Bună seara,se poate face cadastrul unei locuințe dintr-un imobil comun cu trei apartamente fără acordul unui locatar pe care nu îl interpretează intabularea și se opune împotriva celorlalți locatari care doresc să își înscrie apartamentele în cartea funciară ?
Bună dimineața, vă rog să-mi spuneți ce pot să fac: am depus o plângere la parchet pentru tulburare de posesie,a trecut un an jumate de atunci și dosarul este dezinvestit și nu m-ai primesc nici o înștiințare despre stadiul dosarului,Eu nu pot să îmi fac reparații la acoperișul locuinței mele din cauza că niște vecini au ocupat podul locuinței mele și dacă mă urc să repar îmi este teamă că se ajunge la violență fizică.Unde trebuie să mă adresez: la poliție,la parchet s-au să dau în judecată pe cei care mă împiedică să îmi repar acoperișul că îmi plouă în casă și se degradează imobilul ?
Bună seara,am primit citație : sunteți chemat în instanță în calitate de petent în proces IPJ Timiș în calitate de intimat, ce pot să pățesc dacă nu mă prezint la proces? Poliția a depus întâmpinare eu nu m-ai doresc să depun întâmpinare și să nu mă m-ai prezint la proces,ce o să pățesc?
Bună ziua, am depus o plângere penală , parte vătămată la tribunal pentru amenințări , înjurii , tulburare de posesie în luna martie 2024 și nu am primit nici un răspuns la aceasta,am întrebat la procuror în ce stadiu se află și mi-a răspuns că organele de poliție cercetare au fost în concediu urmează să se ocupe de acesta dar a m-ai trecut trei luni de atunci și nu se rezolvă nimic,ce mă sfătuiți să fac să se urgenteze rezolvarea acestei situații, un avocat poate cere urgentarea ?
Am cumpărat o locuință anul 2023 pe baza unei chitanță de mână,la locuința respectivă au locuit doi bătrâni care au decedat acum 15 ani ,de atunci nu a m-ai locuit nimeni la locuința respectivă.Pot să mă intabulez pe baza chitanței de mână și cu un certificat fiscal că am plătit inpozit ? imobilul este format din trei apartamente A,B,C locuitorii de la A B au în posesie imobilul din anul 2000 și au avut grijă să nu se dărâme.Eu am dreptul să mă intabulez dacă posesia a fost întreruptă de la moartea bătrânilor până în anul 2023 cînd am intrat eu în posesie pe baza chitanței de mână și am plătit inpozit la primărie ?
Bună seara.am primit de la judecătorie că sa dezinvestit dosarul și s-au reluat cercetările pentru acuzațiile de ,violare de domiciliu, tulburare de posesie, amenințări, distrugere,a trecut un an de zile de la depunerea plângerii și am întrebat organele de poliție care este stadiul dosarului,au spus că îl propun proces civil și să îmi fac cadastru până atunci nu înaintează dosarul,eu întreb poate poliția să propună proces civil și dacă au legătură faptele penale cu cadastru?
Bună seara, vă rog să mă ajuți într-o problemă: am primit prin intermediul poștei Române un plic în care se afla un proces verbal de constatare a unei contravenții,pe fața plicului era pusă stampila cu data de 05 -12-2024,pe spatele plicului era pusă o altă ștampilă cu data de 09 -12-2024 ,eu am primit plicul în data de 23 -12-2024 , problema este de la ce dată este termenul de 15 zile pentru a putea plăti jumătate din minimul amenzii și a depune o contestație împotriva procesului verbal.Eu nu mă încadrez sa depun contestația deoarece din data de 24 decembrie până în data de 07 ianuarie 2025 nu se lucrează.Ce pot să fac unde să depun plângere și împotriva cui că poliția s-au poșta și-au bătut joc de mine că să nu mă încadrez la termen de 15 zile să plătesc jumătate din minimul amenzii și să pot depune contestația la termen?
Bună seara, vă rog să mă lămurească și pe mine cineva: o contestație împotriva unui proces verbal de constatare unei contravenții se depune la judecătorie la termen de 15 zile lucrătoare s-au calendaristice de la primirea comunicării ?