avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 491 soluții astăzi
Forum Activitate Alexandra202320

Activitate Alexandra202320

Mulțumesc din suflet
Taxa timbru judiciar.
Buna ziua,
Va rog sa mă ajutați.
Am un dosar pe rol de Judecătoria Sectorului 2 București, eu sunt din Iași.
Am primit acum că trebuie să achit taxa de timbru judiciar.
Va rog din suflet sa mă ajutați și să mi spuneți unde anume trebuie sa o achit?
Am căutat pe net și nu găsesc nimic.
La judecătorie pe site scrie că taxa de timbru judiciar trebuie achitata în funcție de domiciliul debitorului.
Mulțumesc anticipat
Va mulțumesc. Solicitările de clarificări despre cum s a instrumentat acel dosar nu vreau sa o fac pt a obține beneficii sau orice altfel de foloase, eu am înaintat oricum contestație la decizia FGA. As vrea doar sa știu dacă dumneavoastră considerați pertinente problemele pe care eu le am ridicat cu privire la instrumentarea cazului de către cei de la rutieră.

Cabinet Avocat Teriș Pîrșoagă Gheorghe Mihai a scris:

Alexandra202320 a scris:

Am fost și am făcut și cerere de rectificare a ordonanței la prim procuror dar acesta mi a trecut doar o noua calitate (cea de victimă), celălalt șofer nu a fost trecut.

Puteți încerca să solicitați repararea pagubei și acordarea de daune, pe calea acțiunii în pretenții ( dosar civil ).
Să aveți în vedere și perioada de timp cât a stat dosarul în lucru la Parchet, avand în vedere că după 3 ani de zile, calculați de la momentul soluționării cauzei penale, se prescrie și dreptul de a mai solicita repararea prejudiciului și acordarea de daune, pe calea acțiunii civile.
Altfel, dacă în cauză, victima nu a beneficiat de mai mult de 90 zile îngrijiri medicale, conform certificatului medico legal , fapta nu reprezintă infracțiune. Din această perspectivă nici nu prea mai contează ce s-a întâmplat în dosarul penal, ceea ce contează este perioada de timp cat a durat ancheta, pentru că în funcție de aceasta perioadă și perioada scursă de la momentul finalizării anchetei, se calculează termenul de prescripție.

