Buna ziua, am o nepotica de 16 ani care a luat amenda de 100 lei in urma unui conflict cu un baietel de 14 ani care se lua mereu de ea. Nepotica de 16 ani a chemat un baiat de 15 ani sa-i vina in ajutor ca tot o "sicana" ce-l de 14 ani (acesta este foarte agresiv cu fetele, un scandalagiu fiind si cercetat pentru furt ) , baiatul venit in ajutor i-a dat una (dar usor) faza ce bunica "victimei" de 14 ani a vazut toata faza si s-a dus la politie., aici nepotica mea a primit o amenda de 100 lei semnand procesul verbal iar cel de 15 ani a primit amenda de 50 lei , intrebarea mea este daca nu plateste aceasta amenda ce i se poate face? se prescrie dupa 3 ani? face munca in folosul comunitatii? se duce amenda la impozitul parintilor ? etc , va multumesc.
Buna ziua, va rog frumos sa-mi spuneti si mie ce pot sa fac impotriva unui vecin care imi tot muta masina mea proprietate personala pe domeniul public motivand faptul ca vrea sa treaca spre un chiosc care il are deschis de curand la parterul unui bloc, blocul meu si al lui sunt fata in fata iar intrarea mea este dintr-o straduta, iar intrarea lui este tot din straduta care este fata in fata deoarece a spart geamul la apartamentul lui si a facut intrare pentru cumparatori, ce ma deranjeaza pe mine este ca imi impinge , trage, de masina mea s-o mute cand vine cu masini mai mari de marfa , i-am explicat frumos ca este domeniul public iar masina mea este parcata in fata scarii mele si ca poate sa ma sune si vin s-o mut in 5 min ca doar suntem oameni civilizati si nu ne facem dreptate cu forta, ce pot face in situatia asta? il pot acuza de ceva? pe acesta straduta nu exista parcare cu plata ci doar domeniul public, si oricine poate parca masina pe partea cu scara lui, el (vecinul) care si-a deschis acest magazin la parterul blocului din fata si a mai si spart geamul la apartamentul lui detinut sa faca intrare pentru clienti se comporta ca si cum ar fii patron de strada , parca ar fi aceasta straduta proprietatea lui, i-am si spus ca nu si-a cumparat strada si orice vecin are dreptul sa parcheze masina in fata blocului unde locuieste dar nu prea am cu cine sa ma inteleg , va multumesc anticipat.
intr-o tara normala si intr-o justitie normala, ar trebui sa rezolvati problema relativ usor (hotarare judecatoreasca de interzicere a abuzului de drept si despagubiri).
revenind cu picioarele pe pamant si cu scuze de rigoare pt. brutalitatea raspunsului, cred ca nu aveti nici o sansa sa va rezolvati problema.
poate doar daca dv. va veti parca masina in alta parte, unde nu parcheaza el.
Da intr-o tara normala sunt sigur ca asa ar sta lucrurile dar cum Romania nu este o tara normala ... mersi pentru raspuns.
Din nefericire si pentru dvs si pentru altii, "opereaza" butada aceea ca"nimeni nu si-a cumparat strada".
Cred ca ar trebui sa incercati sa rezolvati aceasta situatie fie in Asociatia de Locatari/Proprietari,fie prin inchirierea unui anume loc de parcare, la primarie
Normal ca "nimeni nu si-a cumparat strada" si are dreptul sa parcheze masina oriunde este loc pe domeniul public, DAR sa nu lezeze dreptul altui proprietar de masina sa-si foloseasca bunul , in speta masina. Problema cu locul de inchiriere este ca l-as plati si dublu numai sa il prind , dar cum bine stiti si d-voastra sunt locuri foarte putine facute de catre primarie, normal ca as inchiria un astfel de loc dar nu sunt locuri, va multumesc pentru raspuns.
