avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 522 soluții astăzi
Forum Activitate andreea01

Activitate andreea01

Multumesc.
Multumesc pt raspuns.
De acord cu ce ati spus.
Intrebarea mea este daca poti angaja de ex. un programator, care are studii economice sa zicem.
Se poate ca angajarea sa se faca in baza unui curs, sau in baza unei testari practice?
Buna ziua,
sunt foarte interesata de acest subiect din perspectiva modificarii legislatiei prin Ordinul 217/835/2015.

Din toate informatiile pe care le-am adunat, se pare ca o persoana care este angajata pe una dintre pozitiile nominalizate in Ordinul 835/2015, cu atributiile specificate in Ordin, cu studii superioare sau care a finalizat ciclul I de studii univ. de licenta, beneficiaza de scutire de impozit pe venitul din salarii. Asa rezulta din Ordin.

Dar, raportat la cerinta studiilor, trebuie ca acea persoana sa aiba studii de profil?
Nu am gasit mentionat nicaieri.
Din pacate, majoritatea opiniilor pe care le-am intalnit, asa sustin, dar nu pot argumenta.

Multumesc anticipat pt opiniile dvs.

Cand m-am referit la prevederile Codului Muncii, am avut in vedere relatia dintre prestatorul de servicii (SRL ) si angajatii sai. Aici am dileme despre modul legal si corect in care acestia pot fi trimisi sa isi realizeze atributiile specificate in contractul individual de munca in strainatate.
Nu este nimic la negru, poate nu m-am exprimat bine: SRL RO incheie contract de prestari servicii (presupun, dar nu stiu daca e cel mai indicat) cu beneficiari straini, iar pentru indeplinirea obligatiilor asumate isi trimite angajatii proprii in strainatate.

(fata pe presupunerea dvs ca ar fi munca la negru, vreau sa spun ca este tocmai pe dos, in sensul ca aceasta firma cauta modalitatea legala de a lucra in acest domeniu - al serviciilor de ingrijire la domiciliu, domeniu in care nu sunt multi cei care lucreaza legal, cred)

Determinarea raportului dintre SRL Ro si beneficiarul strain influenteaza automat si relatia dintre SRL si angajatii sai.
Eu am gandit asa:
- daca este contract de prestari servicii, atunci angajatul va fi trimis prin delegatie in strainatate. Este corect asa?
- sau oare ar fi mai corect sa consider ca este vorba de munca temporara?
Imi este important sa determin tipul de contract prin care va lucra SRL -ul, pentru ca de aici rezulta implicatii cu privire la relatia cu angajatii sai, autorizatii, etc.

Daca ma puteti ajuta cu raspunsuri, va multumesc anticipat.
Daca nu primiti bani pentru inchirierea imobilului pt PFA, atunci in interesul dvs. este sa incheiati un contract de comodat.
Daca primiti bani - chirie - veti incheia un contract de inchiriere, pe care il veti inregistra la Administratia Financiara, pentru a fi luata in evidenta cu impozitul aferent.
Buna ziua,

va rog sa ma ajutati cu privire la calificarea din punct de vedere al dreptului comercial si al dreptului muncii, a urmatoarei situatii: un SRL incheie contracte de prestari servicii -ingrijire la domiciliu- cu persoane fizice straine, si trimite personal in strainatate pentru prestarea acestor servicii. Angajatele care sunt trimise in strainatate beneficiaza de cazare si masa asigurate de clientii persoane fizice.
Dilema mea cea mare este:
- ce fel de contract incheie SRL cu aceste persoane fizice? este un contract de prestari -servicii? in acest caz, angajatii trimisi in strainatate sunt delegati / detasati/ au locul de munca in strainatate?
- sau ar trebui sa ma gandesc la munca temporara?

Mi se pare ca cel mai bine se aplica delegarea - prelungita cu cate 60 de zile, cu acordul salariatului. Inteleg ca poate fi prelungita nelimitat, succesiv cu cate 60 de zile?
Ce alte probleme se ridica? Referitor la angajatul SRL-ului care petrece o vreme mai lunga in statul strain , sunt ceva restrictii de timp?

Va multumesc anticipat pentru toate raspunsurile primite.
Atentie ca prin contract, prestatorul sa nu aiba exclusivitate pt serviciul respectiv / durata contractului.
Răspuns la discuția interogatoriu persoana juridica
Multumesc.
Răspuns la discuția interogatoriu persoana juridica
Aceeasi problema o am si eu, mai exact ma intereseaza daca exista o forma tip a interogatoriului. Sau raspunsurile trebuie formulate intr-un nume fel?
Trebuie semnat fiecare raspuns sau este suficient sa se semneze sub toate raspunsurile?
Sunt in aceeasi situatie, doar codul CAEN ne leaga de colectivul de ramura; parerea mea este ca trebuie sa il respectam, avand in vedere urmatoarea prevedere:
Cf. CCM national 2007-2010:

ART.3. - (1) Clauzele contractelor colective de munca produc efecte dupa cum urmeaza:
a) pentru toti salariatii incadrati in unitatile din tara, indiferent de forma de capital social (de stat sau privat, roman sau strain/mixt), in cazul contractelor colective de munca la nivel national;
b) pentru toti salariatii incadrati in toate unitatile din ramura de activitate pentru care s-a incheiat contractul colectiv de munca, indiferent de forma de capital social (de stat sau privat, roman sau strain/mixt);