Caz instrumentat defectuos de rutiera și de procuror.
In 2020 am avut un accident rutier urat. In acest accident a fost implicată mașina condusă de mine și o autospecială smurd. In urma acestui accident a fost deschis și un dosar penal pt vătămare corporală din culpa (am fost scos din mașină de cei de la descarcerare, am avut clavicula ruptă plus alte probleme medicale).Imediat după emiterea ordonanței de clasare, am depus dosarul pt despăgubire vătămări corporale la FGA (polița era de la City care avea falimentul declarat).
După 3 ani de așteptare, FGA îmi respinge cererea. Mă uit în ordonanță emisa de procuror și acolo eu apar că unic făptuitor deși în referatul de clasare de la organele de cercetare este culpa comuna.
Mi-am scos un cazier rutier din care reiese clar că eu nu am fost sancționat in niciun fel pentru acel accident.
Am fost și am făcut și cerere de rectificare a ordonanței la prim procuror dar acesta mi a trecut doar o noua calitate (cea de victimă), celălalt șofer nu a fost trecut.
Am fost și am scos copii după tot dosarul de la accident.
In acel dosar:
1. Nu exista nicio dovadă că a fost audiat sau citat vreun martor (eu am avut client in mașină și nu a fost sunata niciodată de nimeni de la rutieră)
2. Nu exista nicio dovadă că au fost făcute solicitări de ridicare camere din zona (și erau camere berechet și în plus și eu, la o zi după accident, am făcut o cerere in care am solicitat ca filmările sa fie ridicate cu celeritate).
3. Actul ăla de cercetare la fața locului nu este semnat de niciun criminalist;
4. Deși cei de la smurd au trimis filmarea integrala (știu că mi a fost arata în biroul de la rutieră), la dosar filmarea a fost pusă trunchiată;
5. In actele celor de la rutieră este trecută declarația celui de pe smurd care este (puțin spus) mincinoasă "circula in regim de urgenta" deși la dosar exista acea filmare de unde reiese clar ca minte.
6. Tot în actele întocmite de rutiera este specificat faptul că eu aveam client in mașină (sunt șofer de taxi), dar...... Nu este specificat și că șoferul de pe smurd avea în dreapta lui un coleg (se aude pe înregistrarea de pe smurd când acesta îi spune șoferului "ai grija!" fix înainte de impact).
7. In dosar nu se găsește nicio dovadă legata de dispozițiile care au fost date de către șeful biroului rutier după soluționarea procesului.
Cazierul meu rutier este CURAT și mai mult ca sigur și cazierul celui de pe smurd este la fel!
Eu, la câteva zile după accident, după ce mi am scos certificatul de la IML am fost și am făcut o plângere penală împotriva șoferului de pe smurd -nimeni, niciodată nu m a chemat să dau declarație în acest dosar și s a clasat.
Eu am văzut abia acum, după respingerea cererii de despăgubire, ca exista neconcordante. In ordonanța procurorul a scris că își însușește tot ce a scris organul de cercetare în referat și a dispus și ea clasarea și cam atât, doar că m a lăsat pe mine că unic făptuitor.
Va rog sa mi spuneti, punctele bifate de mine mai sus sunt doar o închipuire a mea? Alea nu tb sa existe la dosar? Nu sunt o persoana cu studii medii dar nici nu am dreptul (am făcut economie).Am 3 săptămâni în care am îmbătrânit cât alții în 5 ani.
Mai este o chestie care mă neliniștește, înainte să se dea soluția in dosarul accidentului eu am făcut singur solicitare la City de despăgubire (încă nu era în faliment) și mi a fost respinsa deoarece rutiera le a transmis că eu eram unicul vinovat. Asta nu este antepronuntare? Atâta timp cât cercetările și ancheta nu erau încheiate.
Și cel mai important: cauza nu s a disjuns către parchetul militar.
Deși au trecut 3 ani de la ordonanta de clasare, vreau sa solicit explicații pt instrumentarea defectuoasă a acestui dosar. Nu știu dacă va fi cu succes dar consider că este dreptul meu.
Apreciez orice răspuns.
Fix asta voiam să fac. Am vb deja și am stabilit o întâlnire cu expertul tehnic, pe lângă femeia care era in mașină cu mine in momentul producerii accidentului și care mă sustine, am găsit o și pe doamna care a sunat la smurd și care poate susține că autospeciala a dat drumul la semnalele luminoase după producerea accidentului și oricum vreau sa fac și o solicitare către cei de smurd (in calitate de parte vătămată) in care sa le solicit să mi transmită daca autospeciala cu Nr de înmatriculare ...... Era în misiune la ora cutare, in ziua cutare.
In momentul impactului erau f multi martori in zona și niciunul nu a fost fost întrebat absolut nimic, in zona respectivă exista două clădiri care au camere care bat fix in locul in care s a produs impactul și una dintre ele chiar cuprinde toată strada pe lung, nimeni nu a solicitat nicio copie după filmări.
Momentan mi am schițat un plan cu ce vreau sa fac, ce probe am și ce as mai putea face suplimentar ca sa am un caz solid care sa nu fie ușor de demontat.

SunnyXxxX a scris:

Puteți face plângere penală acestui inspector de poliție( fals în declarații)
Să înțeleg că aveți filmarea de pe autospecială?
Dacă da,expertul judiciar vă poate susține în instanță. Doamna care a fost în taxi vă poate susține pe post de martor?
În instanță această poate preciza că acea ordonanța emisă de inspectorul de poliție este un fals.
Mergeți la parchet cu un avocat și faceți plângere penală acestui polițist.
Înainte să începeți acest proces (dacă doriți să câștigați) trebuie să vă bazați pe martori,,probe o bază materială și un avocat foarte bun.

Faceți multe copii din dosar ( o să aveți nevoie)

NU DATI ORDONANTA EMISĂ DE INSPECTORUL DE POLITIE (o păstrați probă proces).

Nu are calitate de magistrat (este un milițian) care foarte posibil cunoaște avocati,procurori și doar atât.
Dacă aveți probe împotriva lui puteți câștiga fără probleme.

