..dar multumesc, oricum! O sa le studiez!
Va rog sa-mi spuneti baza legala, in care beneficiarul sa numeasca, prin decizie un diriginte de santier. (sunt director de scoala si trebuie sa numesc printr-o decizie un diriginte de santier, si am nevoie de legislatia aferenta). Va multumesc!
Răspuns la discuția Nelamuriri!
Va multumesc!