Buna ziua. Am închiriat un spatiu ptr a deschide un salon de infrumusetare. Spatiul figurează in cartea funciară ca și spatiu comercial, iar de la dsp nu vor sa îmi elibereze aviz de funcționare și certificat de conformitate deoarece ei doresc ca in cartea funciară spațiul sa figureze ca destinație salon de infrumusetare și nu spatiu comercial. Nu mi s a spus in baza carei legi doresc asta. Știe cineva de o lege in acest sens? Mulțumesc
Menționez ca am fost și am întrebat și la urbanism și m au trimis înapoi la dsp. Nu înțeleg cum funcționează
Mulțumesc anticipat
Buna seara. Am încheiat un contract de închiriere ptr un spatiu comercial ptr a deschide un salon de infrumusetare. Eu doresc sa mai împart cu alta fata spațiul. In afara de opțiunea de a discuta cu proprietarul ptr a-mi da voie sa subinchiriez, ce alta varianta mai am? Mulțumesc.
Buna ziua.
Anul acesta părinții mei au început demersurile ptr intabularea imobilului pe care îl dețin. După ce au făcut cadastru au mers la fisc, unde li s a refuzat eliberarea cf pe suprafața nou măsurată, ei făcând modificări in anul 1994 la imobil, respectiv construcția unei magazii fără autorizație și extinderea unei anexe pe care au îmbunătățit o și au transformat o in spațiu de locuit.
Inspectoarea îmi spune ca nu poate înscrie in evidentă fiscală situația reala actuala, și le solicita părinților mei un certificat de edificare de la urbanism, menționând o HCLM, pe care am citit o și se cer ca documente ptr eliberarea CE certificat fiscal pe suprafața pe care vreau sa o edific. Îmi tot spun sa depun dosarul ptr CE și abia apoi îmi poate înscrie in evidentă fiscală imobilul.
Am făcut cerere la Dna arhitect șef in care i am menționat ca am aceasta problema cu eliberarea CF și răspunsul a fost sa ma adresez tot fiscului. Nu înțeleg nimic, de ce se bat cap in cap legile?
Va rog dacă se poate sa ma ajutați cu un sfat, cum ar trebui sa procedez și ce articole din lege pot invoca
Mulțumesc
Buna ziua
Părinții mei dețin un imobil la care vor sa facă un cadastru. Finanțele nu îmi eliberează certificat fiscal deoarece pe teren figurează alți metri pătrați de construcție, și îmi cer certificat de edificare de la primărie. In hotărârea de consiliu privind eliberarea certificatelor de edificare scrie ca îmi trebuie certificat fiscal la clădirea in cauza.
Unde pot face rectificare pe rol?
Mulțumesc mult
Buna seara. Părinții mei dețin o casa construit in 1960. Nu au decât actul de vânzare cumpărare și schița veche a casei. Nu au carte funciară. Am făcut demersurile la cadastru și nu pot continua deoarce nu mi se eliberează certificat fiscal, deoarece la fisc ei figurează cu 67m2 Ocupați pe terenul pe care sunt proprietari. In schița veche clădirile însumează 141 m2. In 1996 au construit o magazie fără autorizație de 11m2. Cei de la fisc cer certificat de edificare a clădirilor, la primărie ni s a spus ca ni l eliberează in urma unei expertize (proiectant arhitect ). Proiectantul ne spune sa dărâmam din casa, ca nu îndeplinește condițiile POT. Dar imobilul nu a îndeplinit acest POT niciodată, procentul fiind tot de 69%, atat atunci, cât si acum. Ce pot face in aceasta situație? Am înțeles ca e neregula la financiar cu plata impozitelor, ca era figurata alta suprafața, dar nu pot sa plătesc din urma ? De ce lege ma pot folosi in acest caz? Mulțumesc