Acum 4 ani am avut un accident rutier. In acest accident rutier am fost implicat eu și o autospecială SMURD. Poliția a dat culpa comuna. Eu am suferit leziuni grave în urma impactului. Totul bine și frumos. Am avut pe rol la Tribunal un dosar de despăgubire care s a mutat la FGA ptca City era în faliment. Menționez că am avut avocat pe care l am platit.
Acu câteva zile am făcut o solicitare la tribunal pentru emiterea copiilor după întregul dosar, s a aprobat și ieri am fost am ridicat înscrisurile respective. Printre acele foi exista o ordonanță emisa de către un anumit inspector de la Poliția Rutiera in care acesta precizează faptul că clienta pe care eu o aveam pe bancheta din spate (sunt șofer taxi) a fost transportată la UPU și aceasta a suferit un grav traumatism cerebral cu pierderea stării de cunoștință. Lucru complet FALS!!!! Femeia nu a avut absolut nimic, cel care a fost inconștient și transportat în UPU am fost eu. Consider că domnul inspector de poliție a greșit intentionat deoarece pe parcursul întregului proces mi a susținut că a sunat o pe femeie de 100 de ori sa vina sa dea declarație și aceasta nu a vrut , lucru complet fals deoarece doamna mi a spus și ieri când ne am întâlnit din întâmplare intr un supermarket că ea nu a fost sunata niciodată de cei de la rutieră. Pe langa asta, domnul inspector de poliție, când s a dat decizia finală în dosar a spus că "chiar dacă e vina exclusiva a smurdului" el nu poate da culpa exclusiva și să nu mai fac glume de genul asta ptca el va da culpa comuna. Mai precizez faptul că am fost la un expert tehnic judiciar care a vizionat întreaga filmare de pe autospecială de dinaintea accidentului și a acesta a spus clar că vina exclusiva este a smurdului. Vreau să mă îndrept împotriva acest inspector de poliție din cadrul poliției rutiere dar toată lumea îmi spune că nu pot face absolut nimic și mie, personal, mi se pare ireal ptca polițistul nu are calitate nu știu...de magistrat. Ce părere aveți dumneavoastră? Mulțumesc.
Buna ziua,
In urma unui accident, am luat un avocat pt obținerea despăgubirilor vătămare corporala de la FGA (polița era de la City). După ce am așteptat 3 ani, mă trezesc cu dosarul respins. Accidentul a fost culpa comuna, am stat cu mâinile în ghips vreo 3 săptămâni, am certificat medico legal de la IML, am tot. Chiar avocata mi a spus cu gura ei că dosarul meu este sigur 100% pt obținerea despăgubirilor. Când am văzut că este respins, am rugat o să mi trimită și mie o copie după dosarul pe care l a trimis la FGA și mi a spus că nu are ptca e trimis prin posta și dacă îl vreau nu am decât să vb cu cei de la FGA. Am înaintat cerere la FGA pt transmiterea copiilor de pe dosar (inclusiv decizia cu motivarea respingerii) și aceștia mi au spus că nu mi pot comunica astfel de date. Întrebarea mea este: daca fac o solicitare la ASF, oare pot obține o copie după dosar și decizie? Mulțumesc.
cod caen reprezentant vanzari. buna ziua, sunt angajata full time dar urmeaza sa incep si o noua colaborare(in paralel) si trebuie sa mi deschid un pfa. noua colaborare consta in promovarea unui serviciu si pentru fiecare contrac nou adus, voi incvasa un comision. intrebarea mea este:ce cod caen ar trebui sa am? multumesc.
Buna ziua,
Am nevoie de o îndrumare de la un avocat cu privire la ambrozie.
Am un lan întreg langa casa. Am făcut sesizare la primărie, la prefectură, la Garda de mediu, la Garda națională de mediu. Am sunat și la olitia locală și mi au spus că nu e de competenta lor (deși eu știu că e).Plângerile le am făcut în luna iulie. Nimeni nu a luat nicio măsură. Unde as mai putea face sesizare? Mulțumesc.
Mulțumesc. :)

Laszlo Bicsak a scris:

Datorită volumului mare de cereri si dosare, peste 100.000 , procesarea cererilor merge foarte încet. Și nu există termen de procesare/răspuns.