avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 951 soluții astăzi
Forum Activitate gaby1168

Activitate gaby1168

Factura se emite in baza contractului de chirie, chiar daca acesta a ajuns la termen si nu s-a prelungit. Daca se face dovada ca suma facturata este o obligatie contractuala este in regula. Obligatia dvs. de a mai plati suma facturata se prescrie in 3 ani, inlauntru acestui termen puteti fi obligat la plata.
Răspuns la discuția EXECUTARE SILITA
Termenul de prescriptie este intrerupt daca creditorul face dovada punerii in intarziere. Toate documentele ar fi trebuit trimise cu confirmare de primire altfel nu se poate face dovada punerii in intarziere fara ,,recunoasterea'' dvs..
Daca ajungeti in instanta invocati exceptia prescrierii dar, inainte de asta, verificati atent daca ati semnat vreo adresa de la banca sau firma de recuperare. Daca ati fost ,,inspirata'' si nu ati semnat nimic incercati sa evitatyi semnarea vreunui document venit cu confirmare de prumire, in rest totul tine de noroc.
Răspuns la discuția Ajutor
A fost informata verbal deocamdata. Probabil ca la intoarcerea din concediu medical i se va inmana si preavizul, acum fiind in C.M. nu i se poate desface contractul de munca.
Daca a fost totusi emis preavizul, termenul de preaviz se prelungeste cu perioada CM, cele 15 zile de preaviz urmand sa curga de la data intoarcerii la serviciu.
Din pacate, daca angajatorul respecta procedura impusa de prevederile legale in vigoare, cunostinta dumneavoastra nu prea are ce face.
Răspuns la discuția Spor consilier juridic
Scuzati, este vorba de Lega 514/2003, greseala de tastare.
Buna ziua. Conform Legii 524/2003, Statutul cons. juridici precum si Codului Muncii consilirii juridici pot primi un spor de confidentialitate si un spor de mobilitate. Imi puteti spune unde exact (act normativ, art., etc.) unde se prevede cuantumul acestor procente ? Am cautat in actele normative aratate inclusiv in Legea 284/2010 si nu am gasit.
Va multumesc anticipat.
Faptul ca nu aveti mutatie pe cartea de identitate, in sensul mentionarii adresei la care locuiti cu sotul, nu este o dovada certa ca nu ati locuit impreuna la el acasa. Evident ca acest lucru se poate dovedi cu martori ( vecini, parintii lui, prieteni care au venit la voi in vizita, etc. ).
Custodia copilului se acorda, de catre judecator, in functie de alte criterii, nicidecum in functie de ceea ce ati invocat dvs.
Asigurarea unui camin care sa ofere conditii minime (decente) de trai pentru copil, asigurarea unor venituri constante si suficiente pentru familie, o ancheta sociala favorabila dvs., etc.
La asta trebuie sa va ganditi (sa asigurati) in cazul in care va exista o lupta pentru custodia copilului.
In principiu va dorim o casnicie solida si fericita atat pt voi cat si pentru copil, informatiile de mai sus retinandu-le doar pentru cultura generala :).
Răspuns la discuția cmi - contract prestari servicii
In principiu se pot incheia mai multe contracte de munca simultan, inclusiv contracte de prestari servicii. Atat timp cat nu se prefigureaza un conflict de interese sau nu contravine vreunui act normativ in vigoare nu vad care ar fi problema.
Discuție Acordare spor
Buna ziua !
Acordarea unui spor de 15 % pentru lucru pe calculator se face prin act aditional la contractul de munca sau prin decizie ? Se face pe durata nedeterminata sau pe un an, fiind prelungit (sau acordat) de la an la an ??
Va multumesc.
Buna ziua !
O persoana este angajata pe perioada determinata in urma sustinerii unui concurs de angajara. In urma deblocarii unui post, cu aceeasi functie, se poate modifica acel contract in contract cu durata nedeterminata prin decizie interna fara a fi scos la concurs acel post deblocat ??
Răspuns la discuția banca nu respecta sentinta
In procesul bancii cu OPC puteti face cerere de interventie si daca instanta o admite puteti da o ,,mana de ajutor'' OPC-ului.
In legatura cu ce spune CJUE, este stiut ca Romania respecta si nu prea aceste hotarari, dandu-le fel de fel de interpretari. OUG 50/2010 este transpunerea in act normativ a unei directive europene, Legea 218/2010 fiind o interventie a statului roman in favoarea (si la ,,solicitarea'') bancilor. Ci toate acestea instantele nu interpreteaza corect legea, ca de obicei, anuland PV incheiate de comisarii OPC prin prisma prevederilor legii 218. Insa , ce e mai geav, ei anuleaza PV-uri ale OPC si din perioada 21.iunie 2010 28 dec. 2010 cand OUG 50 a creat efecte , stiut fiind faptul ca LEGEA NU RETROACTIVEAZA.
In cazul dvs. banca a fost amendata din nou pentru nerespectarea masurilor dispuse in PV, OUG50 stipuland ca ,,contestatia in instanta nu suspenda masura dispusa prin PV''.
Dar, cum in Romania totul este posibil, ramane de vazut ce spune instanta, curioasa fiind interpretarea si modul de aplicare a acelei hotarari (rezolutii) date de CJUE. Daca o aveti as vrea s-o citesc si eu pe mail gaby1168@yahoo.com.