Proprietarul propune sa faca contract de inchiriere cu putere de reziliere unilaterala, adica doar el sa poata sa ne mea afara cand vrea el fara sa calcam o regula sau sa aducem un prejudiciu !
Este légal ?
Mi s-a facut o plangere penala de un vecin pt acoperirea unei terase ; dupa controlul celor de la Politia Locala si control, am fost chemata la Politie pentru declaratie.Plangerea, dosarul a fost clasat.
Intrebarea mea este : cum pot obtine o copie dupa decizia de clasare, deoarece alt vecin imi face aceasi plangere.
Mentionnez ca nu am nici un document sau nr de dosar facut de Politie.
Avem o problema importanta; la parterul blocului nostru, in centru Bucurestiului, se organizeaza in weekend un targ ambulant, de catre o societate care nu are contract de inchiriere cu Asociatia blocului si cu toate astea incaseaza chirii de la expozanti a caror masure sant amplasate abuziv, blocand accesul locatarilor in scarile blocului producand disconfort si creind un risc major in casus aparitiei unei siyuatii de forte majora, prin strangulated caillou de acces.
Asociatia a depus plangeri la Politie, a cerut un ordin de evacuare, dar nu se intampla nimic...Ce se mai poate face, ca noi sa avem in sfarsit liniste ??
Are asociatia ( presedintele, cex ) dreptul sa ceara unui chirias copie dupa contractul de inchiriere, din moment ce asociatia nu are nici un document, telefon, adresa a proprietarului care este pe undeva in strainatate. Iar chiriasul refuza sa dea orice raspuns.
In plus vecinii se plang in continu de comportamentul acestuia.
Si sub ce forma poate primii raspuns, deoarece intrebarile verbale, scrisorile recomandate nu dau nici un rezultat.
Persoana respectiva, nu este membru al asociatiei, este un administrator angajat, care are procuri de la 3 proprietari plecati in strainatate. Deci poate sa aiba 3 voituri ?
Cate imputerniciri poate avea o persoana care administreaza 3 apartamente in contul unir proprietari, si toti, ii dau acestuia procura ca sa-i repeinte in AG.
La adunarea generala, proprietarul care are 3 apartamente, are 3 voturi ?
Si tot la adunarea generala, numarul participantilor se poate limita la 1 persoana pe apartament, daca nu este loc in sala,ca proprietarii sau chiriasii sa nu vina cu toata familia ?