O ruda a facut un contract de arenda in numele meu si ani de zile a luat banii mei de arenda. Am facut reclamatie la poliție in care am cerut arenda (pe ultimii 3 ani) actualizata in functie de inflatie. S-a deschis dosar penal și de frica ruda mi-a restituit banii, dar suma neactualizata la valoarea de azi. Procurorul a dispus renuntarea la urmarirea penala pe motiv ca banii au fost returnati. As vrea sa stiu daca pot deschide actiune judecatoreasca la civil pentru recuperarea diferentei.
Multumesc pentru raspuns. Pana se confirma ordonatnta de renuntare, ma pot constitui parte civila si continua pe partea civila ca sa nu mai intentez separat o alta actiune?
Multumesc pentru raspuns. Intr-adevar suma nu este foarte mare și ruda nu are antecedente penale. Problema este ca persoana ia banii de arenda, ai mei și ai altor rude care nu vor sa se implice, din mai multe localitati. Chiar nu i se poate da o amenda penala, advertisment penal, ceva? Nu e vinovata de nimic? Furtul în sine nu are nicio consecinta? Dacă nu este trasa la raspundere, ea sa continua sa fure și eu alerg după banii mei?
Am facut reclamatie la politie si procurorul a deschis dosar penal. Eu sunt parte din procesul penal sau numai procurorul si inculpatul? Mai precis am dreptul sa cer acces electronic la dosar?
Pot să mă consitui parte civila într-un dosar penal pentru care procurorul a dat ordonanta de renuntare la urmarirea penala? Ordonanta a fost inaintata judecatorului de camera preliminara. Sedinta va avea loc în 2 săptămâni.
O ruda mi-a furat banii de arenda. Am reclamat la poliție, s-a deschis dosar penal și ruda mi-a restituit banii. Procurorul a dispus renuntarea la urmarirea penala pe motiv ca banii au fost returnati, ca infractiunea nu prezintă gravitate ridicată, nu e de interes public etc. Ordonanta e la judecatorul de camera preliminara. Aș vrea sa știu cum pot contesta aceasta decizie.
Eu sunt din Bucuresti si am angajat un avocat necunoscut din zona terenurilor fiind ca acolo s-a creat prejudiciul si i-am precizat asta. Avocatul nu mi-a spus unde se depune cererea. De ce l-as fi angajat? Ca sa se judece in lipsa? Deplasarea avocatului, de fapt vor fi vreo trei, ma va costa mai mult decat am platit sa-l angajez. As vrea sa stiu ce pot sa mai fac acum ca sa fiu totusi reprezentata de avocat la proces.