avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 958 soluții astăzi
Forum Activitate gicaursulescu96@gmail.com

Activitate gicaursulescu96@gmail.com

Am cumpărat o locuință anul 2023 pe baza unei chitanță de mână,la locuința respectivă au locuit doi bătrâni care au decedat acum 15 ani ,de atunci nu a m-ai locuit nimeni la locuința respectivă.Pot să mă intabulez pe baza chitanței de mână și cu un certificat fiscal că am plătit inpozit ? imobilul este format din trei apartamente A,B,C locuitorii de la A B au în posesie imobilul din anul 2000 și au avut grijă să nu se dărâme.Eu am dreptul să mă intabulez dacă posesia a fost întreruptă de la moartea bătrânilor până în anul 2023 cînd am intrat eu în posesie pe baza chitanței de mână și am plătit inpozit la primărie ?
Bună seara.am primit de la judecătorie că sa dezinvestit dosarul și s-au reluat cercetările pentru acuzațiile de ,violare de domiciliu, tulburare de posesie, amenințări, distrugere,a trecut un an de zile de la depunerea plângerii și am întrebat organele de poliție care este stadiul dosarului,au spus că îl propun proces civil și să îmi fac cadastru până atunci nu înaintează dosarul,eu întreb poate poliția să propună proces civil și dacă au legătură faptele penale cu cadastru?
Bună seara, vă rog să mă ajuți într-o problemă: am primit prin intermediul poștei Române un plic în care se afla un proces verbal de constatare a unei contravenții,pe fața plicului era pusă stampila cu data de 05 -12-2024,pe spatele plicului era pusă o altă ștampilă cu data de 09 -12-2024 ,eu am primit plicul în data de 23 -12-2024 , problema este de la ce dată este termenul de 15 zile pentru a putea plăti jumătate din minimul amenzii și a depune o contestație împotriva procesului verbal.Eu nu mă încadrez sa depun contestația deoarece din data de 24 decembrie până în data de 07 ianuarie 2025 nu se lucrează.Ce pot să fac unde să depun plângere și împotriva cui că poliția s-au poșta și-au bătut joc de mine că să nu mă încadrez la termen de 15 zile să plătesc jumătate din minimul amenzii și să pot depune contestația la termen?
Bună seara, vă rog să mă lămurească și pe mine cineva: o contestație împotriva unui proces verbal de constatare unei contravenții se depune la judecătorie la termen de 15 zile lucrătoare s-au calendaristice de la primirea comunicării ?
O contestație împotriva unui proces verbal de contravenție se depune în termen de 15 zile lucrătoare s-au calendaristice?
Bună ziua,am primit un proces verbal de contravenție duplicatul și nu se vede aproape de loc să citesc ce acuzații mi se aduc de-abia am descifrat cu lupa câteva înscrisuri, întrebarea mea este : ce exemplar se înmânează contravenientului, unicatul s-au duplicatul,pe duplicat aproape este indescifrabil?
Bună seara, poliția locală mi-a întocmit un proces verbal de contravenție în data de 27 noiembrie 2024, l-am primit în data de 23 decembrie prin poștă,pe plic era pusă ștampila cu data de 5 decembrie ,ce pot face că nu mă încadrez în termen de 15 zile să plătesc jumătate din minimul amenzii și nici contestație cred că sa depășit termenul ?Eu cred că organele de poliție au tergiversat și poșta la fel, împotriva cu-i să fac plângere ?
Bună seara, vă rog să îmi spuneți dacă se poate să mă intabulez pe locuința dintr-un imobil comun format din trei apartamente A B C . locuitorul de la apartamentul C nu este de acord să ne intabulăm,se poate fără acordul locuitorului ap.C ?
Bună ziua, vă rog să-mi spuneți dacă un dosar este dezinvestit, și este trimis spre reluarea cercetările de către poliție,ce urmează după acea m-ai continuă procesul, organele de poliție pot schimba hotărârea judecătorului în prima instanță ,a tăiat peste civil și a trecut pe penal , dezinvestire, poliția îmi spune că propune un proces civil,se poate trece peste hotărârea judecătorului?
Bună ziua, dacă am săvârșit m-ai multe fapte penale,că de exemplu , distrugere , amenințări, tulburarea de posesie , violarea de domiciliu,cum o să fiu pedepsit: pentru fiecare faptă separat s-au numai pentru săvârșirea numai unei fapte penale?