avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 961 soluții astăzi
Forum Activitate remy28.03.1966

Activitate remy28.03.1966

Cum procedăm în cazul în care am găsit pe pagina oficială de Internet a Ministerului Finanțelor și a ANAF, date și informații care nu corespund realității actuale, deoarece denumirea și sediul actualei Asociații de Proprietari în care activăm ilegal 505 proprietari (cu sentința de înființare de rigoare), nu corespunde cu denumirea și cu sediul înregistrate pe pagina oficială de Internet a Ministerului Finanțelor și a ANAF (astfel avem dovada clară că s-a acordat un fals Cod de Identificare Fiscală, unei Asociații de Proprietari total inexistentă ca și persoană juridică).
Ca să fiu și mai explicit, pe pagina oficială de Internet a Ministerului Finanțelor, pe rândul 1 figurează denumirea Asociației de Proprietari, cu sediul de rigoare și pe rândul 5 este precizată sentința de înființare de acum câteva decenii.
Într-un mod cu totul dubios și fraudulos, oricine va citi sentința de înființare de acum câteva decenii, va constata extrem de rapid și de precis faptul că nu sunt identice nici denumirea și nici sediul Asociației noastre, existente în mod ilegal, fals și fictiv pe acea pagină de Internet a Ministerului Finanțelor.
Suntem nevoiți să facem o reclamație către Ministerul Finanțelor și către ANAF, să radieze din baza de date denumirea actuală a Asociației noastre, deoarece nu are la bază nicio hotărâre judecătorească de înființare la Grefa Judecătoriei locale, lipsind cu desăvârșire chiar și acea obligatorie Adunare Generală de Constituire, dovedindu-se astfel că a lipsit în totalitate consimțământul vreunuia din cei peste 500 de proprietari pentru înființarea vreunei Asociații de Proprietari. ????
Având în vedere că sunt enorm de multe articole din Legea nr. 196/2018 care dovedesc faptul că o Asociație de Proprietari se poate constitui doar pentru o singură clădire sau pentru un singur condominiu-bloc de locuințe, care poate avea părți și proprietăți COMUNE ȘI INDIVIZIBILE, cum este posibil să mai funcționeze o dubioasă Asociație de Proprietari ca și a noastră, alcătuită din ... 10 condominii-clădiri-blocuri de locuințe NE-COMUNE, distanțate între ele și dispuse pe 6 străzi diferite, având un total de ... 505 proprietăți ?
Acum doi ani s-a votat în mod ilegal un așa-zis REGULAMENT AL CONDOMINIULUI, doar că Instanța de judecată l-a admis în mod ilegal, cu toate că, așa cum îi spune numele, acel REGULAMENT AL CONDOMINIULUI este aplicabil doar pentru UN SINGUR CONDOMINIU din care ar fi trebuit să fie alcătuită orice Asociație de Proprietari.
Din păcate pentru cei 5 șefi incompetenți, noi avem 10 condominii care nu au absolut nimic în COMUN și astfel acel REGULAMENT AL CONDOMINIULUI a fost votat ilegal de proprietarii din toate cele 10 condominii ilegal înființate.
Având în vedere faptul că Asociația de Proprietari are în componență 10 condominii-clădiri-blocuri de locuințe NE-COMUNE, conform articolului 22 din Legea 196/2018 trebuia votat în mod imperativ câte un REGULAMENT AL CONDOMINIULUI pentru fiecare condominiu în parte, adică era legal și normal să fie votate și aprobate 10 Regulamente ale fiecărui condominiu, nu să fie votat un singur regulament al unui singur CONDOMINIU, pentru toate cele 10 condominii ilegal constituite.
Sunt dovezi de comitere a unui cumul de fapte penale în cazul în care nu s-au convocat de 7 ani Adunări Generale, obligatorii în fiecare an fiscal.
Fără acordul niciunui membru al respectivei Asociații de Proprietari, nici un proprietar nu poate fi obligat să plătească remunerații, cheltuieli și fonduri comune, știind și faptul că în ultimii 7 ani nu s-a votat deloc acel obligatoriu Buget ANUAL de Venituri și Cheltuieli, și nici acel obligatoriu fond ANUAL de salarii și de indemnizații. ????
Inițiați un proces la Judecătoria locală în care să solicitați Instanței de judecată să sancționeze cu NULITATEA ABSOLUTĂ procesul verbal cu hotărârile Adunării Generale, deoarece convocarea acesteia s-a făcut ilegal, fără dovezi de anunțare efectivă a tuturor proprietarilor membri ai respectivei Asociații de Proprietari, și în consecință, președintele și membrii Comitetului Executiv au încălcat grav prevederile imperative ale articolelor 47 și 48 din Legea 196/2018

