avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 631 soluții astăzi
Forum Activitate burebista

Activitate burebista

Va multumesc. O zi buna!
Buna ziua,
Ati avea bunavointa sa-mi spuneti daca as putea sa trimit o singura notificare prin executor, ptr. 2 frati ce locuiesc la aceeasi adresa. Am cate un contract cu fiecare in parte si doresc sa-i chem la notar. Sau trebuie pentru fiecare cate o notificare? Multumesc
Multumesc mult.
Inteleg ca ar trebui sa cuprinda date de identificare, motivatia, documentatie-dovezi, data, semnata si cam asta ar fi... si eventual adresata emitentului deciziei?? in cazul meu este Directorul Coordonator al A.J.P.S ( o adresez lui sau institutiei AJPS?)
Multumesc inca o data ptr. rabdare

Va multumesc pentru rapiditatea raspunsului.
Cred ca nu am expus totusi problema mea corect. Nedumerirea mea se leaga mai mult de faptul ca in general credeam ca exista niste conditi de forma in comunicarea cu "Administratia", conditii peste care n-as vrea sa trec, in eventualitatea unei ulterioare actiuni in justitie. ( Nu vreau sa fac prea multe erori - greu recuperable dupa...)
Multumesc ptr. rabdare..
Buna ziua,
Am o mica piedica si as avea nevoie de ajutor in rezolvarea urmatoarei situatii:
Sotia a primit decizia prin care i se acorda o suma drept indemnizatie ptr. cresterea copilului.
Din decizia respectiva, nu reiese cum au calculat, ce venituri au luat in considerare,etc. Se spune " se aproba urmat. drepturi: indemnizatia ptr. cresterea copilului 0-2 ani, in cuantum de XX lei. "
Acest cuantum as dori sa-l contest ( nu au fost luate in calcul veniturile din activit. independente, ptr care avem adeverinta de la DGFP si decizie de impunere + impozite platite ), suntem inca in intervalul permis ptr. depunerea contestatiei.
Din pacate, nu reusesc sa "produc" o contestatie decenta si nu am gasit nici un model sau ... ma rog ceva din care as putea sa ma inspir, cam cum ar trebui sa arate o asemenea contestatie.
Stiu ca pe forum sunt oameni care au aceste cunostinte si ar putea sa ma ajute. Precizez ca nu sunt as in drept, ma straduiesc sa invat cat mai mult (an 3) dar in cazul de fata, nu stiu cum sa incropesc aceasta contestatie.
Va multumesc pentru ajutor si pentru rabdarea de a citi ce am scris.
Craciun fericit!
Răspuns la discuția Am girat un credit al unei firme
Ati putea face o notificare catre autorul somatiei, prin care sa-i amintiti acestuia prevederile art. 1662 C.Civ.,( am citit somatie - consider ca este vorba despre o somatie de plata din partea bancii..-, deci inteleg ca nu sa declansat procedura de executare) si daca nu sunteti solidar prin contract cu debitorul, ar putea fi invocat beneficiul discutiunii ( daca n-ati renuntat la el. tot prin contract )




P.S. Am citit, acum, in intregime raspunsul dat mai sus de Diana Persa....
Mea culpa pentru comentariul intarziat si superfluu.
Ar trebui mai multe detalii.... De exemplu, plecam pe ideea ca, bineinteles, Dv. ati declarat contractul la DGFP-ul orasului de domiciliu, deci pentru ca acest contract sa inceteze, trebuie sa existe un acord in acest sens intre Dv. si societatea respectiva, acord pe care Dv. l-ati folosi, ca sa declarati incetarea contractului la DGFP (pentru incetarea perceperii impozitului, pe veniturile din cedarea folosintei...etc) Buuun.
IN CAZUL in care ati semnat un asemenea acord cu chiriasul.... ne oprim aici. Contractul a incetat legal, deci nu va ramane decat sa mergeti la DGFP cu acordul.
IN CAZUL in care n-ati semnat un asemenea acord, dar chiriasul a respectat prevederile legale, (vezi art 24 L114/96), puteti sa recuperati in istanta valoarea a 2 ( luni ) de chirie - cele 60 zile termen ptr. notificare, plus cheltuielile cu care chiriasul a ramas debitor, plus cheltuieli de judecata ----dar.. toate astea, numai dupa ce aplicati si Dv. procedura legala -notificare dupa trecerea termenului de plata, chemarea la conciliere etc ----( consultati un avocat ).
IN CAZUL in care chiriasul a parasit pur si simplu locatia, fara notificare, consultati un avocat. ( sunt multe detalii -evaluarea stricaciunilor, etc- de discutat ) dar, aveti sansa, gandesc, sa va puteti recupera prejudiciul. ( poate nu pe 6 luni, dar cu un mic artificiu... )
--de vazut si art.29 al.b), c) si d). din L114/96

Consultati un avocat, el va fi cel mai in masura sa aprecieze cat poate folosi din art.24 al. L ) al legii citate.

Cu respect, Hutu Gruia Ionel

p.s. Nu au relevanta in cazul de fata imprumutul/ratele Dv. bancare, perioada grea,...etc
[......]
Am vazut data postarii acum... Mea culpa daca mi-am dat cu parerea dupa numai... aproape 3ani. :oops: