Bolile capatate in timpul casniciei, anxietatea si depresia rezultate in urma tensiunii psihice, infidelitatii sotului, crizelor de furie nemotivate, operatia de hernie de disc cervicala, hernia de disc lombara, capatate si la locul de munca dar mai ales in urma lipsei totale de ajutor in menaj si intretinerea casei au o semnificatie in procesul de divort?
Cum se primeste citatia in cazul unui divort?Poate incepe procesul fara a fii instiintat unul din sot, procesul sa se judece in lipsa?Exista posibilitatea sa nu primesc citatia?
In cazul in care sotul are relatii se poate intampla asa ceva?
Care anume sunt considerate probe la divort?
Sotul meu face crize de violenta groaznice, dar nu ma loveste, doar arunca si distruge lucruri,crize de furie fara motiv, dar are in acelasi timp o expresie de om bolnav psihic, toate astea dupa ce a reconoscut un episod de infidelitate care a durat 4 ani.Dar in preajma oamenilor straini se poarta frumos, are atat discernamant sau calcul, incat nu face niciodata crizele de furie in prezenta martorilor.Comportamentul lui ma fac sa banuiesc faptl ca este inca in relatie extraconjugala, dar acum nu mai am probe ci numai instinctul imi spune asta, si asta nu mai e proba.Tensiunea din familie si spaima provocata de violenta lui ma face imi da simptome de anxietata si depresie.Am fost la psihiatru si urmez un tratament usor, dar cred ca stie ca iau medicamente.In cazul unui divort, poate invoca faptul ca eu as fi bolnava psihic?
Care anume ar fi probele acceptate in instanta pentru crizele lui de violenta, daca totusi nu m-a lovit si nu am martori?Dar pentru faptul ca neglijeaza baiatul plecand zilnic sa joace tenis, face cumparaturi strict necesare pentru familie dar in cazul investiior foarte mari ( a cumparat fara a-mi cere sfatul o masina de teren foarte scumpa , care ne-a indatorat pentru multi ani si aceasta datorie ne face mari probleme).In plus nu ma ajuta in nici un fel la munca in casa ,chiar fac singura si lucrurile cele mai grele, chiar daca am suferit o operatie de hernie de disc cervicala.Care pot fi considerate probe pentru aceste abuzuri avand in vedere ca sunt izolata, nu ne viziteaza nimeni si nu am martori pentru aceste abuzuri?Si daca exista probe in ce masura conteaza in cazul divortului vinovatia demonstrata cu probe?
In caz de divort si partaj conteaza ca apartamentul in care locuim a apartinut parintilor mei(sotia) in calitate de chiriasi, fiind un apartament nationalizat dar cumparat de noi( sot si sotie)dupa casatorie pentru ca initial sotul a fost luat in spatiu tot ca chirias de catre parintii mei pana cand legea a permis cumpararea.
De asemenea conteaza daca apartamentul este sediul social al firmei la care sotul este administrator si asociat in proportie de 80%, si sotia este asociat (20%) si angajat al firmei?
Daca am un baiat de 18 ani casa se imparte sau revine parintelui la care copilul major opteaza sa ramana?
Toate acestea in conditiile in care casnicia se desface din vina sotului.
Daca sunt asociat la un S.R.L., si firma are datorii de 70000 RON la un furnizor, dar nu are datorii la stat, firma furnizoare poate declansa falimentul?
Poate cere administratorul declansarea falimentului, ce implica aceasta?
Recuperarea datoriei se face din vanzarea activelor firmei?
Administratorul firmei va avea cazier fiscal?
Ce implica aceasta?
Multumesc anticipat.
Pot transfera contractul de leasing [editat] pentru care mai am de achitat 10 rate, taxa reziduala fiind achitata, de pe o firma S.R.L., pe o firma nou infiintata cu aceeasi asociati?
Ce conditii trebuie sa indeplineasca noua firma si ce acte sunt necesare?
Dar se poate prelua contractul de pe firma( persoana juridica), pe persoana fizica
( asociatii firmei-sot si sotie)?
Ce acte sunt necesare?
Nu avem rate restante.
Multumesc anticipat.