Nici eu nu am primit deciziile de recalculare, nici pe puncte stabilitate, nici pe adeverintele cu bruturi aflate la dosar in august 2024.
La multele mailuri trimise atat la CJP, cat si la CNPP, dar si pe PORTAL (sesizari, intreaba un consultant), am primit doar ca o sa primesc "cand CNPP va prelua datele dvs. prelucrate in sistemul informativ" (!??)
De la MMPS am primit ca petitia mea "a fost transmisă Casei Naţionale de Pensii Publice, instituţie publică competentă să verifice aspectele semnalate de dumneavoastră, să ia măsurile legale care se impun și de la care veți primi răspuns. Puteti contacta Casa Nationala de Pensii Publice la adresa: petitii.sesizari@cnpp.ro"
Deci, se merge in bucla... niciun raspuns de atunci (peste o luna)...
Programarile pentru audiente au ajuns in luna mai...
O sa reiau toate, la toti, si daca nici in aprilie nu primesc nimic, o sa merg in instanta.
Daca valorile din adeverinta sunt mai mari decat bruturile din cartea de munca, nu are cum sa iasa pensia mai mica. Avand si grupa, la care se aplica 50% la punctajul lunar (conform L263) creste si punctajul total realizat.
GMD66
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Si eu sunt patita pe aceeasi problema -> sunt pensionata PAP pe vechea lege, cand se lua in calcul stagiul complet de cotizare care includea si suplimentul de grupa si anul acesta in luna mai trebuia sa trec la LV, dar nu mai pot pentru ca in legea noua apare la art.48 acel "contributiv", care imi anuleaza "beneficiul' de reducere varsta de pensionare... imi lipseste doar un an si 4 luni pentru acel SCCC! Si eu ma consider nedreptatita, speram sa ies mai devreme, dupa ce am lucrat 7 ani in grupa 1, in conditiile grele din sectia de acid sulfuric, la vremea respectiva era un drept castigat... acum o lege anuleaza un drept castigat tot prin lege !
Daca stie cineva cum ar trebui totusi sa actionam pentru revenirea la conditiile anterioare de pensionare pentru grupa I si grupa a Il-a de munca: sa trimitem mailuri la comisiile de munca din Parlament sau sa luam legatura cu ceva asociatii sau alte organizatii care sa faca o propunere de modificare a legii, parca se initiase ceva la un moment dat...
Sunt intro situatie similara, fara AC la imprejmuirea facuta acum 21 de ani, iar casuta este facuta in 2009 si prinsa pe rol fiscal, am platit la Primarie impozit si pe teren si pe cladire. Se poate vinde ?
Multumesc
GMD66
Se pare ca asta cu softul e o mare gogorita, presupun ca s-a dat "ordin pe unitate" sa nu se mai faca recalcularile din oficiu pentru ca nu mai sunt bani, vor sa reduca la maxim orice cheltuieli in plus la pensii, mai ales ca vor mai iesi destui si anul asta si bugetul in forma actuala nu ajunge decat pana prin octombrie... iar o sa duduie instantele...
GMD66
CJP spune ca au implementat softurile de lucru pe noua lege a pensiilor inca din decembrie, dar se pare ca nu functioneaza, nu mai pot opera in sistem recalcularile.
Nu inteleg cum au putut sa faca 5 milioane de recalculari intro luna si de 6 luni nu reusesc pentru cele cateva mii ramase...
In Normele de aplicare ale Legii 360, art.33 spune ca se includ la calculul pentru PA
"(2) La calculul cuantumului pensiei pentru limită de vârstă în vederea stabilirii cuantumului pensiei anticipate
se valorifică stagiul de cotizare realizat în sistemul public de pensii, inclusiv perioadele necontributive şi
perioadele asimilate prevăzute la art. 14 din lege, cu excepţia perioadelor de asigurare voluntară prevăzute la
art. 58 alin. (2) din lege."