avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 842 soluții astăzi
Forum Activitate Ștefania_26

Activitate Ștefania_26

Nu ai viza de reședință pe spatele buletinului? Eu așa am avut cât am stat la cămin. Ne-au obligat cei de la cămin.

Legat de posta, normal ar trebui să îți dea coletul. Ce treabă are adresa din buletin. Poți alege să vină coletul unde vrei: la cămin, la locul de muncă, la bunica din alt județ (niște exemple). Doar sa fie numele tău.

Cristian2003 a scris:

Posta Romana nu ma lasa sa imi ridic coletul.
Recent m-am mutat intr-un oras si locuiesc la camin deoarece sunt la facultate.
Domiciliul din buletin este cel din orasul meu natal.
Recent am comandat ceva de pe un site din china (Temu) si logic, am pus adresa caminului din iasi, numele complet din buletin si nr meu de telefon.
Coletul a ajuns la oficiul postal din orasul unde fac facultatea, am fost sa imi ridic coletul si doamna de la posta a refuzat sa imi dea coletul deoarece adresa mea din buletin nu coincide cu adresa specificata pe colet (cea din orasul unde fac facultate si unde a venit coletul)
Cum pot proceda ?
Daca eu nu am domiciliul intr-un oras nu pot sa beneficiez de serviciile postei romane ?


Răspuns la discuția Loviri și alte violențe
Da, retragerea plângerii produce efecte doar față de persoana pentru care a fost retrasă

Melania 89 a scris:

Buna ziua,sunt 4 in dosar daca retrag plângerea pt unu ..cu ceilalți dosarul merge înainte,??? mulțumesc

Nu v-a venit nicio hotărâre sau ați primit una în care nu este menționat faptul ca este definitiva?

Pentru că de primit, trebuia să primiți hotărârea data în prima instanță. Însă pentru a avea pe ea o stampila cu mențiunea definitivă trebuie să faceți o cerere și sa plătiți o taxă de 5 lei. Atașați dovada plății la cerere.

sonya79 a scris:

Solutionare unui caz penal....În 2021 am un dosar penal conducere fara permis ....în 16/09/2022 am primit SOLUTIONARE ..In baza articolului 83 alin (1).(3) C ....9 luni închisoare....amana aplicarea pedepsei pe un termen de supraveghere...art.82 C de doi ani a de la data de ramaneri definitive a prezentei hotărâri. Cu drept de apel 10 zile de la comunicare .Noi nu am făcut apel ...nu trebuia sa îmi vina definitiva ? Dacă în acești doi ani de supraveghere...ma prind iar la condus fără permis ...ce se poate intampla? Știam ca după solutionare trebuia sa îmi vina definitiva ...dar încă nimic ...poate greșesc eu

Ai 16 ani împliniți? Bănuiesc că fapta a fost încadrată că viol asupra unui minor (art 218 indice 1 cod penal). Dar vezi ca acest articol are mai multe alineate și se face diferența intre minor sub 16 ani și peste 16 ani. Dacă minorul are sub 16 e considerat viol chiar și dacă a fost cu consimțământ. Dacă minorul are peste 16 ani împliniți este considerat viol (chiar dacă a fost consimțit) doar în anumite situații. Practic dacă nu te afli în acele situații nu avem infractiune. Vezi alineatele 5 indice 1 și 2 de la art. 218 indice 1 cod penal.
Infracțiunea se urmărește din oficiu, deci părinții tăi nu au depus plângere prealabila care presupune că depinde de vointa victimei dacă inculpatul este sau nu pedepsit, ci doar plângere ca mod de incunostiintare a organelor judiciare. În dreptul penal exista plângere prealabila și plângere (fără alte cuvinte pe lângă) și sunt diferite.
Tu trebuie practic sa demonstrezi (de fapt el, ca el e inculpatul) că nu e infracțiune, ca nu se încadrează în acele situații când victima are peste 16 ani. Altfel, dacă se va aprecia ca din ansamblul situației se încadrează în una din situații, va fi considerat viol asupra unui minor și fiind urmărit din oficiu, nu depinde de tine ca victima dacă e pedepsit sau nu.

Ana Maria 776 a scris:

Bună!Am 16 ani,am întreținut relații sexuale consimțite cu un major,diferența de vârstă este mareee,au aflat părinții mei,au depus acum aprox o lună plângere prealabilă la poliție.Am declarat la audieri ca nu îmi însușesc plângerea asupra lui depusă de părinți și nu îmi doresc să fie pedepsit .Conform ultimelor modificări din codul penal fapta a fost încadrată ca viol.Acum am discutat cu părinții,le am explicat situația și sunt de acord să își retragă plângerea.Inceteaza cercetarea penală asupra celui cu care am întreținut relații sexuale?Daca nu,cum se poate proceda pentru încetarea cercetării?

