Am lucrat 32 ani in Romania iar acum lucrez in Franța, cu un contract cu normă parțială. Aș vrea să știu dacă acesta îmi va afecta vechimea în muncă la ieșirea la pensie anticipată.
Am lucrat 32 ani in Romania iar acum lucrez in Franța, cu un contract cu normă parțială. Aș vrea să știu dacă acesta îmi va afecta vechimea în muncă la ieșirea la pensie anticipată.
La angajator trebuie sa depuneti o copie de pe decizia de pensionare, pentru incetarea c.i.m.
Dacă nu dă curs favorabil , decizia se va pune în plată decizia și o contestati in contecios în termenul de 45 zile de la comunicare.
Va multumesc pentru raspuns...
Ar mai fi o mica problema, dupa cum urmeaza:
Este vorba despre mama mea care tocmai a fost, in cursul zilei de ieri, la Casa de pensii si a solicitat o calculare a pensiei astfel incat sa-si dea seama daca ar fi mai avantajos sa solicite iesirea la pensie sau sa ramana incadrata in continuare, beneficiind de salariu.
Problema este ca a fost intampinata cu o atitudine conform careia nu pierde nimeni timpul sa-i faca ei un calcul al pensiei cu care ar iesi in acel moment ci sa se hotarasca, ori vrea pensie anticipata caz in care vine cu dosarul la ei, ori ramane incadrata in continuare.
Astfel ca as vrea sa va intreb: exista vreun paragraf de lege, cumva, care sa permita unei persoane aflata in situatia mamei mele sa beneficieze de privilegiul (ca asa am tras concluzia ca s-ar numi serviciul de simulare oferit de cei de la Casa de pensie) de a primi o calculare a pensiei doar in scop informativ, sa zic asa, din partea domnilor de la Casa de pensii sau care sa-i oblige sa ofere acest serviciu, daca le este solicitat ?
Daca nu, atunci aceasta calculare o poate efectua si altcineva decat cei de la Casa de pensii (poate un avocat, ma rog, nu stiu...) ?
Va multumesc !