avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 615 soluții astăzi
Forum Activitate diogene67

Activitate diogene67

,,Daca automobilul este destinat transportului persoanelor cu dizabilitati, acesta este si el scutit de taxe.''

Am 76 de ani, sunt nevazator grad 1 si am platit in urma cu un an si 8 luni taxa de prima inmatriculare 531 lei.
I-am dat in judecata pe motiv ca personal nu am cum sa-mi adaptez masina la gradul meu de handicap.De fapt consider ca singura adaptare a masinii pt cazul meu este angajarea unui sofer.
Dupa ghilimelele de mai sus ar trebui sa spun ca folosesc masina pentru trasportul persoanelor cu handicap.Mai stiu inca 2 persoane cu dizabilitati care s-ar lasa transportate de masina mea.
Am termen pe 8 martie si nu mai stiu ce lege sa invoc pt a-mi recupera banii.
Răspuns la discuția Impozitul pe locuinta
Bine,dar si pe vremea lui Stefan Cel Mare era un stat si atunci erau proprietati si nu stiu daca cineva care detinea pana intr-un hectar platea taxe si impozite pe acea proprietate...
E adevarat ca boierii participau la razboaie pt apararea proprietatilor,dar cred ca si noi daca am fi pusi intr-o astfel de situatie(Doamne ferreste),am fi obligati sa o facem.
De cand s-au infiintat totusi aceste taxe si impozite si cine a fost cu ideea?
Răspuns la discuția radiere autovehicul
Se da anunt in mica publicitate sau chiar la monitorul cu invitatia proprietarului masinii sa vina sa faca actele si se actioneaza in INSTANTA, cerandu-se radierea masinii.Important este sa fie macar copii la actele masinii.Se cheama in Instanta si Politia unde a fost inmatriculata masina.Vedeti ce hotarare va da instanta, dupa care pe baza acesteia mergeti sa radiati masina.
Varianta 2:DACA NU AVETI NICI UN ACT SI NICI O DOVADA CA ATI VANDUT MASINA CELUI IN CAUZA, DECLARATI MASINA FURATA SI RADIATI-O.
Răspuns la discuția Impozitul pe locuinta
Si totusi mi se pare ca sunt niste bani luati de pomana....Sunt cumva bani pentru clientela politica.
Daca ar fi sa se faca o revolutie ar trebui sa se faca doar pe tema asta.Toti proprietarii sa se uneasca juridic si sa protesteze impotriva taxelor si impozitelor pe teren si locuinte.Cel putin impozitul pe teren nu exista in urma cu 10 ani...
Am o casa si un teren in centrul localitatii Gircina care se afla la 8 km de Piatra Neamt.De cativa ani platesc impozit de 10 ori mai mare fata ce vecini pe teren si am intrebat DE CE?
Mi s-a spus ca terenul este incadrat in curti constructii si de asta.Am intrebat daca am vreo sansa sa-i schimb destinatia in teren agricol sau faneata sau livada si mi s-a spus ca nu pot face acest lucru decat daca-i fac cadastru.
Am doar 1000 mp de teren, dar conteaza 100 lei in plus pe an diferenta...
Personal nu i-as face cadastru ca am auzit ca acesta e obligatoriu sa-l faca statul in urmatorii 10 ani daca vrea sa fie in Europa...
Ce ma sfatuiti?