Sub nicio forma , regula fiind ca auto second hand sa fie din interiorul uniunii . Ptr auto din SUA se plateste vama.
* o masina din SUA am si eu ( Mustang ) si mai intai inmatriculez masina in Germania ( pe numele unui amic sau firma ) si o recumpar cu cartea de identitate neamteasca ; cu masinile care niciodata nu au fost inmatriculate in Europa e o mare problema ....( am discutat chestiunea asta cu unul din primii avocati care au pornit procesele cu taxa auto si a avut succes ) ; nici la bulgari nu reusesti sa faci inmatricularea fara taxa mare daca e din SUA ; toti importatorii de masini
americane vechi de 2-3 ani fac omologarea in porturile nemtesti si vin cu CI europeana in Romania . Plus ca aici ca sa faci CI costa cam 1200 lei si in Germania toata tevatura e vreo 400 euro si nu ai dureri de capa dupa aia . In esenta iti recomand sa o inmatriculezi undeva in Europa de preferat Germania , iti iei 2 randuri de numere de 3 luni + inca 3 luni numere rosii deci ai 9 luni in care circuli si poate se termina procesul ;
Uneori dureaza si peste 12 luni #-o
In situatia data este vorba despre un drept de creanta a lui x asupra constructiei lui Y si eventual un drept de retentie asupra bunului imobil pana la achitarea sumei de bani ce constituie creanta sa .
Despre ce coachiziţie discutăm? Despre ce voinţă reală? Y avea imobilul în proprietate dinainte de căsătorie. X nu a participat cu niciun leu la cumpărarea lui, ci doar la renovare. Deci, un drept de creanţă. Nimic mai mult.
Buna ziua,
nu exista un temei legal care sa permita asa ceva. Eu unul nu am gasit un asemenea text de lege.
Nu este totusi o cauza fara iesire.
Cum toate actele juridice trebuie interpretate in functie de vointa reala a partilor, eu as incerca un proces in care sa fac dovada ca vointa partilor a fost sa dobandeasca impreuna un anumit bun.
In ce priveste plata taxei de timbru, aici lucrurile sunt clare. Nu am text de lege ca la partaj, asa ca veti timbra la valoare.
Merita incercat. Va fi un dosar frumos.
avocat Boncu