Unde scrie va rog ca beneficiez de CO pe perioada preavizului? Nu stiu daca m-am facut inteleasa, situatia mea sta in felul urmator: eu am 27 zile CO pentru un an de zile, pentru fiecare luna am dreptul la 2,25 zile CO. Am efectuat 13 si mai am dreptul la 3 pe care mi le voi lua din perioada de preaviz. Asadar in loc sa vin 10 zile voi veni doar 7. Dar intrebarea mea era daca este acordat CO si pentru aceasta luna august, in care ma aflu in cele 20 zile preaviz, 2 zile. Multumesc mult si ma scuzati.
Va multumesc tuturor pentru amabilitate si raspunsuri. As mai avea o intrebare : daca pe perioada preavizului beneficiez de CO, adica daca se considera perioada lucrata, deoarece eu as dori sa iau CO ramas neefectuat (3 zile) si daca s-ar cuveni si pe perioada preavizului as mai beneficia in ca de 2 zile CO:D, in total 5 pe care le-as deduce din cele 10 zile a cate 8 ore zilnic si unde gasesc scris acest lucru. Va multumesc tuturor. O zi buna!
Buna ziua, sunt Gabriela si am o nelamurire in privinta termenului de prezentare a Deciziei la ITM pentru desfacere C.M. in urma concedierii conf. art.65(1), daca sunt 5 zile lucratoare sau 5 zile calendaristice deoarece mi s-a spus ca sunt calendaristice ceea ce eu nu cred si nici nu stiu unde sa gasesc acest lucru specificat. Va multumesc f mult si daca se paote sa specificati unde se gaseste scris acest lucru. O zi excelenta va doresc!
Buna ziua, v-as ruga sa-mi spuneti daca se prelungeste preavizul daca efectuez concediu de odihna pe timpul acestuia cu perioada zilelor de CO efectuate. Deoarece nu as mai vrea sa vin la serviciu sa vad aceste fete care mi-au produs atata rau, dar nici nu doresc sa renunt la dreptul de somaj. Va multumesc mult.
Buna ziua,
As avea o nelamurire in ceea ce ma priveste, as dori sa stiu daca pot beneficia de CIC in conditiile in care am lucrat 9 luni si apoi am intrat in concediu medical (boala obisnuita) si as dori sa stiu daca perioada concediului medical(datorita sarcinii) este considerata perioada supusa impozitului si se ia in calcul pentru a indeplini conditiile acestor 12 luni de cotizare in cazul in care voi intra direct in concediu prenatal?
Va multumesc anticipat!
Multumesc pentru raspuns, dar mi se pare o ineptie sa nu-l lase sa plece din liceu, atunci nu se vad interesele copiilor, ci interesele liceelor. Eu credeam ca se face ce-i mai bine pentru copiii nostri. Sunt dezolata si scarbita, nu mai pun faptul ca aceea Ordonanta prin care este obligatoriu ca fiecare clasa sa aiba cel putin 25 copii incurajeaja prostia deoarece sunt obligati sa-i faca absolventi si pe cei care nu merita numai ptr. a avea clasele acoperite cu elevi.
Buna ziua tuturor!
Am o problema serioasa cu transferul de la liceul fiului meu catre alt liceu. Am obitnut aprobarea de la liceul unde vrem sa-l transferam, dupa un an de tatonari si asteptari, iar acum nu i-au aprobat in Consiliul de Administratie transferul de liceul unde este actualmente fiul meu, elev in clasa a 10-a. Am expus in cerere motivul principal pentru care vrem sa-l transferam (liceul de acum este foarte departe de casa si vrem sa-l supraveghem mai atent).
Spuneti-mi va rog ce trebuie sa fac in continuare si ce sanse as mai avea. Nu mi se pare just sa oblig un copil sa ramana la un liceu atata timp cat am obtinut aprobarea in altul mult mai aproape, unde ajunge in max. 30 minute fata de actualul unde face aproape o ora si cu mari probleme din zona unde sunt persoane rau famate (persoane care se drogheaza si care ii jefuiesc pe copii).
Va multumesc anticipat,
O zi buna!
Buna ziua,
Am stabilit pret pe mp de la inceput , numai ca ei au inceput sa scrie si alte preturi pe mp fata de cele scrise la inceput(adica: sarpanta, jgheaburi; la pretul de capriori m-au trimis la o persoana care mi i-a vandut mai scump fata de pretul pietei, iar cand le-am spus ca voi merge la aceea persoana sa-i spun ca m-a inselat au spus sa nu o fac, ca se va supara pe ei ptr. ca ei cumpara de la el de multa vreme, bla bla. Trebuia sa nu ma amestec cu ei si asta -i tot. Acum e tardiv si trebuie sa gasesc solutii sa nu le platesc acea suma. Va multumesc ptr ajutor. Numai bine!
Multumesc pentru raspunsul prompt, asa am si facut, dar nu ai cu cine, cu toate negocierile s/a ajuns la aceasta suma si mi-este teama ca ma ameninta pe mine si pe ai mei. Nu trebuia sa ma amestec, la inceput au fost numai miere, iar la sfarsit dupa ce mi-au bagat pe gat toate materialele furate probabil de la alte lucrari au inceput sa-mi puna tot felul de manopere despre care nu vorbisem anterior. As vrea sa ma adresez politiei dar nu cred ca se amesteca in asa ceva, mai ales ca trebuia sa fac cu firma, contract samd.
Va urez numai bine!
Buna ziua,
Am comis o mare prostie #-o si acum nu stiu cum sa scap din ea. Am construit cu o echipa de rromi acoperisul casei mele, iar acum au facut un deviz peste asteptarile mele (3500 Euro) , nu am semnat nimic, nu am facut contract cu ei. Intrebarea mea este cui sa ma adresez ca este o cifra foarte mare si mi se pare o jecmaneala, oare la Politie ma pot adresa? Va rog din suflet sa ma ajutati cu un sfat.
Numai bine si sa nu faceti ca mine!