avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 499 soluții astăzi
Forum Activitate geoanca31

Activitate geoanca31

Cum se aplica Legea 19/2020 in aceasta perioada?
Poate angajatorul deja sa aprobe cererile primite de la salariati pt concediu supraveghere copil mai mic de 12 ani?
Sau trebuie sa astepte publicarea normelor de aplicare a legii?

Pentru perioada in care trebuie sa stau 14 zile izolat la domiciliu (fiind inregistrat la DSP in aceasta situatie) pot sa solicit concediu de odihna?
In timpul izolarii de 14 zile la domiciliu( avand contact direct cu o persoana care vine din zona galbena) si fiind inregistrat la DSP in aceasta situatie, pot sa lucrez de acasa daca angajatorul imi permite?
Este o situatie in care sunt indeplinite simultan ambele conditii:stau izolat ca sa respect reglementarile in vigoare, dar in acelasi timp desfasor activitatea profesionala.
In acest caz consider ca ar trebui platit salariul pe perioada celor 14 zile de izolare in loc de concediu medical.
Dar care mai este scopul acestei perioade de proba?
Referitor la art.56(4) din codul muncii;
In cazul salariatilor mentinuti in activitate dupa implinirea varstei standard de pensionare se incheie un contract indiv. de munca pe durata determinata de 1 an care se prelungeste anual pana la expirarea celor 3 ani?In acest caz mai trebuie prevazuta in CIM perioada de proba?
Care este legislatia care reglementa salariile, spoprurile anterior legii 57 din 1974?Unde pot gasi HCM 914 din 1968 si Decretul CM nr.14 din 1975?
In ce baza a fost acordat sporul de toxicitate?
As vrea sa stiu daca prevederea de la art.60 din lege privind cumularea reducerilor virstei de pensionare prevazute la art.55 se refera la cumularea reducerii virstei pt. conditii deosebite cu reducerea virstei pentru conditii speciale.
Răspuns la discuția modificari prin legea 49 din 2010
pana la modifi.adusa de Legea nr.49/2010 incetarea CIM al unui salariat care si-a depus dosarul de pensie invaliditate avea loc la data comunicarii deciziei de pensie.Pensionarea pt. invaliditate se face la momentul ivirii invaliditatii, indiferent de varsta salariatului. Intrebarea se referea la , de exemplu, un salariat avand varsta de 40 de ani(deci nu are varsta standard de pensionare) si fiind incadrat in grad invaliditate.
Art.56(2) se refera la art.56 lit.d in forma modificata.
Referitor la pensia anticipata, pensionarea nu are loc la data indeplinirii varstei standard, ci mai devreme.Consider in acest caz varsta redusa, cu maxim 5 ani, varsta standard?
1)cum inceteaza CIM al unui salariat pensionat pt. invaliditate, respectiv pensie anticipata?cu ce art. din codul muncii?
este societate pe actiuni cu capital integral de stat