avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 636 soluții astăzi
Forum Activitate elenajaad

Activitate elenajaad

Imi cer scuze daca intrebarea mea este deplasata (nu sunt in domeniul meu), dar media zilnica nu se calculeaza in baza veniturilor brute realizate in ult 6 luni? Daca calculez media pe baza netului, nu este mult diminuata astfel indemnizatia pt conc medical?
(In aplicatia cielsal se calculeaza media zilnica in baza brutului realizat chiar daca persoana a fost in concediul medical)

Buna ziua!
Am luat adeverinta de la agentia locala iar in ea sunt mentionate veniturile nete (suma primita efectiv).
Va rog sa-mi spuneti cum se calculeaza efectiv medicalul.
Asa cum a intrebat si madd, se calculeaza brutul aferent?
Poate cineva sa prezinte modul de calcul pt indemnizatia de 1000ron pe ult 6 luni?
VA multumesc!
termenul este : in maxim 15 zile de la dobandirea tuturor actelor.
Nu o sa reusesc niciodata sa obtin actele cadastrale pt acele 3 loturi, promitentul cimparator stie. Cum scap din aceasta situatie?
Am o varsta inaintata, proprietatea se afla foarte departe de localitatea de domiciliu, am obosit sa ma zbat pt toate aceste acte. Vreau sa pot sa vand partea pt care am actele (97%)
Va rog mult sa ma ajutati cu un sfat!
Buna ziua! Ma aflu intr-o situatie tare complicata pe care voi incerca sa o prezint cat mai succint: am mostenit o proprietate (casa, teren intravilan+extravilan raspandit in mai multe loturi). Am gasit un cumparator, am facut un antecontract de VC prin care ii dau drept de folosinta a proprietatii si ne obligam sa semnam imediat ce finalizez actele (succesiune, cadastru..). Am primit un avans.
Acum, la 2 ani dupa semnarea antecontractului ma aflu in posesia tuturor actelor necesare vanzarii pt casa, teren intravilan si 93% din terenul extravilan. Restul de 7% il reprezinta 3 loturi pt care imi este imposibil sa obtin actele cadastrale din cauza unor probleme de delimitare teritoriala in urma desfiintarii unei comune. De 1 an tot incerc sa obtin actele cadastrale pt acest teren insa cu toate demersurile intreprinse nu am reusit.
Vreau sa vand tot mai putin acel teren. Promitentul cumparator insa, fiind in imposibilitatea financiara sa achizitioneze, se foloseste de acel antecontract, refuza sa semneze vanzarea pt terenul pt care am acte, spune ca el e dispus sa astepte si sta in proprietatea mea.
Vreau sa-i returnez avansul, am gasit alt cumparator. Cum sa procedez?
Buna ziua!
Doresc sa-mi reiau activitatea. Pe perioada cat am fost in ccc, angajatorul a angajat rand pe rand alte cateva persoane pt a-mi indeplini atributiile, apoi a decis externalizarea serviciilor.
Daca odata cu intentia revenirii din ccc ii aduc la cunostinta (anexand acte doveditoare) faptul ca sunt din nou insarcinata, care vor fi obligatiile angajatorului, respectiv drepturile mele?
Cf Codului Muncii
Art. 60. [interzicerea concedierii cu caracter temporar]
(1) Concedierea salariaţilor nu poate fi dispusă:
c) pe durata în care femeia salariată este gravidă, în măsura în care angajatorul a luat cunoştinţă de acest fapt anterior emiterii deciziei de concediere;
(2) Prevederile alin. (1) nu se aplică în cazul concedierii pentru motive ce intervin ca urmare a reorganizării judiciare sau a falimentului angajatorului, în condiţiile legii.
Atata timp cat nu intra in reorganizare judiciara sau faliment, ce se intampla dat fiind ca postul meu nu-si mai are rostul?
Exista varianta concediului de odihna legal in cazul in care nu l-ai epuizat deja.
De asemenea, pe perioada graviditatii ai dreptul saptamanal la 2 ore libere platite, ceea ce inseamna 1zi libera platita lunar.
Daca resimti caldura sau conditiile de munca, iti simti sanatatea sau sarcina afectate, adreseaza-te medicului de familie si/sau medicului de medicina muncii.pentru a stabili daca se impune acordarea unui concediu medical de risc maternal.

Sarcina usoara!
Răspuns la discuția indemnizatie crestere copil
Va multumesc pentru sfat!
Si ridic o alta problema: daca angajatorul a externalizat serviciile contabile ( a incheiat un contract de prestari servicii cu o firma de contabilitate), poate disponibiliza o angajata la revenirea din CCC prin restructurarea postului de director economic? Sau si acel contract de prestari servicii este supus obligativitatii incheierii pe perioada determinata, atata timp cat angajata se afla in CCC?
Cu tot respectul cuvenit consider ca va inselati domnule consilier juridic.
Plangere penala in baza carui temei?
A fost cumva emisa o notificare pentru returnarea acestor bunuri anterior instalarii incapacitatii de munca iar salariatul a refuzat sa dea curs?
Este cumva obligat salariatul ca atunci cand intervine incapacitatea de munca sa se deplaseze la sediul angajatorului pentru a preda bunurile pe perioada cat se afla in cm?
Răspuns la discuția indemnizatie crestere copil
Buna ziua!
Va rog sa ma ajutati cu un sfat in urmatoarea problema:
Sunt in CCC de aprox 1 an si doresc sa ma intorc la serviciu. Poate sotul meu sa intre in CCC daca are stagiu de cotizare neintrerupt de cca 5 ani dar tocmai a fost disponibilizat?
Are cotizare 12 luni anterioare nasterii copilului dar momentan nu este angajat.
Va multumesc!
Răspuns la discuția LA MULTI ANI D-LE Valeriu TUDOR
Dumnezeu sa va returneze inzecit binele pe care l-ati facut multor oameni ajutandu-i cu sfaturi extrem de utile.
La multi ani!