Stergarel a scris:

Buna ziua!Daca presedintele asociatiei de proprietari a afisat la avizier o data cand a fost o sedinta,pe ordine de zi sa se stabileasca ce se v-a face cu liftul,dar nu a facut tabel convocator si nici nu a trimis prin posta instiintari cu confirmare de primire,hotararea adoptata de 10 membri din 72 esta valabila?S-a hotarat sa platim 200 roni pe luna,6 luni si dupa in functie de contract nu se stie cat.Nu exista oferte de pret,expertiza tehnica,doar ne-a comunica ca ascensorul nu mai are autorizatie I.S.C.I.R de un an,dar in prezent functioneaza,fara probleme.
Este suficient ca persoana respectivă să fie afectată ori de 9 hotărâre a unei Adunări Generale, ori de deciziile Comitetului Executiv și astfel are dreptul să dea în judecată respectiva Asociație de Proprietari ca și PERSOANĂ VĂTĂMATĂ CARE ȘI POATE DOVEDI VĂTĂMAREA.
Am văzut sentințe în care o persoană trecea prin fața unui Condominiu, care era într-o Asociație de Proprietari, și a căzut tencuiala peste mașină și astfel a devenit persoană vătămată care putea da în judecată respectiva Asociație de Proprietari. ????
Contează foarte mult ce scrie în procesul verbal al Adunării Generale de Constituire și în Acordul de Asociere, să vedeți ce s-a votat și dacă terenurile sunt în folosință comună, votul trebuind să fie al majorității proprietarilor din respectiva Asociație de Proprietari.
Solicitați printr-o Petiție să primiți, inclusiv de la Judecătoria locală, copii de pe toate actele constitutive ale respectivei Asociații de Proprietari.
Suntem curioși să reveniți cu detalii privind Statutul și Acordul de Asociere al acestei Asociații de Proprietari puțin dubioase.
Sunt enorm de multe hotărâri judecătorești definitive și irevocabile prin care Instanțele de judecată sancționează cu nulitatea absolută orice hotărâre a oricărei adunări generale în cazul în care președintele nu a depus la dosar dovezi privind CONVOCAREA TUTUROR MEMBRILOR respectivei asociații de proprietari.
Conform articolelor 53 și 55 din Legea 196/2018, doar membrii respectivei Asociații de Proprietari, în cadrul oficial al unei Adunări Generale pot vota remunerații, cheltuieli și fonduri comune, fiind obligatoriu să existe și acel fond ANUAL de salarii și de indemnizații, din care vor trebui să se plătească remunerațiile lunare ale șefilor și angajaților asociației de proprietari.
Având în vedere că în cazul Asociației noastre ilegal înființate nu s-a mai convocat nicio Adunare Generală în ultimii 6 ani, este evident faptul că proprietarii nu mai pot fi obligați să plătească remunerații, cheltuieli și fonduri comune dacă nu a existat acordul niciunui membru în cazul niciunei Adunări Generale, din luna Martie 2018 până azi, lipsind cu desăvârșire acel obligatoriu Buget ANUAL de Venituri și Cheltuieli, dar și acel obligatoriu fond ANUAL de salarii și de indemnizații. ????

w_v_w_v a scris:

Da normal daca respectivul are minimul pe economie si guvernul hotaraste majorarea salariului minim ce ati vrea sa va mai intrebe?
Sunt situatii unde mai trebuie si convinsi locatarii ca ei ar renunta de tot la angajatii.

Adam Grecu, hotărârea adunării generale privind lucrarea de modernizare a liftului va fi sancționată de orice instanță de judecată în cazul în care nu au votat și nu au semnat două treimi din totalul proprietarilor respectivei asociații de proprietari, conform articolului 51 din Legea 196/2018.
Art. 51. Adunarea Generală a Asociației de Proprietari hotărăște, cu acordul a două treimi din numărul total al proprietarilor DIN CONDOMINIU, asupra oricărei acțiuni vizând MODERNIZAREA CONDOMINIULUI, cum ar fi transformarea unuia sau mai multor elemente de echipament existent APARȚINÂND IMOBILULUI RESPECTIV, adăugarea de elemente noi, amenajarea corpurilor de clădiri DESTINATE FOLOSINȚEI COMUNE sau crearea unor astfel de corpuri, cu condiția ca ea să fie conformă destinației CONDOMINIULUI, cu respectarea legislației în vigoare.
Nu înțeleg cum pot fi convocate Adunările Generale dacă nu sunt actualizate numele și prenumele proprietarilor și a membrilor respectivei Asociații de Proprietari, care are același Acord de Asociere, nemodificat de acum câteva decenii ?