sunt in "ceata"...ufffff...legea 49. Am doua intrebari:
1. O salariata indeplineste in luna noiembrie conditiile de pensionare (cu reducerea de varsta intrucat a lucrat in grupa a II a de munca. Cim-ul va inceta de drept la data indeplinirii acestor conditii in baza art.56 d?Daca angajatorul doreste pastrarea relatiilor de munca, se deschide un alt cim cu aceeasi data? Incepand cu aceasta data nu se mai retine contributia la somaj?
2. Un salariat a primit din partea comisiei de expertiza medicala incadrarea in gradul II de invaliditate. Cand si in baza carui articol inceteaza cim?
este posbil ca tatal copilului sa solicite concediu pentru cresterea copilului pana la 2 ani, dar dupa ce copilul a implinit 4 luni? mentionez ca stagiul de cotizare a fost atins dupa 4 luni de la nasterea copilului
in cazul in care un salariat indeplineste conditiile de pensionare, sa zicem, la data de 01.07.2010, dar angajatorul doreste continuarea relatiilor de munca, ce se intampla? se incheie un alt contract de munca tot cu data de 01.07.2010?
daca persoana in cauza nu mai doreste continuarea activitatii cu o jumatate de norma incetarea CIM se face conf art.55"b" sau se va face incetare de drept ?
avand in vedere prevederile legii 49/2010 care modifica si art.56"d" Codul Muncii, care este data incetarii contractului de munca, cand este vorba gradul III de invaliditate?
pot sa dau un exemplu: Dl "X" a primit pe 24.11...previzul care mentiona faptul ca va fi concediat datorita conditiilor meteo... dar dupa expirarea zilelor de concediu neefectuate...asta insemnand 15 ianuarie 2009, ori termenul de preaviz expira pe 22.12
Nu cred ca vreo deczie va fi contestata, atat timp cat concedierea este determinata de timpul friguros, iar la primavara toti angajatii vor fi reangajati pe postul ocupat anterior concedierii (fapt mentionat si in preaviz), numai ca...asa a decis conducerea..."sa se emita deciziile de concediere dupa ce salariatii si-au efectuat CO"....dar cum ramane cu termenul de preaviz care expira pe 22.12?
lucrez la o societate de constructii. Esta cam ciudata practica, dar intreb daca este ilegala. Am mentionat anterior ca societatea isi inceteaza activitatea pe 22.12, preavizele au fost date exact cu 20 zile inainte de aceasta data adica pe 24 nov. Salariatii urmeaza ca dupa aceasta data sa isi efectueze CO restant, dupa care se emit deciziile de concediere, desi (dupa parerea mea) ar putea fi emise la expirarea termenului de preaviz.