Dacă sunt încă în preaviz nu mai figurez angajată? Și concediul medical eu nu am primit în urma BP . Cine trebuie să îmi elibereze concediul medical ? Eu am cerut la firmă su la medicul de medicina munci raportul medical și nimeni nu mi-l pune la dispoziție. Unde mai trebuie sa mă adresez ?
În urma boli profesionale am fost declarată inapt pe perioada 17-09-2024/16-10-2024 cu evaluarea expertizei medicale de capacitate de muncă. În timpul asta firma ma concediat. Find în preaviz încă la data de 30-10-2024 nu am mai fost chemata la cabinetul de medicina muncii pe motivul doamnei doctor ca sunt concediată. Este corect ce am pățit? Nu îmi este în clar deoarece medicul de la expertiza medicală a spus ca nu pot fi concediată deoarece sunt pe 1 lună declarată INAPTĂ conform fișei de aptitudine.
În urma declarării a 3 bolii profesionale cu deciziile de la DSP am fost concediată cu art. 61 lit C. Am fost declarată INAPT de catre medicina muncii perioada 17 -09-2024 _16-10-2024 cu recomandările medicale evaluarea expertizei medicale a capacitati de munca , evitarea solicitări măini drepte, evitarea noxelor toxice,ridicarea de greutăți. În urma acestor decizi nu mi-a fost oferite alte locuri de muncă, dar am primit concedierea pe care eu nu am vrut să o semnez deoarece nu este corect cum au procedat cei din conducerea firmei. Țin să menționez că eu am fost declarată cu boliile profesionale din data de 28-08-2024 decizia DSP și de atunci firma nu ma primit la lucru până cind nu fac reevaluarea medicală la medicina munci. Am stat acasă din timpul de depozit 80 ore ,concediul și vizita medicală am efectuat-o în 17-09-2024 cu inapt și decizia de concediere din 01-10-2024. A trebuit sa îmi iau medical că nu eram acoperită la ore .
Asta este problema, în urma controlului de catre DSP am fost reevaloata de catre medicina munci și declarată INAPT. Adică toate documentele medicale doamna doctor le avea dun luna Aprilie . Atunci am primit Apt Condiționat. Acum cu aceleași acte am primit INAPT . Cu recomandare spre expertiza medicală și fără expunere la noxe toxice, evitarea efortului cu mâna dr și altele. Sunt trecuta INAPT pe perioada de 1 lună 17-09-2024/16-10-2024 după trebuie să mă prezint la medicina munci pentru controlul medical. Dar în timpul asta firma ma înștiințat cu concedierea art.61 lit C. Eu nu am fost deacord și am primit pe posta decizia. Eu acum aștept decizia expertizei medicale. Doamna doctor a spus ca firma nu are voie sa îmi desfacă contractul de muncă ,deoarece sunt declarată INAPT pe 1 lună. Și nu sunt deacord cu decizia lor : Eu acolo m-am îmbolnăvit și nu mi-au fost prezentate locuriile de muncă cum spune legea. Acum trebuie sa mă adresez instanței de judecată . Țin să menționez că sunt singura intretinatoare a familiei cu 2 copii în facultate și văduvă. Instituțiile publice în situația mea spun ca firma nu are voie sa îmi desfacă contractul de muncă și atit mai departe nu știu ce să mă sfătuiască.
Adica la art.61 lit C expertiza medicală care este ? Medicina munci te declară inapt cu recomandări..și expertiza medicală. După declararea bolii profesionale ești trimis la expertiza medicală dar firma îți înmânează concedierea cu art 61 lit C. Este corect sau nu ?
Nu am primit nici un concediu medical. Firma nu ma primit la lucru din 2 Septembrie 2024 și eu aveam 100 de ore din depozit pe care firma a spus sa stau din timpul meu acasă pina dau o decizie. Cum trebuie sa procedez sa primesc concediu medical. Firma anunta sau ? Eu am azi programare la expertiza medicală pentru pensie de boală. Sunt plimbata de 1 lună de la o instituție la alta fără nici un răspuns. Mulțumesc frumos.
Am primit de la DJSP formularul BP2 la 3 boli profesionale. Și DJSP a cerut în PV reevaluarea medicală, și în urma evaluări medicale am fost declarată INAPT și am primit și decizia de concediere . Nu scrie nimic de BP în concediere doar ca în urma controlului medical ei nu mai au alt loc de muncă să îmi ofere și mă dă afară de la muncă.
Bună seara. Eu personal am fost declarată cu 3 boli profesionale. A venit deciziile de la Directia de Sănătate Publică în urma controlului de catre dânșii. DSP a cerut reevaluare medicală de către medicul de medicina munci și acolo eu personal am fost declarată INAPT. Iar azi am fost chemata la firmă unde lucrez de catre personalul de Resurse umane și mi s-a înmânat decizia de concediere pe pretextul ca nu au alt loc de muncă îmi ofere, în urma deciziei de INAPT. Nu se specifica nimic de bolile profesionale. Acum țin să menționez că sunt singura intretinatoare a familiei find văduvă. Eu nu am semnat decizia ( am refuzat) . Avocatul a spus să merg să o semnez și după îi putem chema în instanță. Ce nu înțeleg cum legea este de partea lor a patronilor? Eu ma-m îmbolnăvit la locul de muncă. Să îmi găsesc ceva de lucru este cam greu , cu toate restricțiile medicale. Ce fac eu acum? Avocatul trebuie plătit pe noi cei care pățim asa ceva cine ne susține?
Bună ziua, în urma declarării a 3 boli profesionale medicul de medicina muncii ma declarat inapt. Acum firma de 3 saptamini ma tine acasă din timpul meu lucrat (am 100 de ore in depozitul meu de libere) și nu îmi pune la dispoziție decizia dacă sunt concediata sau nu. Legal în cit timp au dreptul sa se pronunțe în legătură cu decizia ,