avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 296 soluții astăzi
Forum Activitate GIGI2109

Activitate GIGI2109

Merci pt raspuns
Am avut in casa o inundatie de la teava de calorifer din perete, care a inceput in aceasta primavara. Presedinta asociatiei, a promis ca va face lucrarea care este destul de complicata ( spart peretele, scos parchetul pt a gasi avaria ) in aceasta vara, fiind plecati. Dar entre timp, au renuntat, au uitat, nu era buge, desi in banca erau in jur de 125000 fond de reparatii. Cand pata de pe perete sa marit,octombrie, noiembrie, la cererile noastre disperate, a spus ca va reuni comitetul executiv sa votez un buget. Un mic buget, a fost votat si inceputul decembrie au inceput lucrarile si reparat cotul tevii din perete, dupa care au plecat si am ramas cu parchetul scos si cu gaura in perete! iar la insistentele noastre au venit sa zideasca peretele, si iar au plecat spunand ca cu 1500 lei primiti nu pot sa si zugraveasca si sa puna parchetul (doar in portiunea scoasa) so oeicum ei sant instalatori; nu zidari sau parchetari.Si asa pana acum si inainte de sarbatori am ramas cu jumatate de perete doar zidit si cu parchetul din aproape jumatate scos, fiind obligati sa stam pe sapa !!! Presedinta spune acum ca trebuie din nou sa reuneasca comitetul si sa voterez alt buget, dar sa nu ne facem iluzii ca vor schimba tot parchetul ( care este imposibil de gasit in comert, iar placile scoase nu se mai pot pune la loc, fiind ciobite, indoite...) si ca nici nu va putea face sedinta cu comitetul inainte de anul viitor ??? Din cate stiu este o situatie de urgenta si nu e nevoie de aprobare. sant disperata ! Ce pot face legal ?
Da, au fost facute public pe whatsApp ul asociatiei
Are voie asociatia.sa publice fara acordul meu fotografii din casa mea ?
Chiar daca sant facute in urma unei inundatii ?
Proprietarul propune sa faca contract de inchiriere cu putere de reziliere unilaterala, adica doar el sa poata sa ne mea afara cand vrea el fara sa calcam o regula sau sa aducem un prejudiciu !
Este légal ?
Mi s-a facut o plangere penala de un vecin pt acoperirea unei terase ; dupa controlul celor de la Politia Locala si control, am fost chemata la Politie pentru declaratie.Plangerea, dosarul a fost clasat.
Intrebarea mea este : cum pot obtine o copie dupa decizia de clasare, deoarece alt vecin imi face aceasi plangere.
Mentionnez ca nu am nici un document sau nr de dosar facut de Politie.
Avem o problema importanta; la parterul blocului nostru, in centru Bucurestiului, se organizeaza in weekend un targ ambulant, de catre o societate care nu are contract de inchiriere cu Asociatia blocului si cu toate astea incaseaza chirii de la expozanti a caror masure sant amplasate abuziv, blocand accesul locatarilor in scarile blocului producand disconfort si creind un risc major in casus aparitiei unei siyuatii de forte majora, prin strangulated caillou de acces.
Asociatia a depus plangeri la Politie, a cerut un ordin de evacuare, dar nu se intampla nimic...Ce se mai poate face, ca noi sa avem in sfarsit liniste ??
Are asociatia ( presedintele, cex ) dreptul sa ceara unui chirias copie dupa contractul de inchiriere, din moment ce asociatia nu are nici un document, telefon, adresa a proprietarului care este pe undeva in strainatate. Iar chiriasul refuza sa dea orice raspuns.
In plus vecinii se plang in continu de comportamentul acestuia.
Si sub ce forma poate primii raspuns, deoarece intrebarile verbale, scrisorile recomandate nu dau nici un rezultat.
Persoana respectiva, nu este membru al asociatiei, este un administrator angajat, care are procuri de la 3 proprietari plecati in strainatate. Deci poate sa aiba 3 voituri ?
Cate imputerniciri poate avea o persoana care administreaza 3 apartamente in contul unir proprietari, si toti, ii dau acestuia procura ca sa-i repeinte in AG.