avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 402 soluții astăzi
Forum Activitate andreib

Activitate andreib

Sunt angajat la o primarie si in urma curtii de conturi m-am trezit intr-o comisie de inventariere a masei impozabile, stabilita in baza unei dispozitii de primar.
Mai exact trebuie mers la fiecare gospodarie si masurat cu o ruleta tot ce are in curte, Suprafetele se trec intr-un proces verbal pe care il semneaza cetateanul.
Fac precizarea ca in Codul Fiscal, art. 461, aliniat (9) se mentioneaza foarte clar ca se poate modifica masa impozabila doar in baza unor masuratori cadastrale.
Cu alte cuvinte, suntem trimisi sa constatam suprafetele construite din curtile oamenilor cu ajutorul unie rulete, suprafete de cele mai multe ori neregulate, greu de masurat.
Va rog sa-mi spuneti care este baza legala de constituire a acestei comisiii si daca un gospodar nu este deacord sa masuram ce masuri administrative i se pot aplica?
Cum pot obtine rambursarea cheltuielilor medicale efectuate in Bulgaria in regim de urgenta. Copilull a fost lovit la cap si a necesitat interventie chirurgicala si tomograf. Toate interventiile au fost efectuate de o clinica privata
Ma aflu intro situatie fara iesire. Concret am depus o documentatie in vederea autorizarii unei constructii de locuinta parter plus mansarda. Am primit autorizatia de construire de la Autoritatea Eminenta (AE), a trecut aproximativ un an de zile ca sa fiu anuntat ca in urma unui control din partea Inspectoratului de stat in constructii (ISC), studiul geotehnic din documentatie nu are verificator.
Luand legatura cu firma care a efectuau studiul geotehnic, am primit ca raspuns ca nu e treaba lor, verificarea se face de catre alta persoana si ca defapt primaria, prin Certificatul de urbanism trebuia sa specifice aceasta cerinta. Mergand la primarie, am primit ca raspuns ca nu e de competenta lor sa ceara nici macar studiu geotehnic, intrucat insasi Anexa 1 din Ordinul 839/2009 care se refera la continutul Documentatiei tehnice pentru eliberarea autorizatiei de construire cere acest studiu, dar fara precizari daca se impune sau nu Verificator de specialitate.
Va intreb:
- cine se face raspunzator de faptul ca la documntatia DTAC, studiul geotehnic nu este insotit de verificator.
- cum pot demonstra cei de la ISC, ca acest studiu geotehnic trebuia sa aiba la baza Verificator, mai exact cine ar trebui sa stabileasca daca se impune sau nu Verificator de specialitate la o constructie locuinta Parter + mansarda?
Ma aflu intro situatie fara iesire. Concret am depus o documentatie in vederea autorizarii unei constructii de locuinta parter plus mansarda. Am primit autorizatia de construire de la Autoritatea Eminenta (AE), a trecut aproximativ un an de zile ca sa fiu anuntat ca in urma unui control din partea Inspectoratului de stat in constructii (ISC), studiul geotehnic din documentatie nu are verificator.
Luand legatura cu firma care a efectuau studiul geotehnic, am primit ca raspuns ca nu e treaba lor, verificarea se face de catre alta persoana si ca defapt primaria, prin Certificatul de urbanism trebuia sa specifice aceasta cerinta. Mergand la primarie, am primit ca raspuns ca nu e de competenta lor sa ceara nici macar studiu geotehnic, intrucat insasi Anexa 1 din Ordinul 839/2009 care se refera la continutul Documentatiei tehnice pentru eliberarea autorizatiei de construire cere acest studiu, dar fara precizari daca se impune sau nu Verificator de specialitate.
Va intreb:
- cine se face raspunzator de faptul ca la documntatia DTAC, studiul geotehnic nu este insotit de verificator.
- cum pot demonstra cei de la ISC, ca acest studiu geotehnic trebuia sa aiba la baza Verificator, mai exact cine ar trebui sa stabileasca daca se impune sau nu Verificator de specialitate.
Va multumesc!
Am efectuat o plata online pentru achitarea unei facturi de utilitati. Din greseala (nu s-a tastat punctul) am virat o suma mai mare, adica mult mai mare. In urma acestui incident s-a intocmit un dosar de recuperare a banilor. Au trecut 22 zile si nu au fost returnata suma. Atat telefonic cat si la sediul firmei am avut promisiuni ca suma va fi restituita in timp relativ scurt.
Va rog sa ma ajutati cu un act normativ (daca exista) care sa mentioneze perioada de returnare a banilor in acstfel de cazuri. Ma consider nedreptatit ca aceasta companie sa se folosesca de banii mei, mai mult, dupa 22 zile, in urma discutiilor cu reprezentanti ai companiei, nu am primit un raspuns cu privire la stadiul procesului de restituire a banilor.
Multumesc.
Doresc schimbarea destinatiei din garaj auto in magazin mixt. Precizez ca locuiesc in mediul rural si garjul functioneaza ca magazin din 2008. De la primarie nu prea stiu care sunt pasii de urmat.
Va multumesc!
Va rog sa ma ajutati in gasirea bazei legale prin care se poate actiona asupra unei persoane care a lasat animalul sa moara si abandonat pe islazul comunal. Precizez ca persoana in cauza si-a recunoscut fapta insa nu a fost sanctionat in nici un fel. Animalul urmeaza sa fie ingropat de catre proprietar, lucru care mi se pare incorect.
Multumesc foarte mult pentru promtitudine. Eu inteleg ca banii mii recuperez dupa 18 ani. Daca ma mai gandesc ca de la 2 la 18 ani alocatia va fi de 42 lei, deduc ca nu mai am ce recupera. Multumesc inca o data si felicit "avocatnet.ro".
Copilul meu s-a nascut pe 1 februarie 2012 si a primit alocatia incepand cu luna martie. As dori sa stiu daca este corect. Cu alte cuvinte pentru perioada lunii februarie copilul meu nu a existat. Va multumesc!
Buna ziua! Ma numesc Andrei.
Cumnata mea este angajata pe post de bibliotecar comunal, cu norma intreaga si a nascut in noiembrie 2010. Daca, intra in concediul postnatal si in aceasta perioada primaria angajeaza o alta persoana cu jumatate de norma pe perioada determinata, la revenirea din concediu ce act normativ ar putea sa-i garanteze reincadrarea cu norma intreaga. La nivelul institutiei se vehiculeaza ca reducerea postului la jumatate de norma este votata in consiliul local, iar reincadrarea pe post, cu norma intreaga , se face tot prin HCL. Cu alte cuvinte ce riscuri sunt penntru cumnata mea de a pierde incadrarea cu norma intreaga la intoarcerea din concediul postnatal?