avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 519 soluții astăzi
Forum Activitate ariadnamitescu

Activitate ariadnamitescu

Daca am servici si angajatorul meu plateste contributia la Asigurarile de sanatate aferenta venitului meu si eu obtin si niste venituri din cedarea folosintei bunurilor, sunt obligata sa platesc CAS aferenta veniturilor din cedarea folosintei bunurilor ? Va multumesc anticipat.
In cazul unui imobil pe langa care trece o cale de acces pt. autoturisme, care are un trotuar de cca 1m, la ce distanta de imobil este legal sa se parcheze masinile, paralel cu peretele casei ? Intreb acest lucru deoarece am geamurile spre strada si niste vecini care parcheaza chiar la geamurile mele, obturandu-le. Daca nu se poate evita acest lucru apeland la bunul simt, ma gandesc ca exista o lege care sa dea unui proprietar de astfel de imobil dreptul la intimitate, liniste si aer curat.
Va multumesc
Răspuns la discuția Impozitarea locuintelor mostenite
Va multumesc pentru raspunsul de la pct.1. Cum as putea obtine un raspuns si la pct.2 ?
As dori sa ma lamuriti in doua probleme:
1- daca, in afara casei in care locuiesc si care este achizitionata din banii mei, am mostenit de la parintii mei, in 2004, o locuinta in aceeasi localitate, pe care o am inchiriata, si una la tara neinchiriata, ce impozite suplimentare platesc?
2- in cazul unui imobil pe langa care trece o cale de acces pt. autoturisme, care are un trotuar de cca 1m, la ce distanta de imobil este legal sa se parcheze masinile, paralel cu peretele casei ? Intreb acest lucru deoarece am geamurile spre strada si niste vecini care parcheaza chiar la geamurile mele, obturandu-le. Daca nu se poate evita acest lucru apeland la bunul simt, ma gandesc ca exista o lege care sa dea unui proprietar de astfel de imobil dreptul la intimitate, liniste si aer curat.
Va multumesc
Daca in afara de locuinta de domiciliu mai am o locuinta inchiriata in aceeasi localitate, inteleg ca nu platesc impozit marit. Daca in plus, posed la tara o locuinta pentru care platesc impozit in acea localitate, aceasta se considera o a doua, pentru care platesc impozit marit cu 30%? Va multumesc anticipat pentru raspuns.
Va rog sa ma ajutati si sa ma lamuriti in urmatoarea problema.
Acum 15 ani, ca urmare a dezafectarii unui garaj din zona, am cumparat blocurile de beton si, in timp, am ridicat pe terenul propriu, langa casa, ceva ce se dorea a fi o bucatarie de vara, fara instalatie de apa si gaze. Este amplasata sub un sopron si in acest an i-am pus un tavan fals. Pentru acest gen de constructie este necesara autorizatie de constructie? Daca da, cum pot intra in legalitate? Unde trebuie sa ma adresez mai intai?
Va multumesc anticipat.
Dar pentru prejudiciul moral efectuat asupra angajatului pe care il disponibilizezi dupa 1,5 luni din motive care nu tin de persoana sa, asa cum ar fi: atribuirea statutului de somer, statul in picioare doua zile( la propriu) de 8:30 la 16:00 si plecat cu dosarul in sacosa pentru ca s-a terminat programul, apostrofarea suportata din partea agentului de paza care spune celor de la rand " nu-i nimic, si-asa luati banii astia degeaba", la un nou loc de munca sa ti se spuna " nu sunteti in postura de a va putea negocia salariul", etc. angajatorul nu ar trebui sa raspunda? Ca din cauza lipsei sale de profesionalism sunt pusa intr-o postura mizerabila? Credeti ca as avea vreun castig de cauza daca as actiona angajatorul in instanta? In ce conditii pot face acest lucru?
In ce situatie as avea castig de cauza intr-un proces pentru daune morale intentat intreprinderii angajatoare in situatia in care am fost disponibilizata din motive ce nu tin de persoana mea?
Multumesc pentru raspunsuri
Buna seara. Doresc sa expun o situatie care mie mi se pare ilegala.
Dupa ce am participat la un interviu la un institut de proiectare am fost contactata pentru angajare.
La insistentele mele numeroase de a mi se spune daca au contracte si nu vor fi probleme de incarcare, mi s-a raspuns de fiecare data in termeni asiguratori, foarte elogiosi ca nu sunt probleme de acest fel. Prin urmare, parasesc locul meu de munca de 27 de ani, unde aveam o pozitie la un nivel suficient de inalt si ma angajez la noua societate. Dupa doua saptamani a inceput un proces de disponibilizare a pensionarilor, studentilor si a unor salariati care chipurile nu aveau o atitudine corespunzatoare. La o noua intrebare a mea despre situatia care a aparut, dupa ce la angajare mi-au spus ca la ei sunt bineveniti si pensionarii capabili, raspunsul a fost sa stau linistita ca nu sunt probleme. Am stat "linistita "pana la data de 6 nov. cand, impreuna cu alti 30 de angajati, am fost instiintati ca suntem in preaviz de disponibilizare, singurul criteriu fiind probabil"ultimul venit, primul plecat"
Mentionez ca in tot acest timp am participat la cursul de Modelara plana navala si ca nici nu am apucat sa-l termin, nicidecum sa demonstrez capacitatile mele de munca. Justificarea conducerii a fost criza mondiala. Culmea este ca in preambulul deciziei de concediere se motiveaza pierderi in cursul lui 2007 si prima jumatate a lui 2008. Atunci, ma intreb eu, cum de nu s-a stiut de asta acum 1,5 luni, la angajare? Nu cumva angajarea noastra s-a facut doar pentru a mai primi niste fonduri pentru formare profesionala? Este legal sa disponibilizezi pe cineva dupa 1,5 luni daca acesta nu s-a facut vinovat de nimic? Va multumesc anticipat pentru raspuns.