Conform legii, daca desfasori o activitate economica in vederea obtinerii de venituri in forma continua (deci nu sporadic ci regulat), cam trebuie sa te organizezi ori in PFA ori in SRL (etc). Asa, ce se castiga prin activitati de genul marketing afiliat dar nu cu regularitate, se incadreaza la categoria :"Venituri din alte surse" si se completeaza in Declaratia Unica (formularul 212) pana in mai 2024 cu privire la veniturile realizate pe anul trecut.
Mica problema este ca daca se intentiona o activitate continua, cu egularitate etc, trebuia sa te fi organizat ca PFA sau SRL inainte dar nah, acum nu stiu cum se va interpreta. Adevarul este ca nici legea nu specifica exact ce inseamna "caracterul de regularitate", mai demult preciza "o data/sezonier" , nici eu nu inteleg prea bine la ce se refera. Depinde si cum ai facut acest marketing afiliat, daca ai pus o data o reclama undeva si apoi vin venituri....poate se poate considera o actiune necontinua sau sporadica:) (De curiozitate, esti influencer, ai audienta mare incat e ok marketingul afiliat, chiar ma intrebam daca se merita si cum)
Sper sa raspunda si un contabil aici pe forum, mai cere pareri specializate dar in mare, e cum ti-am spus)
Iti doresc mult succes si sa fie cu bine!
Foarte edificator raspunsul dvs., multumim. Daca se poate, in situatia platilor ca in exemplul de mai sus, cand plata se face prin intermediul platformei, catre cine se emite factura, avad in vedere ca nu se cunosc toate informatiile despre clienti, multi platind doar prin PayPal?
Care a fost solutia gasita pana la urma? Cum se factureaza clientii care platesc prin paypal sau bitcoin, daca nu se cunosc suficiente date despre ei?
Ati mai aflat noutati? Poate un contabil ar putea raspunde sau sa intrebati chiar la Anaf
Se pare ca am aflat raspunsul la intrebarile mele, le trec aici daca cineva este curios:
1. Da, trebuie sa emit factura catre clientul final, asta inseamna 250 facturi daca am 250 de clienti.
Multumim pentru raspunsurile aflate. Am o intrebare referitor la emiterea facturilor catre cei 250 clienti. Cum se emit acestea daca nu exista suficiente date despre ei, plata fiind facuta prin PayPal? Ce se trece pe facturi ca si informatii despre acestia?
Buna ziua si La multi ani!
Am mai vazut mesaje asemanatoare aici care nu au primit raspuns.
Cum se procedeaza cu emiterea facturilor pentru situatia in care platile au fost facute prin PayPal? Cu atat mai mult cu cat platile se fac prin intermediul unei platforme, la vanzator nu ajung toate datele cumparatorului.. Deci, cum se emit facturi in aceste situatii?
Multumesc frumos!