Va rog, stie cineva care e explicatia privind majorarea trecuta la punctul 5 : de ce include doar punctele de grupa 1 (3,31766), nu si punctele de la deosebite (0,06930) ?
Mentionez ca am lucrat cei 7 ani si 4 luni INAINTE de 2001, cand erau grupa 1 si grupa 2 - nu condiții "'deosebite'' cum e trecut in Buletinul de calcul .
Multumesc
Banuiam ca e vorba de concediile medicale, dar nu iese la calcul: in stagiile primite de pe PORTAL CNPP suma acelor zile e de 128 zile, care daca se impart la 30 da vreo 4 luni si ceva...
In afara de cele 3 zile din 2003, la celelalte apar defalcate veniturile si apare "Venit total asigurari platit BASS", inteleg ca astea intra la contributiv?
Multumesc pentru raspunsuri
In acelasi context, am mai depistat o situatie : in listele cu stagii, in cativa ani (2003, 2004, 2005, 2023) la "Luni lucrate" apar 11 luni, iar la "Zile lucrate" /"Zile calc." sunt mai putine (29-30-29-28) decat numarul normal calendaristic.
In Declaratiile nominale apar peste tot "Numar luni contributie 12" si la "Total zile" si "Zile lucrate" este regimul normal al lunii respective, la fel ca in fluturasi, am verificat.
Ce inseamna aceste diminuari si ce impact au la vechime /stagiu sau la pensie?
Multumesc mult anticipat pentru clarificari !
Neconcordante informatii din Stagii lunare si anuale primite
De pe PORTAL CNPP am descarcat stagiile lunare si anuale dupa 04.2001, iar la finalul listelor, apar
Total perioada 23A 6L 14Z
Conditii normale 23A 0L 8Z
Prestatii asigurari sociale 0A 6L 6Z
Ce reprezinta aceste 6 luni si 6 zile de prestatii asigurari solciale ?
Sunt contributive, primesc puncte de stabilitate pentru acestea ?
Am lucrat continuu, mai putin in cativa ani cand am avut concediu medical : 3Z in 2003, unde nu apar trecute veniturile aferente; restul e dupa 2009.
Am insumat ce apare pe coloana "Zile prestatii N" si sunt 128 zile, nu 186...
Multumesc
Multumesc pentru raspuns
Am depus de 3 luni toate documentele date de banca, inclusiv contul si am primit de la CJP numar de inregistrare, pe hartiuta scrie clar "cont".
Acum o saptamana, luni, am fost la ghiseu sa intreb de plata si-mi spuneau ca lucreaza la mandatul postal (?!?) ca urmeaza sa primesc, iar cand i-am spus de cont, a ridicat din umeri. Dupa ce am stat la coada o ora si jumatate, ce sa mai zic...
Plata pensiei in cont bancar
Va rog, stie cineva cum as putea afla daca s-a operat in sistem optiunea pentru plata pensiei in cont bancar ?
Am depus la CJP cererea in octombrie, dar in lunile noiembrie si decembrie am primit pe mandat postal, iar pe ianuarie nu am primit-o deloc !!
Am intrebat peste tot (mailuri, portal, ghiseu) dar fara rezultat...
Multumesc
Adica ar fi prinse in buletinul primit la pct 1 Nr. puncte realizate cond. normale ?
e singura rubrica cu o valoare mare si care nu are mentionat un articol din lege...
Daca cer la CJP buletinul de calcul pe suport electronic imi da altceva, mai detaliat ?
Mentionez ca ambele perioade sunt inainte de aprilie 2001.
Multumesc