avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 591 soluții astăzi
Forum Activitate karlota

Activitate karlota

Discuție Uzucapiune
Buna ziua, de 26 de ani mama mea si fratii sai au intrat in posesia terenului mostenit de la mama lor (care a fost luat in trecut de CAP) au facut cerere de retrocedare acum 26 de ani si nici pana acum nu li s-a dat titlul de propietate desi stapanesc terenul, au platit impozit, si au facut si masuratoarea topo.
Intrebarea mea este daca se pot adresa in tribunal invocand uzucapiunea / desi stapanesc acest teren nu il pot impartii legal intre fratii si titlul mai are de asteptat pt ca primaria nu are bani pt masuratori/ deci s-ar putea inlocui acest titlu cu o hotarare in instanta de constatare a posesiei de buna credinta /
multumesc pt raspuns
buna seara,
va rog poate puteti sa-mi dati un sfat/ suntem 3 frati si mostenim pe mama noastra care a detinut un teren de 7500 mp in rol in anul 1956 .in 1957 mama noastra a decedat si pamantul acesta a fost confiscat de CAP fara ca ea sau noi sa avem cerere de adeziune. Pe aceasta suprafata s-a realizat o plantatie de pomi. Ulterior nefiind membrii CAP am primit in compensare o suprafata de 1500 mp ,reprezentand o gradina a unei familii care era membru CAP si care isi daduse pamantul de buna voie. Acest lucru s-a intamplat in 1970. timp de 20 ani( 1970-1990) am avut acest teren de 1500 mp (fara acte, pt ca Cap-ul nu facea acte), fara a ii schimba destinatia sau a constui ceva pe el. In 1990 dorind sa avem totusi niste acte am facut o actiune in judecata si am castigat la recurs(am pierdut la fond) fara ca aceasta hotarare sa o punem in executare vreodata pt ca imediat Cap-ul s-a desfiintat, asemenea si plantatia si in felul acesta noi am putut reveni pe terenul mamei noastre in plantatie (cei 7500 mp) la fel si familia resp si-a preluat gradina de 1500 mp pe care o stapaneste linistit din 1990 si pt care plateste impozite. problema intervine acum, Fiind intr-o zona unde a existat CAP, trebuie titlu de propietate. La intocmirea dosarelor celor 2 familii a aparut acesta hotarare judecatoresca favorabila noua ,desi noi nu avem pretentie asupra gradinii de 1500 mp, si trebuie sa ne scadem de aceasta suprafata ca sa ni se faca titlu pe supra de 7500 detinuta de mama noastra in plantatia defrisata, suprafata pe care si noi o stapanim din 1990 ,pt care paltim impozite ,fara a fi deranjati de cineva.

INTREBARE> PUTEM MERGE NOI CEI 3 FRATI LA UN NOTAR SI PE PROPRIA RASPUNDERE SA DECLARAM CA NU NE INTERESEAZA SUPRAFATA DE 1500 MP PE CARE NU O STAPANIM SI NICI NU O DORIM?

Sau care sa fie alta varianta de rezolvare a acestei probleme?
Va multumesc pt rabdare si astept un rasp

avem o hotarare jud def dar fara a fi pusa in executie si vrem sa renuntam la ea
Răspuns la discuția Probleme cu arhitectul
Am avut probleme cu o arhitecta la un proiect de autorizare proiect renovare/reconstructie casa si datorita greselilor si omisiunilor,proiectul a fost respins repetat de primarie . Am rezolvat problema ducandu-ma la ea acasa si facand putina "atmosfera". precizez ca locuia intr-un bloc cu multi locatari si a incercat sa fuga de mine, dar am reusit sa vorbesc cu un membru de familie(mama sa) si asa am reusit sa rezolv problema si sa corecteze greselile sa pot primi autorizatia de constructie. Din pacate nu am reusit sa rezolv altfel , dupa zecile de telefoane date. Astazi meseria de arhitect ,ca si alte meserii ,nu mai este facuta chiar de profesionisti... va recomand atentie mare si la constructor ... In ceea ce priveste partea legala sa fie ultimul lucru pt ca va bagati in alta problema si complicati situatia Bafta
acte necesare eliberarii titlu de prop cf l18/1990
Răspuns la discuția Indreptare eroare materiala
nu am inteles nimic/ si avocat nu avem
Buna seara,
Daca se poate doresc un sfat in urmatoarea cauza<In 1957 la un notariat de stat in Valeni de Munte s-a intocmit un act de succesiune( dupa mama decedata) la 6 frati. In acea data 1957 nu exista xerox si actul s-a copiat gresit de catre un dactilograf si s-a omis un rand ,respectiv unul dintre copii nu a mai aparut in act. desi cotele arata clar prin insumare ca lipseste un copil cu cota lui. Ulterior pamantul mostenit in masa succesorala a fost luat de CAP si nu a mai fost folosit acest act de succesiune. In 1991 cand s-a discutat de retrocedarea pamantului s-a facut cerere si abia acum putem primi actul de proprietate dar, iata ca acum nu putem face dosarul cu toti mostenitorii pentru ca actul de succesiune pe care il avem este de fapt o copie gresita(s-a mancat un rand) dar autentificata, Mentionez ca la arhivele statului se gaseste aceeasi copie gresita, iar notariate de stat nu mai exista.V-as ruga respectos sa imi dati un sfat.
Răspuns la discuția tranzactie partaj succesoral
si da pt terenul in suprafata de 6067 mp este nevoie de expertiza judiciara,dar cu un cadastrist onorabil care face lucrarea imediat la tribunal totul se poate termina de la a doua infatisare.
Răspuns la discuția tranzactie partaj succesoral
dupa cate cunosc daca exista o diferenta de 1-2 % intre masuratoarea initiala si cea a cadastrasului nu este nici o problema. si diferenta este intre 6067 si 6000 mp este inclusa in aceasta marja de eroare. am avut caz cand diferentele din acte si masuratoarea realizata de cadastristul judecatoriei a fost de cateva sute de metri (pt teren nu mai mare de cca 10000 mp)


avem o hotarare judecatoresca din 2007 de iesire din indiviziune in care s-a impartit o masa succesorala formata din terenuri la 4 frati, unii au primit pamantul iar altii trebuiau sa primesca sulta cu valori diferite de la fratele care a preferat sa primesca pamantul. Hotararea la data aceea a fost multumitoare pt toti dar...Nici astazi fratele nu a platit sultele catre ceilalti. Intrebarea mea este daca aceste sulte catre ceilalti 3 se mai pot cere spre plata si care ar fi forma juridica, avand in vedere ca nu vedem nici un fel de bunavointa de la fratele dator,
va multumesc si astept un raspuns.