Bună ziua. Am un nepot de 17 ani, elev la liceu, a fost la un alt liceu, dar din cauza unui coleg care face box si se lua mereu de nepot, am fost nevoiți să-l schimbăm la alt liceu, iar acum acel fost coleg a aflat unde învață nepotul și avum îl așteaptă in stația de autobuz și îl înjură, îl împinge și alte cele. A fost la poliție cu mama lui (fiica), a depus plângere prealabilă și a indicat să solicite ordin de restricție împotriva acelui elev. Pot să merg eu la Judecatorie să depun cerere pentru ordin de restricții?. Vă mulțumesc din suflet pentru ajutor.
Bună ziua. In anul 1997 am schimbat prin judecătorie titulatura conform legii 114 /1966, din Asociația de Locatari in Asociația de Proprietari. In anul 2015 conform legii 23o/2007 am depus documentele la judecatorie cu același statut din 1997 și celelalte documente la zi conform cerințelor. Judecatoria m-ia admis dosarul, sentința rămânând definitivă și irevocabilă. Acum un proprietar de apartament care are chiriași in acel apartament, caută tot felul de motive și n-ea acționat în instanță că nu corespunde statutul cu legea 196/2018. Întrebare : statutul trebuie schimbat ori de câte ori se modifică legea asociațiilor de proprietari?. Vă mulțumesc din suflet pentru ajutor și pentru sprijin.
Bună ziua. Vă rog să mă ajutați în rezolvarea unei probleme cu privire la majorarea salariilor pentru angajații asociației de proprietari, tinand cont că din motive foarte întemeiate nu s-a putut desfășura Adunarea Generală. Salariile sau majorat conform OUG-lor prin aprobarea de către Comitetul Executiv al Asociației de Proprietari. Este corect sau nu?.
Bună ziua. Un proprietar de apartament are chiriași, dar pentru a fenta ANAF de a plăti impozite, spune că sunt rude de ale lui și că el, nu le ia niciun ban și tot el, își plătește cheltuielile de întreținere. Ca președinte de asociație de proprietari, pot face sesizare la ANAF?. Vă mulțumesc din suflet pentru ajutor și pentru sprijin.
Ca președinte de asociație de proprietari pot filma în sediul asociației o persoană fizică care solicită să verifice acte?. Vă mulțumesc din suflet pentru sprijin.
BEN46 a scris:
Este vorba de a filma evenimente care poate sa constituie probe sau felul cum se fac unele lucrari , daca presedintele nu are nimic de ascuns cum se desfasoara activitatea lasa-l pe om sa-si faca damblaua .
Bună ziua. Dacă îmi dau demisia din funcția de președinte de asociație de proprietari, mai pot candida din nou la această funcție?. Vă mulțumesc din suflet pentru sfaturi și sprijin.
Bună seara. Un proprietar din cadrul asociației are buletinele de verificare metrologică ale apometreleor expirate din 28 Octombrie 2021 și acesta a fost înștiințat de foarte multe ori și în scris și verbal, dar refuză ori să le înlocuiască cu altele cu citire radio, ori să le verifice pe acestea. Vă rog să-mi spuneți cum trebuie să procedez. Vă mulțumesc din suflet pentru ajutor și pentru sprijin.