avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 468 soluții astăzi
Forum Activitate Tracul

Activitate Tracul

Fratele meu vrea să-și facă un iaz cu pește pe terenul lui și m-a întrebat dacă are nevoie de acte pentru a aduce pește viu în viitorul iaz . Nu am știut ce să-i răspund,de aceea întreb comunitatea de aici : " ce documente sunt necesare sau dacă sunt necesare documente în vederea aducerii de pește viu la un iaz , nu puiet , pește de 2-4 kg "
Am dat un concurs în cadrul unei primării și în urma corectării cât și a contestației am fost declarat respins. Însă considerând că acțiunea de corectare și rezolvare a contestației a fost efectuată nedrept am mers să depun plângere la poliție pentru abuz în serviciu. Cei de la poliție m-au îndrumat către instanța de contencios administrativ însă eu nu consider corectă această abordare întrucât mi-a fost îngrădit dreptul la un loc de muncă mai bun . De ce nu cercetează poliția acest caz ?
Nu am glume în program, nici pe departe însă știu că dacă nu am toate informațiile necesare , un nesimțit cronic poate scăpa cu avertisment sau amendă pe LG61 și va continua să se comporte așa cu toată lumea dacă nu este pus la punct cum trebuie.

Adam Grecu a scris:

Aveti glume in program...
Pai puteti sa-l reclamati in toate cazurile. Ati fost injurat, jignit, amenintat - va adresati organelor de politie competente si lasati-ii pe dansii sa discearna. Pregatiti-va cu probe, martori...

Dacă o persoană despre care știu că este administrator al unei asociații de proprietari, înjură un locatar în sediul asociației, respectivul locatar poate depune plângere pentru purtare abuzivă împotriva celui care înjură ? Sau trebuie mai întâi să afle dacă respectivul era în timpul programului de lucru?
Dacă o acroșare rutieră a fost cercetată ca tentativă de omor însă după efectuarea unei expertize încadrarea juridică s-a schimbat doar la părăsirea locului faptei. Termenul de prescripție al faptei de când curge ? De la momentul x când s-a întâmplat fapta,chiar dacă încadrarea inițială a fost diferită? sau de la momentul în care i s-a atribuit o nouă încadrare ,?
mulțumesc pentru lămuririle oferite

interventie moderator : mesajele imediat anterioare nu se citeaza, este inutil, se incarca discutia fara rost
Făptuitorul este verișor cu persoana vătămată, fapta este una de lovire sau alte violențe și încă sunt chemați la poliție pentru declarații . Persoana vătămată m-a indicat că martor la agresiune , eu nefiind fizic de față când s-a întâmplat acest lucru ci doar am trecut pe lângă ei și i-am salutat cu vreao 10 minute înainte . Nu vreau să cad la mijloc între orgoliile lor și caut să nu mă doară capul ca apoi să mă arate cu degetul oricare dintre ei .

interventie moderator : mesajele imediat anterioare nu se citeaza, este inutil, se incarca discutia fara rost

Nepotul părții vătămate poate refuza să de-a declarație în procesul penal ? Mama mea fiind sora părții vătămate.
Ok , mulțumesc pentru lămuriri . Nu mai iau în calcul plângerea. E prea multă bătaie de cap.

gi-jane2 a scris:

Am inteles, faceti plangere degeaba. Nu or sa il gaseasca pe ala care a dat cu piatra, nici nu se obosesc.

Mi-a fost spart de o piatră aruncată într-o seară, nu eram acasă la acel moment și abua la 2 zile după ce m-am întors am văzut buba

gi-jane2 a scris:

Nu au legătură una cu alta. Dar nici nu or sa se agite pt un geam. Au pătruns, au furat, care e situația?