avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 427 soluții astăzi
Forum Activitate CB Marius

Activitate CB Marius

Buna seara!

Ce trebuie sa cuprinda o declaratie (sau un act) din care sa reiasa ca eu, sotul, renunt in favoarea sotiei la venitul generat din inchirierea unui imobil (din care avem cota parte 50% fiecare)?

Cat timp este valabila declaratia pentru Anaf? Trebuie sa cuprinda o perioada de valabilitate? Sau e valabila doar atasata la un contract.

Se face anual declaratia sau e definitiva?

Declaratia este obligatoriu sa o fac la notar? Sau e suficienta semnatura mea?
Declaratie cedare venit din chirie

Buna seara!

Ce trebuie sa cuprinda o declaratie (sau un act) din care sa reiasa ca eu, sotul, renunt in favoarea sotiei la venitul generat din inchirierea unui imobil (din care avem cota parte 50% fiecare)?

Cat timp este valabila declaratia pentru Anaf? Trebuie sa cuprinda o perioada de valabilitate? Sau e valabila doar atasata la un contract.

Se face anual declaratia sau e definitiva?

Declaratia este obligatoriu sa o fac la notar? Sau e suficienta semnatura mea?

Colaborarea a durat pana in decembrie 2022... jobul a fost pana in iunie 2022.
Am lucrat anul trecut pana in iunie... si in paralel am avut alt venit, dintr-o colaborare. Si nu stiu exact cum sa completez formularul... Nu pot sa platesc aiurea de 2 ori - CAS-ul si CASS-ul.
Declaratia unica pt. persoane fizice.
Completare declaratie Anaf - Caut o firma pt. completare declaratie

Buna ziua! Am nevoie de o firma pt. a completa declaratia Anaf pe anul 2022, cat mai repede.

Multumesc anticipat!
Nu am mentionat de 2 magazine. Eu ma gadeam la un singur magazin mixt, care sa contina haine noi si bijuterii handmade in acelasi magazin.
Buna ziua! Doresc sa deschid un magazin cu bijuterii handmade si haine noi.

Nu ma pricep la afaceri deloc, de aceea as avea nevoie de toate informatiile necesare pentru a avea costuri cat mai mici pentru inceput. Si evident ca am o multime de intrebari!

Ma gandeam la 2 variante, care ar fi cea mai buna pentru inceput ?

1. magazin mixt cu haine noi si bijuterii/accesorii handmade confectionate de mine.
2. magazin cu haine noi (si ulterior sa introduc si bijuterii cumparate o parte + bijuterii handmade.. pe langa)

Magazinul sa fie de haine si un procent mai mic cu bijuterii.

Ar fi prea greu cu amandoua la inceput ? (haine si bijuterii handmade). Stiu ca la handmade e alta mancare de peste si taxele la stat la stat ar fi mai mici.

Vanzatorul si lucratorul de bijuterii voi fi eu. Din start am eliminat 2 angajati. Am nevoie de consiliere (de o persoana care sa ma invete absolut tot (manager probabil) si contabil simplu sau contabil expert. Ce parere aveti?

Răspuns la discuția As vrea sa-mi deschid o firma.
Multumesc.
Buna ziua! Ce sfaturi imi puteti da daca detin 2 proprietati inchiriate si vreau sa-mi platesc vechimea in munca?

As putea sa-mi deschid o firma in care eu sa fiu administrator de imobile, astfel incat sa pot plati vechimea? Este posibil?

Cam ce taxe si impozite as avea de platit? Si ce procent?

Multumesc!