avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 717 soluții astăzi
Forum Activitate 4romeo

Activitate 4romeo

Multumesc frumos!
Buna ziua,
pe spatiul comun al etajului blocului inc are locuiesc s-a spart geamul dupa o furtuna puternica. Administratia mi-a spus ca trebuie sa platim noi reparatia cei de pe etaj. Proprietarii. Eu stiu ca spatiul comun este treaba administratiei sa se ocupe din fondul de reparatii. Va rog sa ma ajutati sa ma dumiresc pentru ca nu ma inteleg cu ei. Multumesc
Buna ziua,
doresc sa lansez un site de vouchere si caut un contract de prestari servicii intre site (Prestator) si firma care ofera serviciul sau produsul la pret redus (Beneficiar).
Mi-ar fi de mare ajutor un punct de plecare sau cineva autorizat care imi poate face acest contract. Si un cod Caen pentru acest tip de activitate.
Multumesc frumos
Răspuns la discuția Pensie de invaliditate
Va multumesc foarte mult.
Buna ziua,
as dori sa stiu informatii despre pensionare pe caz de boala cronica (leucemie).
- Ce trebuie facut?
- Acte de intocmit;
- Cum se calculeaza sau la cine sa ma interesez?
- Exista o limita de calcul in bani?.
Mentionez ca am 39 de ani si lucrez de 15 ani.
Multumesc frumos pentru informatii si ajutor
Răspuns la discuția Obligatii fiscale contributii PFA
Multumesc frumos
Buna ziua,
as vrea sa stiu chiar daca OUG 58 va fi modificata incepand cu septembrie (Odata cu intrarea in vigoare a OUG nr. 82/2010) sunt totusi obligat sa platesc contributiile somaj, sanatate, pensie pentru iulie si august cand OUG 58 a fost in vigoare?
Mentionez faptul ca inca nu am platit.
Si inca o intrebare: Daca plata pentru servicii PFA prestate in iulie si august este efectuata in octombrie 2010 cand OUG 58 nu va mai obliga PFA la plata contributiilor sunt totusi obligat sa platesc?.
Multumesc
Un PFA cu contract prestari servicii de consultanta
Intelegerea a fost sa platesc in 16 rate restul de suma ramasa dupa plata debitului initial pe care am platit-o la banca inaintea intelegerii. Asa a fost hotarat la banca, sa platesc debitul si restul sa vorbesc cu firma respectiva.
Fiecare rata a fost calculata de firma de recuperare in valoare de 396 Ron/luna.

Acum daca banca a considerat ca suma platita care este exact valoarea debitului initial nu este defapt debitul ci altceva nu stiu (ar insemna o veritabila tzeapa cu acte in regula)

Ce pot face? Nu exista o lege care stipuleaza ca nu au voie sa ceara mai mult decat valoarea debitului?
Buna ziua,
O informatie si un mic ajutor va rog. Am avut de platit niste rate la un magazin si nu am mai platit. Suma restanta de platit a fost de 10.000 RON la o banca. Acum un an o firma de recuperare debite mi-a trimis o Somatie.
Suma era esalonata asa:
Debit initial: 3.374 RON
Dobanda: 3.355 RON
Dobanda penalizatoare: 3.366
......................................................
Total: 10.095 RON

Am platit debitul initial si am facut o intelegere scris, un proces verbal cu firma de recuperare pentru plata esalonta a restului ramas. Acum dupa un an m-am dus la ei pentru ca nu mai stiam daca am sarit o luna sau nu (cred ca am pierdut chitanta) si mi-au spus ca dosarul meu nu mai este la ei ci la Banca.
La banca am cerut suma restanta dupa calculele mele fiind 2600 RON. Suma precizata de ei este de 3300 ROn adica cu 700 Ron mai mult spunand ca se aplica penalitati zilnice la suma ramasa si daca plateam acum un an toata suma nu se mai intampla asa.

Intrebare: Atunci ce valoare are intelegerea de plata cu firma de recuperare si daca este legal sa aplice penalitati la penalitati?
Care este temeiul legal prin care pot sa ma apar?

Mutumesc
Răspuns la discuția Notificare recuperare debit banca
Va multumesc pentru ajutor. Sper ca in aceasta saptamana o sa rezolv problema ca am facut cerere la banca sa imi dea toate documentele (extrase de cont, contract, etc) ca sa stiu care este situatia. Sper sa nu ma taraganeze prea mult pentru ca si firma de recuperare credite ma preseaza in situatia in care nici ei nu au dorasul meu , mi-au spus sa ma duc la banca caq ei nu stiu nimic. (oare si asta inseamna ceva?, nu ar fi trebuit sa stie care este situatia inainte sa imi trimita notificarea asta?)