avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1170 soluții astăzi
Forum Activitate mihaelasasu

Activitate mihaelasasu

Răspuns la discuția Datorie asociatia de locatari
Aveti dreptate.Revin maine detaliat cu fiecare parte a sumei de cca 1800 lei.Cat despre faptul ca proprietarii nu stiau de restanta , asa este nu stiau intrucat nu ei au locuit in acel apartament ei avand un alt imobil la tara unde stau efectiv. Iau legatura cu executorul maine si revin cu detalii , proprietarii fiind constienti ca trebuie sa achite insa au fost extrem de nedumeriti cand li s-a detaliat suma totala si su inteles ca debitul fata de asociatie este mai mic decat penalitatile . despre cheltuieli de judecata nu au spus nimic.revin maine si va multumesc din suflet .
Răspuns la discuția Datorie asociatia de locatari
Inteleg implicarea dnei de la asociatia de locatari . E ok sa se implice in recuperarea debitelor . Inteleg si ca asociatia de locatari nu este societate prestatoare de servicii . insa nu este nici organ fiscal . iar eu inteleg ca s-a folosit acelasi procent de penlitate si mod de calcul ca si in relatia cu organele fiscale ale statului . Ok . asociatia are probabil statut de persoana juridica dar cetateanul este un simplu locatar . eu am o problema asupra incadrarii in aceste proocente si mod de calcul ceea ce face ca suma de plata sa fie foarte mare . inteleg ca penalitatile pot sa fie mai mari decat debitul insa ori ma cramponez eu asupra acestei nelamuriri a mele ori chiar nu este corect incadrat debitul la acest calcul . adiica nu cu modul de calcul asupra datoriilor fiscale . restul legat de legislatia asupra asociatiilor de locatari si asupra implicarii lucratorului de asociatie mi-e clar .
Răspuns la discuția Datorie asociatia de locatari
Asa este , cca 1800 lei. Ideea a fost ca daca nu se platea azi macar jumate de suma s-ar fi pus poprire pe pensie propritarului. dar eu am nedumeriri asupra procentelor de penalitati aplicate . ele nu ar fi trebuie sa fie calculate cu procentele din ctr incheiat cu asociatia de locatari ? li s-a spus oamenilor cand au fost azi la executor ca s-a calculat cu procentele pe care le-am mentionat anterior. sau ar fi fost corect sa se aplice procentele din perioada fiscla la care se refera debitul? aici e nedumerire mea. eu stiu ca din 1 iulie 2013 parca se aplica aceste cote dar pt datoriile fiscale si inteleg aici debitele in relatia cu statul . sau nu?

