avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 842 soluții astăzi
Forum Activitate delia_cj

Activitate delia_cj

Multumesc. Inca o intrebare. Eu pot depune plangere la politie pentru hartuire sau acuzatii false? Este un imens disconfort emotional si psihic pentru mine.
Buna ziua.
Ma confrunt cu o situatie foarte neplacuta si extrem de deranjanta pentru mine. Am o vecina care are apartamentul chiar sub al meu care vesnic e deranjata de diverse zgomote de la vecini, pe care doar mie mi le pune in carca, nici macar nu se oboseste sa cerceteze de la cine vin. Uneori le aud si eu, dar pentru mine nu sunt deranjante, sunt in limita decentei. Mentionez ca nu de la mine sunt aceste zgomote. De fiecare data ma suna, bate in teava, imi lasa biletele pe usa si de fiecare data ii spun ca nu sunt de la mine, dar nu ma crede si pace. I-am zis sa cheme politia daca o deranjeaza. Eu am un serviciu foarte obositor psihic si intelectual, ma culc seara destul de devreme, iar ea zice ca in toiul noptii eu fac galagie. Intrebarea mea ar fi: daca trimite politia la usa mea, pot pati eu ceva? E in stare sa adune si martori care sa-i sustina acuzatiile, deoarece e o persoana cu multa influenta in bloc. Si ce pot face eu ca sa nu ma mai deranjeze cu astfel de acuzatii? Va multumesc!
Ps: este presedinte de bloc si buna prietena cu administratorul.
Buna ziua,
De curand am fost angajata intr-o firma de contabilitate pe postul de contabil.Nu am atras atentia initial acestui detaliu,pentru mine fiind important sa ma angajez in acest domeniu si sa profesez aceasta meserie,fiind debutanta.Am doar studii superioare economice,nu si medii economice.Dupa o luna,cand am intrebat despre acest aspect,mi s-a explicat ca e mai bine pentru mine daca am experienta de contabil,deoarece un contabil are o sfera mai larga de activitate ca un economist,care activeaza pe departamente.Vreau sa va intreb daca nu ma afecteaza asta pe viitor,deoarece eu practic nu voi avea experienta pe studii superioare.Ar trebui sa cer modificarea incadrarii pe postul de economist?Din partea conducerii nu ar fi probleme sa-mi accepte cererea.
Buna ziua,
Daca o persoana a beneficiat de ajutor de incalzire,dar a avut un depozit bancar pe numele copilului in valoare de 5000 lei,a avut acest drept de fapt?Depozitele pt copii sunt luate in calcul?
Multumesc.
Buna seara!
Vreau sa transport cu masina personala in Rep.Moldova un televizor mai vechi si un panou radiant nou.Intrebarea mea este daca trebuie sa platesc la vama pentru ele.Si daca puteti sa-mi indicati legislatia corespunzatoare.Imi cer scuze daca nu am plasat intrebarea in categoria potrivita.Va multumesc.
Da,am hotarare definitiva ca minorul imi este incredintat spre crestere si educare
Buna ziua,
Anul trecut am facut pasaport copilului pentru a putea pleca cu tatal in strainatate in vacanta.Dupa ce s-au intors,pasaportul copilului a ramas la tata.Daca eu doresc sa plec in vacanta in strainatate cu copilul ,iar tatal nu doreste sa-mi dea pasaportul ,ce solutii am,trebuie sa fac alt pasaport?Mentionez ca pasaportul a fost facut pe cheltuiala tatalui,iar copilul este in custodia mea.Multumesc.
Daca eu sunt reclamanta in cazul divortului,la termenul de la Judecatorie am semnat amandoi de comun acord ca suntem de acord cu divortul,iar sotul dupa 2 zile s-a razgandit si doreste sa anuleze hotararea instantei in calitate de parat.Ce demersuri poate face,in cazul in care si eu as fi de acord cu asta?Mentionez ca avem sub 1 an de casatorie si nu avem copii.
Multumesc.
Răspuns la discuția Nume casatorie
Da,a acceptat
Discuție Nume casatorie
Buna ziua,
Daca o femeie divorteaza pentru a doua oara,poate prelua numele anterior(din prima casatorie)?
Multumesc