avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 787 soluții astăzi
Forum Activitate Pavi_

Activitate Pavi_

Sunt pe cale să o dau în judecată pe fosta mea parteneră. De fapt, ambii intenționăm să facem același lucru. Motivul: copiii.

Între timp, copiii noștri locuiesc cu mine de luni până vineri (aici au domiciliul, aici au școala). Iar la ea locuiesc doar în weekend. Lucru acceptat de ambele părți până acum.

Dincolo de condițiile de la locuința partenerei și de alte motive pe care nu aș vrea să le menționez aici, o altă problemă foarte mare este că acești copii sunt bulversați și afectați de acest du-te - vino, de la o locuință la alta.

Întrebarea mea este:

Până când ne-om judeca, pot să-i interzic să mai ia copiii la ea, să doarmă copiii acolo ?

Aș vrea să menționez faptul că i-am cerut doar să nu mai doarmă copiii la ea. De venit să-i vadă sau să-i ia, poate s-o facă oricând vrea (zilnic, nu numai în weekend).
Salutare!

Vreau sa scot cateva persoane de la intretinere. Asa ca am cautat o cerere pe internet si am gasit-o aici: [ link extern ]

Am completat-o si am dus-o la administratie. Iar administratorul mi-a spus sa mentionez undeva, pe cerere, numele persoanelor care au plecat.

Si am refuzat.

1. Pentru ca n-am gasit nicio cerere pe net in care sa existe camp pentru "cine a plecat".

2. Pentru ca e irelevant cine a plecat. Putea sa-mi ceara cel mult sa spun cine a ramas, nu cine a plecat.

Presupunand ca in continuare nu mi-o primeste administratorul, asa cum e acum completata, unde ar trebui s-o trimit, ca sa sar de el ?

Mentionez ca inainte sa-i dau cererea, am mai avut discutii cu el pe tema asta. Chiar si atunci mi-a spus sa mentionez in cerere "cine a plecat". Mi se pare non-sens. Cred ca daca exista o evidenta undeva, atunci pe el il poate interesa eventual cine a ramas.. Pentru mine nu este una si aceeasi.
Bună ziua!

De curând, tatăl meu a murit și vrem să facem succesiunea. Una din rudele noastre, care are parte la "averea" tatălui meu, nu are posibilitatea și nici nu prea vrea să se prezinte (nu e interesată de nimic). Întrebarea mea este următoarea:

Poate acea rudă să scrie un fel de procură prin care să-și cedeze partea, fără a se mai duce la notariat ? Are vreo valoare un astfel de înscris ? Sau care e soluția ca să nu miște prea mult din loc această rudă a noastră ?
Încă o dată, să văd dacă am înțeles corect.

Mama moștenește în continuare partea ei (jumătate din imobil) + 1/4 din partea tatălui meu. Iar restul ne revine nouă, fraților, cu excepția fratelui nostru din partea mamei. Am înțeles bine ?

Încă o întrebare:

Fratele nostru (din partea tatălui) primește aceeași parte pe care o primim noi (frații buni de mamă/tată) ?

Mulțumesc!
Vă salut!

Atunci când tatăl meu s-a însurat cu mama, fiecare din ei aveau câte un copil (din căsătorii diferite). Mai departe, împreună, au mai făcut 4 copii.

Tatăl meu și mama mea dețin un imobil (ambii trecuți în contractul de vânzare-cumpărare).

Tatăl meu a murit. Cum se împarte partea tatălui meu ?

Puteți să mă lămuriți, concret, care e partea fiecăruia ?
Mulțumesc frumos pentru răspunsuri.

1. Sunt totuși încă puțin nelămurit. Am spus din primul mesaj că înțeleg că relația noastră nu are legătură directă cu copiii (cu autoritatea părintească care va fi stabilită), dar nu înțeleg cum de nu este numită neglijență față de copii faptul că ea lăsa copiii în grija alteia cât se ducea să întrețină relații sexuale. Doar cât făcea asta. Nu este imoral ?

2. gi-jane2 spune mai sus "mai ales ca sunt copii micuti". Adică, de regulă mama are avantaje în plus față de tată ? Puteți să-mi spuneți care e legea care spune asta ?

Văzând răspunsurile dvs, pare că am fost și f... și cu "banii" luați. Și, repet, înțeleg că ce se întâmpla între noi sau între ea și altul/alții nu are legătură cu copiii, dar în momentul ăsta copiii sunt afectați pentru că noi ne-am despărțit. Ea ne-a făcut nouă rău, ca familie, așa cum era ea, cu bune, cu rele :(
Bună seara!

Am o problemă destul de mare și aș vrea să știu cum vedeți dvs lucrul ăsta.

Am trăit în concubinaj cu o doamnă timp de 10 ani. În acești ani am ajuns să avem 3 copii și de curând mi-am dat seama că mă înșela cu altul/alții (aventuri, relații sexuale).

În momentul ăsta suntem în situația de a ne înțelege în ce privește copiii. Ea tinde spre custodie comună.

Întrebarea mea este următoarea:

Știu că relația dintre noi nu are o legătură directă cu copiii, dar dacă reușesc să demonstrez că ea lăsa copiii cu alte persoane doar cât întreținea relații sexuale, care credeți că sunt șansele să ajung la o custodie unică ?

Sunt bine venite răspunsurile de la avocați sau de la cei care au mai auzit de astfel de cazuri.

Mulțumesc!