avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 591 soluții astăzi
Forum Activitate Oprescu V

Activitate Oprescu V

Buna seara!Va rog o opinie in cunostiinta de cauza: tatal meu a decedat acum 7 ani.Suntem 4 frati si mama mea este in viata.Nu am reusit sa facem succesiunea la notar,deoarece a fost imposibil sa ne intelegem cu unul din frati si nu stiu cum se va rezolva situatia dupa ce nu va mai fi nici mama mea(din pacate fratele a facut o obsesie pt mostenire,nu vrea nici sa spuna ce doreste sa primeasca el,nici sa vina la notar,nu accepta nici o varianta,e o situatie f dificila).Am inteles ca ar fi trebuit sa facem o declaratie de acceptare a mostenirii in termen de 6 luni de la decesul tatalui,n am facut asta.Pe viitor ,cum ne poate afecta faptul ca nu avem aceasta declaratie?
Buna ziua!Va rog sa mi spuneti daca am prioritate(pot cumpara )la cumpararea unei teren agricol al verisoarei mele(fiica surorii tatalui meu)cf legislatiei in vigoare.Mentionez ca ,la acest moment ,terenul care urmeaza sa fie vindut este cota parte din suprafața totala de pe titlul de proprietate al parintilor nostri (decedati,noi avind certificate de moștenitori)si,ambele suprafețe(a mea si al verisoarei)sunt arendate de citiva ani aceluiași arendas.Eu nu desfasor activitati agricole ,singurele venituri din agricultura fiind arenda respectiva Oare arendasul are prioritate,inaintea mea, la achizitionarea terenului respectiv?Verisoara doreste sa mi l vinda mie.Multumesc !!!
Dl.Carp,va multumesc f mult!As mai avea o intrebare -am muncit 38 de ani,4 luni si 10 zile,fara intrerupere.In aceasta perioada am avut concediu medical 97 de zile caledaristice ,incepind cu luna iunie 2016.Aceasta perioada nu este cuprinsa in stagiul total de cotizare realizat de oe decizia de pensionare.Exista un motiv ,o prevedere legala sau poate fi vorba de o eroare?Cum as putea rezolva situatia?Eu doar am dedus ca e vorba de aceasta perioada ,nu e o certitudine,dqr imi lipsesc aproximativ 3 luni ,eu neavind nici macar o zi nelucrata in cei 38 de ani. Va
Buna seara,va rog frumos un raspuns-Pensia anticipata partial obtinuta in baza Legii 263/2010se va recalcula cf Legii 360/2023?Multumesc!
Buna ziua!Va multumesc pt opinie,insa de ce amenda pt asa modificare?nu am schimbat nimic altceva ,doar am stabilit,de comun acord,sa l facem pe granita.Care sunt pasii pt a modifica autorizatia?pina la momentul construirii acestui gard intre noi era un gard f vechi care nu corespundea cu cadastrul

adriandimitriu a scris:

trebuie actualizata autorizatia. dupa caz, se poate lasa cu amenzi si despagubiri

Buna ziua!Va multumesc pt opinie,insa de ce amenda pt asa modificare?nu am schimbat nimic altceva ,doar am stabilit,de comun acord,sa l facem pe granita.Care sunt pasii pt a modifica autorizatia?pina la momentul construirii acestui gard intre noi era un gard f vechi care nu corespundea cu cadastrul

adriandimitriu a scris:

trebuie actualizata autorizatia. dupa caz, se poate lasa cu amenzi si despagubiri

Va rog frumos,opinia pe acest subiect:am construit un gard catre un vecin ,de comun acord pe granita.Dupa ce am terminat am constatat ca in autorizatia pe care o avem era specificat ca ar trebui ca gardul sa fie integral pe proprietatea noastra.Ce pot face in aceasta situatie?Multumesc!