avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 810 soluții astăzi
Forum Activitate cretziella

Activitate cretziella

sunt intervenient fortat intr-un proces intre asiguratori. eu sunt din Tulcea .astazi am primit citatie de la un expert tehnic pentru a ma prezenta maine la ora 2 in Bucuresti.
expertiza este in vederea solutionarii dosarului de dauna in asigurari.
l-am sunat si mi-a zis ca era obligat sa convoace toate partile din proces, dar ca nu este nevoie sa ma prezint. i-am zis ca ii trimit o solicitare pentru a nu ma prezenta si mi-a zis ca nu imi poate comunica in mod oficial, in scis faptul ca nu sunt obligata sa ma pezint. ce pot face? trebuie neaparat sa merg la bucuresti? astept rasp urgent sunt disperata
Răspuns la discuția tva din bon ptr rovineta
nu nu este deductibil. tot ceea ce este achizitionat pe baza de bon fara factura nu are TVA deductibil. de la aceasta regula este si o exceptie si anume bonuri de combustibil dar bineinteles cu valoare de pana la 5000 lei intrucat nu puteti face plati prin casa mai mult de 5000 lei/zi/furnizor. aceasta cu deductibilitatea o stiu pentru ca am avut control de la finante pe ultimii 5 ani. impozit si TVA
va multumesc ff mult pentru raspuns. va trebui sa fac cateva drumuri la bucuresti k nu am incotro. ca si profesie sunt consier juridic. am cam 20 de procese la activ (doar ca si delegat din partea institutiei la care lucrez), dar acum sunt personal implicata si deja ma simt de parca nu am habar de nimic si de nici o instanta. mai ales ca nu am mai avut de-a face cu asa ceva.oricum presupun ca chiar daca astia refuza in continuare sa de-a banii se va recurge la executarea lor silita.Doamne ajuta si sper sa fie bine!!!
anul trecut am avut un accident in luna iunie. politia a constatat ca am patruns pe contrasens, intr-un cuvant eram vinovata. pagubitul a obtinut despagubirea pentru dauna totala de la casco (el avea casco eu nu). astazi am primit citatie ca intervenient intre societatea de asigurari unde avea casco si societatea unde aveam eu RCA (Renumita Carpatica). din cuprinsul cererii am observat ca in luna decembrie s-a deschis dosarul de dauna la Carpatica Bucuresti (polita mea dar si masina fiind la Tulcea) de catre societatea de asigurare casco. Acestia nu au platit si au fost dati in judecata. termenul este prin februarie 2012. ce trebuie sa fac eu ca si intervenient in proces? risc ceva anume? ce pasi am de urmat in continuare? va rog sa ma ajutati ca sunt fff stresata de aceasta problema.
de atunci de cand cu accidentul si mai ales de cand am auzit ce buni platitori sunt cei de la carpatica, bineinteles ca mi-am schimbat asiguratorul
va multumesc mult. sper sa fie bine.:( oricum eu sunt o fire ambitioasa si nu cred ca voi da gres. faza e ca exercit aceasta functie prin delegare de atributii intrucat secretarul a iesit la pensie. normal aici sunt angajata ca si consilier juridic. pana voi organiza concursul voi ramane secretar. aceasta dispozitie e primarului mai trebuie comunicata si ANFP? trebuie obtinut avizul lor?
de curand am obtinut functia de secretar de unitate administrativ teritoriala. va rog sa ma sfatuiti de unde as putea achizitiona un ghid sau un manual (chiar daca cerinta mea pare stupida) care sa ma ajute si sa ma indrume in activitatea pe care o voi desfasura. asa cum la achizitii publice exista un ghid cu modele si explicatii, banuiesc ca as putea gasi unul si pentru aceasta functie. mentionez faptul ca vreau sa fac totul foarte bine si corect mai ales ca sunt cea mai tanara din institutie si toti se asteapta ca eu sa gresesc:((. #-o va multumesc mult si astept cu nerabdare un raspuns
Răspuns la discuția ccc
din cate stiu o conditie esentiala este vechimea de minimum 12 luni. in care sa fi cotizat la asigurarile sociale
consider ca da se pot depune contestatii daca aceste clarificari sunt clar menite sa discrimineze, sau daca sunt ambigue. va sfatuiesc sa solicitati din nou clarificari pana cand considerati ca nu veti mai primi nici o lamurire care sa va care menita sa va dezavantajeze intr-o eventuala contestatie. lasati comisia sa evalueze si asteptati rezultatul si abia apoi faceti contestatie avand ca dovezi toate asa zisele clarificari.
77lia a scris:

Poti , te rog , sa dai numele primariilor despre care sti ca au castigat in instanta si cu care as putea lua legatura ?

lasa-mi un nr de telefon sau o adresa de e-mail si iti voi da toate detaliile cu privire la acele primarii care au castigat. la noi procesele (functionari si contractuali) s-a amanat pentru august
sunjt consilier juridic la o primarie comunala si tocmai pregateam cererea de chemare in judecata pt cei 25%. multe primarii din zona au castigat
inclusiv profesorii. sa speram ca va fi bine.