avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 514 soluții astăzi
Forum Activitate Simona Aspritoiu

Activitate Simona Aspritoiu

Efectuati o cerere de urgentare a redactarii hotararii judecatoresti adresata Tribunalului. Termenul pentru declararea recursului curge de la comunicarea hotararii.
Răspuns la discuția Vecin foarte galagios!
E foarte posibil sa-i dea scoatere de sub urmarire, dar macar va fi putin speriat. Pe de alta parte, chiar daca solutia va fi cea de scoatere de sub urmarire penala, pentru asta exista 278 inidce 1 din Codul de procedura penala.
Răspuns la discuția reziliere abonament vodafon
Conform art. 84 din Legea nr. 296/2004, modificata si actualizata, "dreptul consumatorului la denuntarea sau rezilierea contractului nu poate fi anulat sau restrans de nicio clauza contractuala sau intelegere intre parti, in cazurile prevazute de lege, aceasta fiind considerata nula de drept.," in consecinta puteti rezilia respectivul contract fara achitarea taxei de reziliere. De altfel, clauza care impune consumatorului achitarea unei taxe in cazul denuntarii unilaterale a contractului, este considerata clauza abuziva, potrivit alin. 1 lit. j din anexa Legii nr. 193/2000. Drept urmare, cu o notificarea prealabila de 30 de zile, ( sau prin modalitatea prevazuta in contract), puteti denunta in mod unilateral respectivul contract.
Răspuns la discuția lipsa de procedura cu debitorul?!
In situatia in care debitorul este o persoana juridica, puteti afla adresa la Registrul Comertului. Oricum, potrivit art. 95 din Codul de procedura civila, in situatia in care dovediti ca ati efectuat toate demersurile necesare in vederea aflarii adresei debitorului, instanta va dispune citarea acestuia prin publicitate. Totusi, preventiv, mai verificati inca o data adresa indicata instantei.
Răspuns la discuția contract prestari servicii
In functie de prevederile contractuale, puteti solicita rezilierea respectivului contract pentru neindeplinirea obligatiilor asumate si returnarea avansului acordat. Va sfatuiesc sa va adresati instantelor judecatoresti cu o actiune in pretentii. Nu este cazul sa apelati la firme de recuperare. Pentru orice alte nelamurari, va rog sa ma contactati.
Răspuns la discuția Vecin foarte galagios!
Intocmiti o plangere penala si o depuneti la parchet. Cu siguranta in aceasta situatie nu va mai fi vorba doar de un avertisment.
Răspuns la discuția avocatura
In aceasta situatie, nu puteti intra in barou. Pentru a putea fi avocat trebuie sa fiti licentiat in Drept. Puteti face insa o continuare de studii, cel mai bine mergeti la facultate si va interesati in ce conditii se face aceasta continuare, pentru a putea fi licentiat in stiinte juridice.
Răspuns la discuția avocatura
Poate vreti sa spuneti Administratie Publica.
Va recomand solutionarea pe calea amiabila a acestor neintelegeri. Eventual, veti suporta chelutielile aferente crucilor respective.
Răspuns la discuția cim
Perioada de proba se precizeaza in contractul individual de munca. Contractul de munca incheiat pe durata determinata, inceteaza de drept la expirarea perioadei pentru care a fost incheiat, conform art. 56 lit. j din Codul muncii.