1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu este nicio șansă. Din cauză că a doua infracțiune este comisă în termenul de încercare a primei infracțiuni. Și în acest caz codul penal spune că ambele pedepse vor fi obligatoriu cu executare.

sonya79 a scris:

Prima fapta este 9 luni fara executare ...cu doi ani de incercare ....cea veche si cu cea noua rezulta in total 2 ani si 4 luni...din care executata deja 4 luni...au ramas 2 ani ....am facut apel ...si nu stiu daca exista vreo sansa?

Pentru ce infracțiune era depusă plangerea? Întreb pentru că există plângere prealabilă (când victima dorește tragerea la răspundere penală și practic depinde de voința victimei, putând sa o retragă, dar se aplică la anumite infracțiuni) și plângere (fără alte cuvinte în denumire) care e doar un mod de incunostiintate a organelor judiciare și care nu se poate retrage. Aceasta se aplică la infracțiunile urmărite din oficiu.


De ex: poți depune plângere prealabila și ulterior o poți retrage pentru infracțiuni precum loviri sau alte violențe etc.
Și poți depune plângere pentru vătămare corporala pe care nu o mai poți retrage, fiind o infracțiune urmărită din oficiu.

Oamenii folosesc la general termenul de plângere dar de fapt ele sunt de 2 feluri.

For Me 1254 a scris:

Bună ziua, am o nelămurire:
Am depus o cerere de retragere a unei plângeri penale la parchet, menționez că nu erea cu hotărâre definitivă, dar cererea a fost înaintată de către prim Procuror înapoi la inspectoratul de politie, ma poate lamuri cineva ce urmează mai departe?
Mulțumesc anticipat!

1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Pentru ca dacă ți se dă o dată cu suspendare, iar în termenul de încercare comiți o altă infracțiune, atunci se revoca suspendarea, iar vechea pedeapsă alăturată celei noi stabilite este obligatoriu cu executare.

O situație în care se poate da a doua oară cu suspendare este când prima pedeapsă este sub 1 an, iar a doua infracțiune este comisă ulterior termenului de încercare.

Deci diferența o face monentul săvârșirii celei de-a doua infractiuni.

sonya79 a scris:

În articolul 91 din codul penal spune asa :pedeapsa aplicata inclusiv în caz de concurs de infracțiuni este
închisoarea de cel mult 3 ani ...anterior nu a fost condamnat la pedeapsa închisorii mai mare de un an ....deci prima oara a fost 9 luni ...fără executare ...și a doua cu 1 si 8 luni ...care rezulta ...2 ani si 4 luni ...de ce nu ar avea dreptul la suspendare?

1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Controlul judiciar pe cauțiune
(că asta e denumirea corectă) este o măsură preventivă care se poate aplica înainte de o condamnare definitiva (adica pe parcursul judecării cauzei). Nu se mai poate după ce sentința rămâne definitiva, se stabilește o pedeapsă.


ivan dobrita a scris:

ce sanse are fiul meu sa iasa pe cautiue avind o condamnare de 1si 5 luni cu executare a fost luat pe 18 iunie si acu este sa-si execute sentinta,este in carantina 20 de zile si ma sunat si mi-a zis caii ia tot ce are de mincare il ameninta cu multe pe care nu a putut sa-mi spuna de cei care sunt cunoscuti inre ei si au condamnari mari. el a fost condamnat pentru alcol la volan, ce pot sa fac ?? sa il ajut ?? sau sa-l scot pe cautiune daca se poate as dori sa stiu va multumesc!

Ce acte? Unde să le trimiteți? Detaliați

fecsketata1958@gmail.com a scris:

Care sant caile interne toate ce trebuie facute,ce trebuie sa fac ca- sa pot trimite actele.Multumesc daca primesc un raspuns

Răspuns la discuția Chemare avocat la secție
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Bună ziua! Avocații înscriși la oficii sunt obligați să se prezinte atunci când sunt chemați la o audiere indiferent dacă sunt chemați pentru că suspectul a vrut pe avocatul respectiv sau că este sunat un avocat la întâmplare dintre cei care fac oficii. Desigur li se va elibera o delegație și vor primi un onorariu (platit de stat).
Bine, există și situații când chiar nu poate ajunge. Doar să nu refuze foarte des că riscă să fie scos de la oficii.
Ulterior puteți stabili ca acel avocat să vă devina avocat ales dacă vă înțelegeți la onorariu etc.

În schimb dacă vreți un avocat care nu face oficii și nici nu vă cunoaște posibil să nu vină. Pentru că nu a fost platit, nu ați încheiat un contract. Depinde de avocat.