avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1113 soluții astăzi
Forum Activitate alicegab

Activitate alicegab

Buna ziua,

Vin cu o intrebare pentru ca am tot cautat in legea existenta si nu am reusit sa gasesc nimic specificat in ceea ce priveste acest subiect. Intrebarea este: ce obligatii si ce drepturi au angajatii delegati in alta tara intr-o zi in care in tara de delegatie este public Holiday, dar in Ro este zi normala de lucru, iar biroul in care angajatul roman este delegat este inchis? Ce ar trebui sa primeasca, la ce ar trebui sa renunte si cum ar trebuie sa ponteze angajatul? Este normal sa se piarda o zi din concediu anual de odihna pentru zi libera nationala a tarii de delegatie, daca in Romania este zi normala de lucru?

Multumesc frumos pentru raspuns,
Alice
P.S: as fi recunoscatoare daca mi-ati da si referinte spre o lege unde gasesc raspunsurile la aceste intrebari
Buna ziua
Membrii unei asociatii nonprofit desfasoara o campanie de informare a populatiei si doresc sa utilizeze cateva materiale video de pe site-ul www.youtube.com. Intrebarea mea este: trebuie platita vreo taxa catre vreo autoritate pentru a folosi aceste filmulete in mod legal sau pot fi folosite oricum, fara a plati o taxa?
Multumesc frumos pentru raspunsuri
AliceGab
Răspuns la discuția Sediu comun PFA si SRL
Multumesc frumos
Buna ziua,

Situatia este urmatoarea: am deschi un SRL in 2007 cu sediul intr-un apartament care era pe numele parintilor (prin contract de comodat). In anul 2009, SRL-ul a fost cesionat catre fratele meu. Intre timp apartamentul a fost trecut pe numele meu printr-un act de vanzare-cumparare. Nu mai stiu nimic de SRL-ul cesionat, nici daca si-a schimbat sau nu sediul.
In cazul in care SRL-ul nu si-a schimbat sediul, pot deschide un PFA cu acelasi sediu? In cazul in care nu este posibil acest lucru si daca SRL-ul nu si-a schimbat sediul, exista demersuri legale prin care sa pot anula acel contract de comodat facut intre SRL si parintii mei avand in vedere ca nu mai sunt ei proprietari, obligand astfel SRL-ul sa-si schimbe sediul?

Multumesc anticipat.
Răspuns la discuția Fratele major intretinut
Va multumesc frumos pentru raspunsul acordat. Imi doream aceasta confirmare. nu eram sigura ca este posibil daca are domiciliul la aceasta adresa, neavand un contract de inchiriere/comodat
Buna ziua,

Exista cai legale prin care pot sa iau masuri cu privire la plata utilitatilor in cazul in care am un frate, cu domiciliul in apartamentul care este pe numele meu, insa care refuza sa-si caute un servici stabil si sa plateasca jumatate din utilitati? Ma gandeam chiar sa-i dau un termen ca sa poate face acest lucru, iar dupa aceea sa pot aplica masurile legale astfel incat ori sa-si plateasca partea sa de intretinere, ori sa plece din apartament.
Multumesc anticipat, AG
Discuție Donatie
Buna ziua,

Daca o sucursala din romania a unei companie multinationala face donatie catre o persoana fizica, poate compania sa isi recupereze aceasta suma din scutirea de taxe in functie de valoarea donatiei? Sau mai bine spus are firma vreun avantaj in ceea ce consta scutirea de taxe/impozite daca face vreo donatie? Si daca da care sunt acestea?

Multumesc anticipat,
AliceGab
Buna ziua,

Ce completare as putea aduce art. 13 din legea 46/2003 privind drepturile pacientului pentru a-mi putea inscrie la gradinita/scoala copilul nevaccinat, stiind ca vaccinarea nu este obligatorie ci doar recomandata (conform art.1, pct.(2) din ordonanta de urgenta nr.53 din 30 ian. 2000)?

Multumesc frumos,
A. G.
Buna ziua,

Problema cu care ma confrunt este urmatoarea: fratele (major) si tatal meu au fiecare cate o amenda de platit, amenda care vine pe adresa locuintei care este pe numele meu. Daca ma duc in primarie sa cer vreo adeverinta/act, aceasta nu mi se elibereaza de functionarii publici sub pretextul ca amenzile nu sunt platite. Instiintarea de plata, din primarie, a amenzilor vine tot pe numele meu (netinandu-se cont ca procesele verbale nu contin datele mele - din pacate nu am reusit sa intru in posesia copiilor proceselor verbale). Sunt de acord ca amezile trebuie platite, dar nu sunt de acord sa fiu eu raspunzatoare pentru "neglijentele" unor persoane majore (chiar daca avem acelasi domiciliu). Chiar sunt obligata sa platesc eu acele amenzi? Si daca nu ce as putea face ca functionarii publici sa nu mai abuzeze de statutul lor si in cazul in care am nevoie de vreun act din primarie sa mi se poata elibera fara probleme?

Multumesc frumos. Gabriela C
Multumesc frumos pentru corectie Adriantot... mi-ai dat si eu seama de ea cand deja nu am mai putut schimba titlul.
Multumesc din suflet si celorlalti care mi-ati raspuns.
Va doresc numai bine si Dumnezeu sa va aibe in paza,
Gabriela C.