avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 875 soluții astăzi
Forum Activitate redtie

Activitate redtie

Răspuns la discuția inchirierea locuintelor
Legea locuinţei nr. 114/1996.
Dreptul de preemptiune al chiriasului este stabilit de art. 18-21 din O.U.G. nr. 40/1999.
Ambele acte normative sunt inca in vigoare.
Răspuns la discuția SC- dizolvata
1). numirea lichidatorului se publica in Monitorul Oficial. Lichidatorul intra in functie depunand semnatura la R.C. Lichidatorul inlocuieste administratorul in urma predarii de gestiune.
2). Dizolvarea este anterioara lichidarii si deci si activitatii lichidatorului. Mandatul administratorului dureaza pe perioada dizolvarii pana la predarea de gestiune lichidatorului care indeplineste toate operatiunile necesare lichidarii, ultima dintre acestea fiind radierea.
Putea deveni proprietarul unui apartament. Interdictia constitutionala (art. 44 alin (2)) se refera numai la terenuri, nu si la constructii.
Răspuns la discuția hotarare aga
Mai mult decat atat, daca sunt prezenti toti asociatii la adunare si niciunul nu se opune, ea este legala, deci oricum asociatul respectiv nu are ce contesta.
Nu puteti sa il excludeti pe asociatul-administrator decat daca ar fi comis frauda in dauna societatii sau se foloseste de semnatura sau de capitalul social in interesul lui sau al altora. Cesionarea partilor sociale se poate face doar cu acordul lui si cu respectarea dreptului lui de preemptiune.

Pentru motive temeinice, va puteti retrage voi din societate daca aceste motive sunt admise de instanta.

Cat despre incetarea functiei de administrator al acestui asociat, daca a fost numit prin actul constitutiv, se cere unanimitate, deci nu vad cum ar putea fi revocat. Daca a fost numit prin hotararea adunarii generale, atunci poate fi revocat cu majoritate absoluta.
Daca a fost numit prin actul constitutiv si nu a fost prevazut un termen, cred ca se prezuma ca a fost numit pe 4 ani (asa e reglementat expres la S.A.-uri si nu vad de ce la S.R.L.-uri functia de administrator ar fi perpetua). Acelasi termen s-ar prezuma si daca a fost numit prin hotararea adunarii generale. Poate avocatii de pe forum ar putea sa imi confirme sau infirme ideea aceasta.

Sunt student, am cunostrinte destul de solide intr-un anumit limbaj de programare, dar neatestate si am facut cateva produse software gratuite pe care oricine le putea descarca de pe site-ul meu.

As dori sa realizez programe mai complexe si sa le ofer contra cost. Asadar, eu as fi autorul acestor produse. Plata s-ar face prin PayPal.

Nu pot deveni persoana fizica autorizata, intrucat nu am niciun atestat profesional sau diploma in domeniu si nici nu voi putea in viitor fiindca nu urmez o facultate de profil. Nici infiintarea unei societati comerciale nu e o solutie deoarece e posibil sa nu am suficiente vanzari pentru a plati impozitul forfetar pe microintrepinderi.

Intrebarea mea este: cum sa procedez pentru a oferi legal spre vanzare aceste produse? Totul s-ar desfasura prin intermediul unui site web, dupa cum am mai spus plata s-ar face prin PayPal si produsele ar fi descarcate dupa confirmarea platii. Nu imi pare legala solutia in conditiile in care nu sunt autorizat in niciun fel sa desfasor acte de comert... cum ar trebui sa procedez?

Trebuie mentionat ca nu intentionez sa fac asta decat pe perioada studentiei.
In ultima vreme vad zilnic cum se ridica masini parcate neregulamentar in sectorul 6 pe Iuliu Maniu.
Am observat ca in toate cazurile pe langa semnul "oprirea interzisa" era si un semn in care se anunta ca se ridica masinile parcate neregulamentar.

Este cumva existenta acestui al doilea semn o conditie pentru legalitatea sanctiunii? Mai precis, in absenta acestui al doilea semn, dar existand cel de "oprire interzisa", poate fi nelegala sactiunea complementara a ridicarii vehiculelor stationate neregulamentar, in acest caz fiind aplicabila doar sanctiunea principala cu amenda?

Problema mi se pare de importanta practica intrucat sunt nevoit zilnic, ca si alti soferi, sa parchez in zona de incidenta a semnului "oprirea interzisa".

O a doua nelamurire este modul de comunicare a faptului ca masina a fost ridicata. Spre exemplu, in HCLS6 3/2008 se vorbeste in anexa despre procedura, dar nu este prevazut modul de instiintare a contraveninentului. De unde rezulta acesta?