avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1912 soluții astăzi
Forum Activitate Irina Carmen Jora

Activitate Irina Carmen Jora

Răspuns la discuția despre restantieri la banca
raspunsul este nu, banca nu va accepta
Răspuns la discuția autorizatie de construire
mai intii trebuie sa indepliniti procedura prealabila, in sensul de a va adresa celor care au emis autorizatia.
daca in termen de 30 zile nu primiti raspuns sau raspunsul nu va satisface, formulati actiune in contencios administrativ
Suspendarea se cere in temeiul art. 14 din Legea 554 din 2004 care arata ca :Art. 14. - (1) În cazuri bine justificate şi pentru prevenirea unei pagube iminente, o dată cu sesizarea, în condiţiile art. 7, a autorităţii publice care a emis actul, persoana vătămată poate să ceară instanţei competente să dispună suspendarea executării actului administrativ până la pronunţarea instanţei de fond.

(2) Instanţa va rezolva cererea de suspendare, de urgenţă, cu citarea părţilor.

(3) Când în cauză este un interes public major, de natură a perturba grav funcţionarea unui serviciu public administrativ de importanţă naţională, cererea de suspendare a actului administrativ normativ poate fi introdusă şi de Ministerul Public, din oficiu sau la sesizare, prevederile alin. (2) aplicându-se în mod corespunzător.

(4) Încheierea sau, după caz, sentinţa prin care se pronunţă suspendarea este executorie de drept. Ea poate fi atacată cu recurs în termen de 5 zile de la pronunţare.
sau art. 15,:Art. 15. - (1) Suspendarea executării actului administrativ unilateral poate fi solicitată de reclamant şi prin cererea adresată instanţei competente pentru anularea, în tot sau în parte, a actului atacat. În acest caz, instanţa va putea dispune suspendarea actului administrativ atacat, până la soluţionarea definitivă şi irevocabilă a cauzei. Cererea de suspendare se poate formula o dată cu acţiunea principală sau printr-o acţiune separată, până la soluţionarea acţiunii în fond.

(2) Dispoziţiile alin. (2) şi (4) ale art. 14 se aplică în mod corespunzător.

(3) Hotărârea dată cererii de suspendare este executorie de drept, iar introducerea recursului, potrivit art. 14 alin. (4), nu suspendă executarea.
dupa caz
Răspuns la discuția refuzul vecinilor acord cabinet
lasind la deoparte ironia dvs, sunt intro dilema cu o speta, in care vecina, cu care am un perete al imobilului comun, imobil aflat in stare avansata de degradare, refuza sami dea acordul in vederea demolarii.
intrebarea nu a fost nicidecum pusa pentru a va ofensa in vreun fel. oricum va multumesc pt. raspuns
Răspuns la discuția refuzul vecinilor acord cabinet
avocatanghelus a scris:

Pe cale amiabila, insa daca totusi refuza si dvs indepliniti conditiile si nu deranjati efectiv vecinii , puteti obtine o hotarare judecatoreasca care sa suplineasca refuzul de re-a credinta de a-si da acordul.
Nici un proprietar vecin nu poate pana la urma sa va oblige sa dati sau nu o destinatie normala a apartamentului proprietatea dvs.

daca-mi permiteti o intrebare, care ar fi temeiul juridic al unei asemenea actiuni?
Răspuns la discuția c.n.p modificat
mergeti la autoritatile care au facut actele, sesizati acest lucru si in situatia in care sa produs o greseala va vor comunica ce trebuie facut pt a indrepta eroarea
Răspuns la discuția Modificare salariul minim
salariul se modifica prin act aditional la c.i.m., intocmit in doua ex. din care unul se depune la ITM, urmind ca acestia sa opereze in cartea de munca modificarea
Răspuns la discuția succesiune!!!
succesiunea nu este gratuita, taxele le aflati de la notarul unde veti deschide succesiunea
Răspuns la discuția termeni separare
pot fi si martori care cunosc relatiile de familie indirect ca parintii, fratii si surorile etc.
Răspuns la discuția recurs divort
Car3men a scris:

In cazul in care nu s-a cerut judecarea in lipsa, si daca nu s-a motivat recursul in termenul legal, ramane valabila sentinta pronuntata in apel.

daca nu sa cerut judecarea in lipsa, cauza se poate suspenda
Răspuns la discuția recurs divort
in recurs prezenta sotilor nu este obligatorie ca la fondul cauzei, asa ca indiferent de partile care se prezinta sau nu instanta de recurs va analiza motivele de recurs invocate de recurent si va hotari asupra admiterii sau respingerii recursului. in situatia in care recursul este respins se va mentine hotarorea instantei de apel. daca se va admite instanta va arata motivele si de asemenea ce dispune.
mai mult ca sigur va fi mentinuta hotarirea instantei de apel.