Buna ziua , am o problema cu un vecin care are mai multe masini si le parcheaza prin fata , aleeile blocului ca pe mosia lui ( avand si doua magazine pe la parterul bocului), fara sa tina cont de normele elementare de bun simt, intelegere si convetuire , adica: eu am o masinuta, un Tico si il parchez in fata scarii unde stau pe o aleeie care este drum public fara s-o urc pe bordura si mi-l blocheaza mai tot timpul (el avnd Jeep) si din cauza asta de mai multe ori nu am putut iesii din cauza lui, i-am explicat civilizat atunci cand ma blocheaza sa-mi de-a nr.de telefon sa-l sun sa vina si s-o mute dar el nu vrea (ca este patron rrom si tachineaza romanii), i-am aratat ca in parbriz la mine am o carte de vizita cu nr meu de telefon si ca asa este civilizat atunci cand lasi, blochezi alta masina sa poata omul sa te gaseasca (suna) el nu si nu , nu intelege asta, problema mea este ca m-am saturat sa tot tolerez asa ceva si m-am gandit daca este posibil si legal sa-i fac plangere la politie pentru SECHESTRAREA UNUI BUN PROPRIETATE PERSONALA (adica blocarea masinii), si sa-l mai acuz si de INGRADIREA DREPTULUI LA LIBERA CIRCULATIE atata timp cat ma blocheaza ,ca vad cu vorba frumoasa nu intelege, si culmea ca are locuri de parcare platite la ADP dar parca face in ciuda, va rog un sfat, pot sa-l acuz de asa ceva?, va multumesc anticipat.
Buna ziua, va rog sa-mi spuneti si mie daca doresc sa filmez, fotografiez sau sa inregistrez audio un cadru MAI in timpul serviciului sau in timpul liber fara acordul lui este ilegal? (imi trebiue pentru un proiect) , am vorbit cu un jandarm si mi-a spus ca in timpul serviciului nici sefii lor nu au voie, i-am cerut cadru legal, legea etc si nu a stiut sa-mi spuna, cica "nu ai voie si atat" ., dar se pune intrebarea atunci cand sefii lor ii filmeaza pe ascuns si le ararta ulterior ca nu isi fac serviciul cum trebuie nu este ilegal? ca nu au acordul lor.Va multumesc
Buna ziua, in asociatia noastra de proprietari avem urmatoarea problema: Presedintele de bloc vrea sa" desparta " blocul in doua, adica blocul are doua scari si vrea sa se desprinda cu o noua asociatie de bloc, fiecare scara sa fie cu treaba ei, dar blocul prin constructia lui are luminoar si trecere ( palier)pe la fiecare etaj dintr-o scara in alta, iar presedintele de bloc doreste inchiderea (bararea) trecerilor cu tabla,sa nu se mai treaca dintr-o parte in alta,iar intrarile sa fie separate, DAR prin aceasta masura nu se incalca legea prin punerea in primejdie a vietii si integritatii corporale a persoanelor (proprietari) in caz de dezastre naturare ( cutremure , incendii) cand trebuie sa te salvezi trecand dintr-o scara in alta prin trecerile de la fiecare etaj? daca blocul asa a fost facut din constructie nu este normal sa ramana asa? Presedintele de bloc si cativa proprietari vor cu orice masura sa "desparta" blocul in doua.Dar conf.Legii 230/2007 nu trebuie sa aiba aprobarea intregului bloc (a celor doua scari) sau doar a unei scari? numai trebuie sa aiba aprobarea ISU (Inspectoratul situatiilor de urgenta) si a Inspectoratul de Stat in Constructii? si a Primariei de sector? Ei nu se gandesc ca in primul rand ,prin aceasta masura absurda se pun in pericol vietile noastre a tuturor in caz de un posibil cutremur (blocul are 25 de ani) si a unui incendiu . Si nu se mai incalca dreptul la libera circulatie prin proprietatea comuna? daca se restrictioneaza trecerea dintr-o scara in alta? exista posibilitatea de reusita a acestor inconstienti? Va multumesc
Va rog sa-mi spuneti si mie daca pot sa-mi cumpar o locuinta fara stirea sotiei (nu prea ne intelegem si cred ca vom divorta) , cum se procedeaza la notar? declar ca sunt casatorit si nu se trece in contractul de vanzare - cumparara, iar eu pot sa o vand oricand fara acordul sotiei? sau declar ca nu sunt casatorit iar in contract sunt trecut doar eu? nu stiu cum sa procedeza si va rog sa-mi spuneti si mie. Ideea este ca eu sa-mi pot cumpara o locuinta in timpul casatoriei, dar sa nu o trec pe ea (sotia) in contract, si sa o pot vinde cand doresc eu fara acordul ei, banii cu care o sa o cumpar sunt bani proprii ai mei. Va multumesc
Buna ziua, va rog sa-mi spuneti si mie daca un contract de chirie intre un propietar si un chirias este valabil din punct de vedere juridic, adica cele doua parti au semnat un contract de chirie pe o perioada X cu suma X, si nu este inregistrat la Adm. FInanciara, in cazul in care se intampla ceva Propietarul poate da in judecata Chiriasul ca nu a respectat clauzele contractuale, s-au pt. recuperarea unui prejudiciu, in cazul in care acel contract nu este inregistrat la Fisc, este valabil, legal acel contract?? multumesc.