si am spus , debitul era de cca 550 lei si restul penalitati , dobanzi si chelt de executare
Buna.
Azi proprietarii unui apartament au fost instiintati de catre un executor ca datoreaza asociatiei de locatari suma de cca 1800 lei ceea ce reprezinta aprox 550 lei debit principal , cca 600 lei chelt executare iar diferenta penalitati de intarziere si banuiesc dobanda la penalitati. debitul principal este acumulat in perioada mai 2010 si iunie 2012.mentionez ca in apartamentul respectiv nu s-a locuit efectiv din mai 2010. Intrebat fiind , executorul a mentionat procentul de 0,02% PENALITATE SI 0,04% dobanda la penalitate "cf ultimelor modificari ale cpr fiscala".Asa mi-a spus proprietarul apartamentului care a achitat azi suma de 600 lei din cei cca 1800. intrebarea mea este: sunt corecte aceste procente de penalitati? ele nu se aplica doar in cazul datoriilor fiscale? nu trebuiau aici respectate procentele din contractul incheiat cu fiecare proprietar?
Buna seara.
Va rog sa-mi raspundeti daca s-a procedat corect in cazul acordarii calcularii ajutorului de trecere in rezerva pt o persoana care a avut calitatea de functionar public cu statut special.(functionar la penitenciar)
Pensionarea s-a aprobat cu data de 2 iulie 2010 . Deci intra sub incidenta OUG 58/2010 .
Calculul s-a facut astfel: solda bruta de 1512 lei s-a impozitat cu 16% . Valorea neta s-a imultit apoi cu 10 (nr de solde nete la care are dretul conform cu vechimea de militar) . Ei apoi suma obtinuta s-a impozitat din nou cu 16% pt a respecta OUG 58/2010 . Nu reiese de aici ca impozitarea s-a facut de 2 ori ?
Nu trebuia sa se impoziteze doar 1 data iar suma reiesita ca impozit sa se vireze la buget ?
Multumesc .
Am parcat in localitatea Cluj Napoca fara tichet . Mi s-a intocmit proces verbal de contraventie de catre un referent din cadrul Primarie - Directia Pol Comunitara . Problema este ca fapta s-a petrecut in 28.04.2010 , procesul verbal a fost intocmit in 20.09.2010 iar eu am primit acasa procesul verbal prin avizare de catre posta si l-am ridicat efectiv in 21.10.2010 . Mai mult procesul verbal s-a intocmit in lipsa mea iar la martori scrie ca" persoanele de fata refuza implicarea ca martori". Intrebarea este : ce sanse sunt in instanta de contestare a acestui proces verbal avand in vedere ca ,conducator auto putea fi o alta persoana decat proprietarul si procesul verbal s-a incheiat fara martori desi in Ordonanta 2 /2001 la art 19 scrie ca trebuie sa confirme cel putin 1 martor cu datele personale si semnatura . Mentiunea referentului este legala ?
Sunt pensionar din 1995 . In septembrie 2010 am, deschis actiune impotriva Casei de Pensii pentru recalcularea corecta a pensiei in conformitate cu Decizia Inaltei Curti de Casatie de Justitie nr 40 din 2008 .Ca urmare ,Casa de Pesii a emis o noua decize stabilind punctajul mediu anual la stagiu de cotizare de 20 ani pentru grupa 1 de munca . Am lucrat in grupa 1 de munca 26 ani . Casa de Pensii a recalculat drepturile incepand cu data publicarii in M.O. a decizie ICCJ . Intrebarea este : pe ce perioada pot cere retroactiv drepturile avand in vedere ca ei si-au recunoscut vinovatia intrucat recalcularea nu are legatura cu decizia 40 a ICCJ deoarece in decizia 40 se face referire la art 14 din legea3/1977 care este aplicabila celor pensionati anterior datei de 31.03.2001 cand a intrat in vigoare legea 19 .
Buna seara .
Am mare nevoie de o lamurire : sunt pensionar militar (fost bugetar) , am fost asistent medical .
In urma cu 2 zile am fost solicitat de institutia unde am lucrat ( pt ca aici exista un mare deficit de personal si nu se poate asigura continuitatea activitatii pe linie medicala) sa reiau activitatea printr-un CONTRANCT DE PRESTARI SERVICII in calitate de PERSOANA FIZICA AUTORIZATA
Poate cineva sa -mi spuna daca as deveni persoana fizica autorizata care-mi sunt obligatii fata de stat ? In procente .
As vrea sa va rog cat mai pe intelesul oricui , pt ca termenii de contabilitate si legislatie ma depasesc .
Si mai mult , fiind pensionar militar , pot deveni persoana fizizca autorizata si sa lucrez tot pt unitatea care m-a pensionat?
Va multumesc .
Răspuns la discuția titlu executoriu
A , si am uitat ceva . Stiu ca somatiile de plata de la finante si banci de regula nu se investesc ca catre instata cu formula executorie dar am citit cu ceva timp in urma ca trebuie totusi ca si acestea sa ajunga in instanta inainte de a fi puse in aplicare . Puteti sa ma ajutati cu baza legala?
Răspuns la discuția titlu executoriu
Da , ideea cu contestatia am avut-o si eu . Mai mult pt a-mi arata buna intentie am spus ca platesc cei cca 15 lei datorati . Doamna de la finante mi-a spus ca mi-a mai trimis instiintari pe parcursul perioadei insa eu nu am primit pana luni ( saptamana aceasta) cand am si sunat sa vad despre ce e vorba iar azi m-am trezit la unitate cu poprire .
Consider ca dovada dansilor pt mine e doar daca-mi arata o confirmare de primire . Altfel putea ei sa trimita ca nu stiu in posesia cui a ajuns.