avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 299 soluții astăzi
Forum Activitate elles_1984

Activitate elles_1984

Buna, in ce conditii se pot utiliza intr-un proces ca dovada a unei instiintari/comunicari/convocari emailurile trimise ? Un email trimis simplu sau cu acea functie de "confirmare citire" are acelasi efect ca si trimiterea recomandata sau cu confirmare de primire?
Multumesc mult.
Buna ziua, in decembrie anul trecut am cumparat o tableta de pe un mag online din Bucuresti, dupa 5 luni tableta s-a stricat, de la vanzator am fost trimis la service-ul din Cluj-Napoca. Dupa 2 saptamani de plimbari cluj-tg mures pe cheltuiala mea am primit un proces verbal de la service in care ei recomandau inlocuirea produsului sau restituirea banilor deoarece nu se mai putea repara. Comunicarea cu vanzatorul si serviceul din Bucuresti se face doar online, exista un nr de telefon pe site la care raspunde o domnisoara care nu poate sa-mi ofere nicio informatie, dupa inca 2 saptamani de comunicare prin email am trimis tableta la Bucuresti din nou pe cheltuiala mea. In ultimul email de la Bucuresti mi se spunea ca trebuie sa imi aleg alt produs de suma pe care am achitat-o pt tableta respectiva adica 700lei sau ceva mai scump si sa platesc diferenta. Acelasi model de tableta costa acum 774lei, dar ei nu vor sa-mi inlocuiasca tableta cu una din acelasi model, ci doar sa-mi aleg alt produs, desi eu nu doresc alta tableta cu atat mai putin sa mai cumpar ceva de la ei. Intrebarea mea este: prin ce lege sunt obligati sa-mi locuiasca tableta cu una la fel sau sa-mi restituie banii? Nu-mi mai ramane de facut decat sa incerc sa ii amenint cu Protectia Consumatorului (prin email) apoi sa si fac o reclamatie. Va multumesc
Domnul din prima masina era foarte grabit, dupa ce a dat o declaratie la politie a zis ca el are casco si nu-l intereseaza asigurarea prietenului meu.
Daca firma de asigurari la care avea d-nul casco il da si pe prietenul meu in judecata si firma la care era asigurata masina condusa de prietenul meu, atunci mai trebuie chemata in garantie ?
Imi cer scuze pt confuzie, eu doar ceream sfatul pt cineva, nu sunt implicata. Prietenul meu implicat in accident este dat acum in judecata, atat el cat si firma la care era asigurata masina condusa de el.

Multumesc mult pentru raspuns
Buna, in 2012 un prieten de-al meu a provocat un accident (cu masina de firma) in care au mai fost implicate 2 masini. Cele doua masini erau oprite din cauza unor lucrari la drum, iar prietenul meu le-a tamponat din spate masinile ricosand una in cealalta. Cu prima masina lovita s-a facut schimb de asigurari, urmand ca cealalta masina care nu a fost lovita direct de prietenul meu ci de cealalta masina sa-si foloseaca Casco. Dupa 1 an jumate atat eu cat si firma [EDITAT] la care era facuta asigurarea masinii pe care o conduceam suntem dati in judecata de firma de asigurari [EDITAT] (cea la care era facut casco la prima masina). Firma [EDITAT] nu a achitat reparatiile pentru prima masina iar acum firma [EDITAT] imi cere sa platesc eu reparatiile. Intrebarea mea este : pe asigurarea mea se puteau repara ambele masini, sau doar masina lovita direct de mine, iar prima masina trebuia reparata pe asigurarea celeilalte masini care a lovit-o direct?ce trebuie facut sa nu platesc eu? mentionez ca masina condusa d mine este masina firmei la care lucrez, asigurarea la fel este pe numele firmei.
Răspuns la discuția Baietel incredintat mamei
Buna seara, multumesc mult pt raspuns, s-a incercat de multe ori o discutie pe tema asta cu tatal dar fara succes, s-a purtat o discutie si cu fosta soacra deoarece cei 2 locuiesc impreuna si raspunsul a fost "regulile sa ti le lasi acasa la tine"
Buna seara, va scriu din dorinta de a ajuta o prietena divortata, careia i s-a incredintat baietelul (in varsta de 7 ani acum) spre crestere si educare. De comun acord cu tatal au stabilit ca la 2 saptamani baietelul sa petreaca weekendul impreuna cu tatal. Din cauza comportamentului pe care il are baietelul la intoarcea in casa mamei, ea nu vrea sa mai lase baietelul sa mearga in vizita la tata. Intrebarea mea este daca ea poate sa faca acest lucru si in ce conditii? ea este dispusa sa renunte si la pensia alimentara doar sa nu mai fie nevoita sa-l duca acolo.
Buna ziua, am cumparat ieri un aer conditionat de la Domo despre care angajatul de acolo ne-a spus ca poate face ceva, iar azi baietii care au venit la montaj ne zic ca nu poate, la specificatii tehnice n-am avut acces doar dupa ce am primit aparatul. Am fost azi la Domo sa-l returnam si se spala pe maini domnii de acolo ca e luat pe firma si la Protectia Consumatorului pot apela doar persoane fizice, exista alta posibilitate sa-i oblig sa-mi returneze banii fara sa trebuiasca sa ii dau in judecata?va multumesc
Răspuns la discuția Schimbare permis de conducere
Multumesc mult pentru raspuns