Bună ziua, dacă am săvârșit m-ai multe fapte penale,că de exemplu , distrugere , amenințări, tulburarea de posesie , violarea de domiciliu,cum o să fiu pedepsit: pentru fiecare faptă separat s-au numai pentru săvârșirea numai unei fapte penale?
Bună ziua ,cred că nu am formulat corect întrebarea,intru în amănunte : locuiesc într-un imobil format din două două apartamente ,la parter și o mansardă improvizată în podul imobilului.Cei doi locatari a locuinței A și B au posesia locuințelor din anul 2002, imobilul nu este înscris în cartea funciară.La mansardă,nu mai locuit nimeni timp de 10ani.Anul trecut a cumpărat mansarda cu o chitanță de mână o femeie, imobilul are trei poduri care sunt divizate prin pereți, și nu sunt interconectate.Socrii femeii au intrat abuziv prin amenințări și tulburarea de posesie pe podurile locuinței A și B.Locuitorii A și B am depus plângere penală pentru săvârșirea faptei de tulburarea de posesie: întrebarea mea este , cine răspunde penal pentru săvârșirea faptei de tulburarea de posesie :nora care are chitanță de mână pentru cumpărarea locuinței s-au socrii care au săvârșit infracțiunea ?
Bună dimineața,am și eu o întrebare: dacă la o locuință nora are contract de cumpărare pe baza unei chitanță de mână, și nu locuiește nimeni în această locuință și socrii au comis infracțiunea de tulburarea de posesie,au intrat și ocupat podul comun al imobilului. Am făcut plângere penală cine răspunde pentru săvârșirea faptei nora s-au socrii?
Ce poți să faci dacă un dosar penal retrimis de procuror la poliție pentru reluarea cercetărilor este tergiversat ,a trecut 6 luni de atunci și poliția nu face nimic pentru urgentarea cercetărilor,pur și simplu au abandonat cazul ?
Bună dimineața, îți poți face cadastrul pe o locuință dacă ai cumpărat locuința pe baza unei chitanță de mână,am intrat în posesie de un an jumate și am plătit impozit .La locuința respectivă nu a mai locuit nimeni din anul 2010 fiind posesia întreruptă eu am intrat în posesie in anul 2023.Pot să înscriu locuința în cartea funciară , să fac cadastrul ?
Bună seara,la o locuință improvizată în podul unui imobil care este locuită de un an jumate din anul 2023 se poate face cadastrul ?acea locuință poate fi înscrisă în cartea funciară ?
S-au prin accesiune ?
gicaursulescu96@gmail.com a scris:
Bună seara, locuiesc într-un imobil format din două apartamente la parter și o locuință improvizată în podul imobilului, imobilul nu este înscris în cartea funciară locuitori de la parter A și B avem posesia imobilului prin contract de vânzare cumpărare din anul 2002,la locuința improvizată din podul imobilului au locuit doi bătrâni care au decedat în urma cu 15 ani,de atunci nu a mai locuit nimeni și întreg imobilul a fost reparat și îngrijit de locuitorii ap.A și B. Anul trecut 2023 un cetățean a intrat în locuința improvizată din podul imobilului arătând o chitanță de mână că a cumpărat locuința improvizată de la nepoți i bătrânilor. Întrebarea mea este: dacă locuitorii A și B pot intra prin cerere de uzucapiune pe întreg imobilul pe care îl avem în posesie din 2002,cu un avocat bun avem șansa să intabulăm întreg imobilul prin cerere de uzucapiune ?
Bună seara, locuiesc într-un imobil format din două apartamente la parter și o locuință improvizată în podul imobilului, imobilul nu este înscris în cartea funciară locuitori de la parter A și B avem posesia imobilului prin contract de vânzare cumpărare din anul 2002,la locuința improvizată din podul imobilului au locuit doi bătrâni care au decedat în urma cu 15 ani,de atunci nu a mai locuit nimeni și întreg imobilul a fost reparat și îngrijit de locuitorii ap.A și B. Anul trecut 2023 un cetățean a intrat în locuința improvizată din podul imobilului arătând o chitanță de mână că a cumpărat locuința improvizată de la nepoți i bătrânilor. Întrebarea mea este: dacă locuitorii A și B pot intra prin cerere de uzucapiune pe întreg imobilul pe care îl avem în posesie din 2002,cu un avocat bun avem șansa să intabulăm întreg imobilul prin cerere de uzucapiune ?
Bună ziua,am fost pasager într-o mașină și am fost accidentat ,am ajuns la spital în stare destul de gravă și am sunt de două luni sub îngrijiri medicale,cine trebuie să-mi plătească despăgubiri ?cel care a provocat accidentul s-au asigurarea?