avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 758 soluții astăzi
Forum Activitate levantica

Activitate levantica

Răspuns la discuția taxarea inversa
sau, formulez altfel intrebarea : care sunt implicatiile fiscale pt plata in natura a arendei?
multumesc pt orice raspuns
Discuție taxarea inversa
Buna ziua, deranjez cu urmatoarea intrebare : achitarea în natură a arendei se încadrează în categoria operaţiunilor pentru care se aplică taxarea inversă ?
Multumesc pt orice raspuns.
Sanatate si o zi buna.
Buna ziua, ce acte sunt necesare pentru deschiderea unei firme - livrare de mancare la domiciliu?
Multumesc;
Buna ziua, va deranjez cu urmatoarea intrebare :
O societate si-a schimbat denumirea , sediu social si fiscal si asociatii, pastrndu-si acelasi cod fiscal, acelasi nr fin registrul comertului.
Acest lucru s-a intamplat in luna mai. Intrebarea este : cum v-a depune declaratiile 100 si 300 - mentionez ca acestea erau depuse la trimestru - aceste declaratii se vor depune pe noua denumire, chiar daca este prinsa si luna aprilie?
Mentionez ca nu s-a desfasurat nici o activitate - nici de catre vechea societate nici de catre cea nou infiintata.
Si inca ceva : cheltuielile aferente schimbarii denumirii si modificarii sediului se vor prinde ca ch de constituire si se vor amortiza ca atare?
Multulesc pentru orice raspuns.
Sanatate si spor in toate.
Buna seara, pot beneficia de concediu de crestere copil, daca am 12 luni lucrate - din care 3 luni lucrate efectiv, cu norma intreaga si apoi concediu medical, si mai precizez, ca in timp ce eram in concediu medical am mai avut inca doua luni un contract de munca la domiciliu, care ulterior s-a suspendat.Multumesc pentru raspuns.
Buna ziua, va retin cu doua probleme :
1. O societate din Romania realizeaza un proiect de extindere a unei cladiri din Franta, mentionez ca ambele societati sunt inregistrate in scopuri de tva. Ce obligatii fiscale revin acestor societati?
2. O societate din Romania presteaza servicii de transport unei societati din Germania, ambeme societati sunt inregistrate in scop de tva. Ce tip de operatiune este si care sunt implicatiile fiscale pentru societati?
Multumesc pentru orice raspuns.
Buna ziua,
o persoana care are concediu medical la o societate cu 8 ore si la alte doua societati cu 2 ore, are si concediu medical , cum trebuie sa procedeze : acesta se palteste de societatea la care are 8 ore, iar la celelalte societati daca lucreaza la domiciliu poate lucra in continuare.
Multumesc pentru raspuns.
Buna ziua, daca o persoana are contract de munca la o societate cu 8 ore si mai are contracte de munca la doua societati cu 2 ore - lucru la domiciliu, cum trebuie sa procedeze cu concediul medical ? acesta se va plati de catre societatea la care are 8 ore si poate lucra in continuare la domiciliu?
M
Buna ziua, va deranjez si eu cu urmatoarea intrebare :
o persoana cu handicap gradul II, poate benefiacia de indemnizatie pentru cresterea copilului, mentionez ca persoana respectiva nu a lucrat niciodata, a beneficiat doar de un ajutor pentru persoanele cu handicap.
(nu stiu daca din acest ajutor pentru persoanele cu handicap se oprea si contributia pentru asigurari sociale)
Pentru raspuns multumesc din suflet.
Buna ziua, va deranjez cu urmatoarea intrebare :
- pot deconta biletele de maxi taxi, de autobuz ale unui salariat al societatii, mentionez ca acesta vine din alta localitate si apeleaza la aceste mijloace de transport.
multumesc pentru orice raspuns

sanatate si spor in toate.