avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 582 soluții astăzi
Forum Activitate heraramus

Activitate heraramus

Răspuns la discuția stagiu de cotizare pentru cic
Daca am lipsa o zi in stagiul de cotizare pentru calcul indemnizatie CIC, pot beneficia de 85% din media veniturilor pe ultimele 12 luni? Vechiul contract de munca s-a incheiat pe 08.01.09 , iar noul contract a inceput pe 12.01.09. DPN 20 oct 09. MULTUMESC
Multumesc frumos pentru raspuns. Insa mai am o nelamurire. La mine nu a fost concedire colectiva , ci individuala si prevazuta cu plati compensatorii corespunzatoare salariului brut negociat inainte de desfiintarea postului. Intra in aceeasi categorie a legii mai sus mentionate? Celelalte taxe se platesc gen cas, sanatate etc? Impozit am intels ca nu. Multumesc
Buna seara! In baza carei legi platile compensatorii nu se impoziteaza? Eu am primit de la fostul meu angajator 6 salarii nete, in decizie se mentioneaza brute si cand am solicitat un stat de plata pentru taxele oprite mi s-a spus ca nu au cum sa-mi dea asa ceva. Efectiv nu stiu cum sa o scot la capat cu ei. Daca in decizie se mentioneaza salarii brute, eu ar trebui sa primesc salariile mele brute?
Multumesc
Răspuns la discuția nulitate dispozitie
Buna ziua,

Multumesc pentru raspuns. In legatura ca activitatea firmei, va por spune clar ca are ca si activitate transpansportul de marfa, intructa detine o licenta de transport de la Arr in baza careia isi desfasoara activitatea.
Răspuns la discuția nulitate dispozitie
Buna ziua,

As avea si eu o intrebare la Dvs. Intrucat vad ca cunoasteti CCM_RT as avea nevoie de un sfat. Eu in acest moment sunt in preaviz pentru desfiintarea postului, CIM urmand a inceta pe 08.01.09. Intrebarea mea se refera la salariile compensatorii. Potrivit CCM-RT ar trebui sa beneficiez de cel putin 6 salarii compensatorii. Aceste salarii din cate am inteles de la HR urmeaza a-mi fi date pe parcursul a 2 ani de zile si fara a fi specificata o anume data a platii??? Este legal asa ceva? Cum as putea contesta aceasta decizie. Mentionez ca in preaviz nu este mentionat nimic de plati compensatorii intrucat HR-ului legea pe permite acest lucru. As avea mare nevoie de un sfat din partea dvs. Multumesc anticipat.
Răspuns la discuția Concediere individuala (CI)
Buna seara! Am si eu o intrebare. Daca intr-o firma nu este semnat contractul colectiv de munca, in cazul unei concedieri colective pentru plata platilor compensatorii care prevederi din contract se aplica? Cel la nivel national sau cel la nivel de ramura. Mentionez ca este vorba de o firma de transport ? Multumesc
buna ziua,

Ma poate ajuta si pe mine cineva cu un raspuns? Am afalt din surse neoficiale ca angajatorul doreste sa diminueze salariul de baza cu 60%. Este legal ce vor sa faca? Este adevarat ca in ultima perioada nu e mers foarte bine firma. In plus se fac si reduceri de personal. Din cate am inteles ei vor sa faca ceva de genul:astea sunt conditiile, daca va convine bine, daca nu sunteti liberi sa plecati. Ce masuri poti lua eu, ca si angajat daca nu sunt de acord cu cele expuse de angajator? Multumesc anticipat