Este vorba de activitatea de colectare lapte ( colectorul aduna laptele la centrul de colectare de la oamenii care vin cu galeata de lapte), nu cred ca ar exista riscul de a se supune aceasta ocupatie unei legislatii speciale.
Buna ziua!
In speta de fata este vorba de situatia anormala produsa de legislatia salariala actuala, in care se afla societatea privind vreo 30 de salariati cu 1/4 norma. Si pentru ca administratorul nu este dispus sa asigure pentru atat de multi salariati un salariu peste minimul obligatoriu, se intreba daca nu este mai convenabil ca toti acesti salariati cu 1/4 norma sa devina PFA.
In aceasta idee, la art 148 pct 2 din C. fiscal este specificat ca persoanele fizice care realizeaza venituri din activitati independente datoreaza contributii de asigurari sociale in cazul prevazut la litera b), daca venitul net lunar estimat a se realiza este cel putin egal cu nivelul salariului de baza minim brut pe tara in vigoare in luna in care isi incep activitatea. Daca acesti salariati devin PFA, venitul lor ar fi categoric sub nivelul minim salarial. In aceste conditii, care ar fi cheltuielile suportate de PFA? Eu inteleg din articolul mentionat mai sus ca nu se plateste CASS in conditia in care venitul net lunar estimat a se realiza este sub nivelul salarial de baza minim brut pe tara. Problema se pune si pentru CAS. Daca interpretez corect, daca vorbim de venit sub minim, ar ramane de achitat doar impozitul pe venit. D-voatra cum vedeti lucrurile?
Buna ziua!
Ca si SC, am formulat o actiune pe baza Ordonantei de Plata(119/2007), care necesita solutionare in 90 de zile. Au trecut mai mult de 100 zile, judecatorul s-a pronuntat in cele din urma, cu incalcarea termenului, prin care a declinat competenta in favoarea unei alte instante. Dosarul inca se afla la insanta, nu l-au trimis inca la instanta competenta, iar timpul curge in defavoarea noastra. Ce as putea face sa fie judecat de urgenta?
O eventuala plangere pentru depasirea termenului, sau o cerere pentru urgentarea judecatii, de transmitere a dosarului mai repede, catre cine as putea sa o adresez? Sau ce solutii mai sunt sa obtinem un termen scurt de judecata?
Multumesc!
Buna ziua!
Poate ma puteti indruma ce procedura sa indeplinesc in cazul in care, in urma introducerii unei cereri de chemare in judecata pe calea ordonantei de plata (119/2007) , judecatorul, desi trebuia sa se pronunte in 90 de zile, a tot amant cauza.
Cred ca trebuie sa existe o cerere, care nu stiu cum se intituleaza, care se adreseaza instantei superioare.
Multumesc!
Eu am intocmit multe decizii de incetare pe acest articol, insa toti fostii salariati aflati in acest caz se duceau doar ei pentru continuarea actelor privind somajul. Noi nu am trimis niciodata documente catre ANOFM si nici catre alta institutie.
Avem initiat un proces impotriva unei societati rau-platnice pe Ordonanta de plata ( 119/2007; mentionez ca cererea de chemare in judecata a fost inregistrata la instanta sub denumirea de somatie de plata, desi eu am intitulat-o ordonanta de plata si cer judecarea in baza acesteia). Dosarul a fost inregistrat pe 16.12.2010, iar ieri, la ultimul termen, a fost amant a treia oara, pana pe data de 23.03.2011. Termenul maxim de 90 de zile, in care trebuie judecata speta a fost astfel depasit, si contravine scopului OUG, anume de a combate intarzierea platilor in tranzactiile comerciale. Cu cat trece timpul mai mult, cu atat scad sansele ca debitorul sa fie solvabil. DAca stiam ca se intinde asa mult procesul, as fi avut posibilitatea sa ma adresez si pe calea insolventei, deoarece se indeplinesc conditiile. Acum suntem incurcati si nu mai stm ce sa facem, va rog sa ne ajutati cu un sfat. Multumim!
pentru a fi vanzator, nu iti trebuie calificare neaparat; deci poate fi platit cu 670 lei salariul minim; daca se ia in considerare calificarea 670x1,2( coeficientul de calificare)=804 lei; si daca are si vechime in munca x5%=845 lei