doresc informatii pentru 2 situatii:
1 )sediul social al firmei este intr-un apartament intr-o comuna ;anul trecut am vandut acest aparament,dar am pastrat dreptul de uzufruct viager;este trecut in C.F. a)trebuie depusa declaratie la consiliul local ?
b)cine depune declaratia :proprietarul sau eu,uzufructarul ?
mentionez ca apartamentul este folosit exclusiv ca adresa postala;este suficienta o declaratie in acest sens?
2)punctul de lucru al firmei este situat intr-un apartament in oras ,cu contract de inchiriere intre o persoana fizica si firma ;
proprietara plateste impozit pe spatiul apartamentului si impozit 16 %;
ce obligatii mai are ;trebuie sa faca: evaluare ?
am vandut imobilul format din mai multe apartamente ;pentru unul din ele am uzufruct viager ,notat in C.F.;
pot sa stabilesc sediu social pentru un S.R.L. -sunt asociat unic-in acest apartament?
trebuie sa fac un contract de comodat -cu durata cat viata mea?
poate nu am explicat eu clar:sediul firmei este in comuna siria,judetul arad ,iar punctul de lucru este in orasul arad ;este scoala de soferi ;instructorii "lucreaza" pe drumul public;si comuna siria si orasul arad depind de administratia fimanciara a municipiului arad
daca societatea a deschis punct de lucru in alta localitate decat cea in care are sediul social (dar la aceeasi administratie finaciara) si are doar 4 angajati ,trebuie
sa anunte la ANAF ,sau sunt suficiente actele de la ORC?
as dori sa stiu temeiul legal
cifra de afaceri nu depaseste 65.000 euro;am studiat art. 77 C F;totusi,cum procedez:platesc la notar 2% -e valoare mare- si apare vsi in declaratia 100 ,conform contului 7583,3%;
va rog sa ma lamuriti,ca un profan ce sun
multumesc
societate comerciala-microintreprindere -vinde 2 imobile unei persoane fizice;
fiind microintreprindere vom plati 3% impozit pe venit;
la notar, vanzatorul plateste 2% din valoarea imobilelor;deci ,in total, 5 %?
este corect???