avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 989 soluții astăzi
Forum Activitate Cristina_1

Activitate Cristina_1

Bună seara! Am încheiat în anul 2000, un contract de vânzare-cumpărare sub semnătură privată, având ca obiect un teren extravilan în suprafață de o,5000 Ha.
Întrucât vânzătorul a plecat din țară, nu am mai perfectat actele la notar, astfel am făcut demersurile în instanță, solicitând hotărâre care să țină loc de act autentic.
După administrarea probatoriului, mi s-au solicitat avizele prevăzute de Legea nr. 17/2014, vă rog să-mi spuneți dacă această lege se aplică și la promisiunile încheiate în anul 2000 și dacă da, care este procedura de obținere a acestora? Vă mulțumesc!
Răspuns la discuția Restituire autovehicul confiscat
Multumesc pentru raspuns, insa masina a fost confiscata in baza art. 653 ind. 1 din HG 707/2006, nu retinuta.
Buna ziua!

As dori sa ma informati, care este procedura de recuperare a unui autovehicul confiscat de catre Biroul Vamal in baza art. 653 alin.1 din H.G 707/2006. Nu a fost depusa plangere contraventionala la procesul verbal de constatare si sanct. a contraventiilor si nici nu a fost achitata amenda de catre cel sanctionat. Proprietarul autovehiculului nu este cel sanctionat contraventional...care sunt cererile de care poate uza in acest moment proprietarul, in vederea recuperarii autovehiculului si catre cine sa fie adresate (instanta sau Birou Vamal) ?
Buna seara,

Poate fi o persoana condamnata pentru savarsirea infractiunii de incredintare a unui vehicul unei persoane care nu detine permis de conducere, chiar daca nu era proprietarul masinii ? Proprietarul l-a rugat pe tatal sau si pe un amic sa mearga sa repare masina care ramasese defecta pe carosabil, dupa ce au reparat-o, amicul care nu avea permis a urcat la volan iar tatal proprietarului in dreapta. Poate fi retinuta aceasta infractiune in sarcina tatalui chiar daca nu era proprietarul masinii sau nu este o conditie obligatorie?
Răspuns la discuția Intredictia de a parasi tara
Stiu ca pot parasii tara, insa vreau sa merg zilnic pentru a semna la o alta sectie decat cea trecuta in acte....cum pot schimba acest lucru?
Buna seara!
Am primit in cursul unui dosar penal interdictia de a nu parasi tara. Trebuie sa ma prezint in fiecare zii la sectia de politie din raza de domiciliu, as dori sa merg la o alta sectie din raza unde am resedinta, cum pot sa schimb legal acest lucru fara sa am probleme??
Răspuns la discuția Civil-proprietate
Am avut 5 avocati in patru dosare separate si nu au facut nimic....as fi vrut cateva sugestii dar se pare ca nu am noroc nici pe site.
Familia mea (tata, matusa si bunica, aceasta din urma avand si drept de uzufruct viager asupra intregului imobil) au detinut un imobil, casa P+2 etaje. Tatalui meu revenindu-i cota de 11/24 ( astfel ca 8/24 dobantit cu titlu juridic donatie, iar 3/24 dobandit cu titlu juridic mostenire dupa bunic), matusa mea detine 9/24, iar bunica restul. In anul 2001.04. tatal meu a incheiat un contract de vanzare-cumparare cu X, prin care si-a vandut cota sa de 11/24, contract care a fost semnat si stampilat de catre un avocat (mai precizez faptul ca tatal meu a fost pacalit de X, crezand ca imprumuta bani de la acesta din urma, iar in momentul in care ii va inapoia banii contractul se va rupe, acesta fiind doar o garantie). In baza acestui contract de vanz-cump. incheiat de avocat, X si-a intabulat dreptul sau de proprietate in cartea funciara si astfel a devenit proprietar asupra cotei de 11/24, ulterior facand si iesirea din indiviziune.
In 2007 X a vandut lui Y cota de 11/24, iar Y a incercat sa ne evacueze din imobil.
Din cauza stresului acumulat in tot acest timp tatal meu a decedat in iunie 2008.:(
Va rog sa ma sfatuiti, as putea cere anularea acelui contract de vanz.-cump. pe baza faptului ca nu a fost incheiat in forma autentica la notar? sau ce posibilitati am in recuperarea cotei de 11/24??ce demersuri se mai pot face..
Tatal meu impreuna cu mama au cerut anularea contractului pe motiv ca mama nu si-a dat acordul in momentul incheierii contract. insa actiunea a fost respinsa cu motivatia ca mama are doar drept de creanta.
Va rog cateva sfaturi...multumesc:((
Va multumesc pt raspuns=D>
Am introdus o cerere de investire cu formula executorie a unor bilete la ordin, va rog sa-mi spuneti care sunt urmatoarele etapt ale procesului si daca trebuie sa ma prezint la termen sau se solutioneaza in lipsa?? Multumesc